Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Co o tym sądzicie?
Autor Wiadomość
andy_1974 
witamy nowego

Wysłany: 09-11-2006, 09:36   Co o tym sądzicie?

Fiat Tempra 1,6i gaz komb 1,6 Gaz
Ogłoszenie z dnia: 2006-11-08
Rocznik: 1993
Przebieg: 210000
Kolor: srebrny met.
Cena: 3600 zł
Region: Wielkopolskie
| Zobacz pozostałe zdjęcia |
Opis pojazdu: stan bardzo dobry
Opis wyposażenia: centralny zamek, elektryczne szyby, wspomaganie kierownicy, hak, radiomagnetofon
Opis: gaz zał. w 2003r,,

http://bumcar.gratka.pl/ogl/4035.html

Raku 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 09-11-2006, 10:51   

Nie ma błędów ortograficznych. :lol:

Maska i zderzak zle spasowane...
     Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 09-11-2006, 10:58   

Po drugie, auto jest z rocznika '93, a przedni gril był montowany dopiero w latach '95 bynajmniej końcowe partie Tempr. Ale trzeba by to obejrzeć, może był tylko lekko bity. Choć maska i zderzak nie są spasowane idealnie tak jak Raku zauważył.

Radke 

Wysłany: 09-11-2006, 12:02   

miszko napisał/a:
Po drugie, auto jest z rocznika '93, a przedni gril był montowany dopiero w latach '95 bynajmniej końcowe partie Tempr. Ale trzeba by to obejrzeć, może był tylko lekko bity. Choć maska i zderzak nie są spasowane idealnie tak jak Raku zauważył.

Ta wersja grilla była montowana już w autach wyprodukowanych w 1994 roku ale MY95 (czyli mniej więcej od maja/czerwca). Tak więc to auto ma grill nie oryginalny.
Poza tym wygląda w miarę nieźle ale to fotki.
P.S. Gdzie jest antena?

Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:

* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d

zapraszam na: www.trade-r.pl
     assistance   Moneta

drosik 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 09-11-2006, 13:09   

autko, które ma już 3 latka gaz, czyli przejechane przynajmniej w granicach 50-60 tys z instalką, dla mnie jest takim troszke trupem i chyba bym sie grubo zastanawiał, po za tym ten gril faktycznie jest zastanawiający...
następną sprawą jaka mnie zastanawia to tablice rejestracjyjne tego autka, tzn widać, że był nie dawno rejestrowany...

Marcin - fiattipo.pl 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 09-11-2006, 18:55   

drosik napisał/a:
autko, które ma już 3 latka gaz, czyli przejechane przynajmniej w granicach 50-60 tys z instalką, dla mnie jest takim troszke trupem

Na jakiej podstawie tak sądzisz? Moje ma przejechane na gazie 140 tys z 144 tys całkowitego przebiegu...
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl
     Moneta

drosik 

Wysłany: 10-11-2006, 10:36   

Marcin - fiattipo.pl napisał/a:
Na jakiej podstawie tak sądzisz?

bo wszystkie podzespoły silnika zużywają się 3 razy szybciej, do tego jeszcze dochodzi temat traktowania takiego autka, jeżeli ktoś nie dbał np o stan beznzynki w zbiorniku, to mozna się spodziewać, że zbiornik paliwa jest skorodowany od środka, co oznacza, że kawałki rdzy mogą się dostawać do pompki paliwa i dalej na wtryskiwacze...
Przykłady mozna by mnożyć, ale nie chce tu być jakąś wyrocznią w tym temacie i oczywiście nie musicie się ze mną zgadzać, pisze tylko o swoich odczuciach...

P.S.
Jeżeli miałbym odkupić od kogoś autko z gazem, to albo "świeżo" założona instalacja, albo od kogoś zaufanego (czyt. dobrego znajomego)

miszko 

Wysłany: 10-11-2006, 10:53   

drosik napisał/a:
stan beznzynki w zbiorniku, to mozna się spodziewać, że zbiornik paliwa jest skorodowany od środka, co oznacza, że kawałki rdzy mogą się dostawać do pompki paliwa i dalej na wtryskiwacze...

Ale T/T miały plastiwkowe zbiorniki!

Wszystko zależy kto jak dbał o auto. My mamy Tempre, przy 260tys. zakładaliśmy gaz, teraz ma już przejechane 321 tys. km i nadal jeździ ;)

drosik 

Wysłany: 10-11-2006, 10:56   

miszko napisał/a:
Ale T/T miały plastiwkowe zbiorniki!

musze sie dziś przyglądnąć u siebie w autku, bo ja chyba nie mam plastikowego...

Krzysztof A. 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 10-11-2006, 15:01   

drosik bzdury opowiadasz.Powiedz mi w jaki sposób "wszystko" może sie psuć na gazie?
Co miałeś na mysli mówiąc -wszystko?
     Moneta

drosik 

Wysłany: 10-11-2006, 22:31   

Cytat:
drosik bzdury opowiadasz.Powiedz mi w jaki sposób "wszystko" może sie psuć na gazie?
Co miałeś na mysli mówiąc -wszystko?

tak napisałem :?: nie wydaje mi sie, po prostu, gaz jest mordercom dla silników, bo gdyby nie był..., to od razu by producent montował instalki, a pokaż mi autko z fabrycznie zamontowaną instalacją....

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 10-11-2006, 23:10   

np Pandy wprost z fabryki FIATa mijają przyklejony porządny zakład LPG i jadą na sprzedaż na LPG a PB jest w nich tą dodatkową :P a i inne marki tak też od dawna już robią... nowe silniki potrzebują porządnych, dokładnych instalek dobrze regulowanych, na dobrych częściach, nie jakieś łatania jak to u nas często, nie regulowane, połatane, byle co się da i potem mówi , że gorzej wiele chodzi... a w gaźnikowcach to już w ogóle gaz jakoś wypalać wiele więcej niż PB nie powinien... zresztą nawet jakby miał 'zmienić' remont silnika z "za 10 lat" na "za 9 lat" to przy zaoszczędzonej kasie starczy jeszcze na kilka remontów i dobre piwko
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

lordabarth 

Wysłany: 10-11-2006, 23:24   

drosik napisał/a:
to od razu by producent montował instalki, a pokaż mi autko z fabrycznie zamontowaną instalacją....

A ja widzialem w Angli Astre II z LPG i pisalo z tylu DUALFUEL.

A tu Zafira Dualfuel

Radke 

Wysłany: 11-11-2006, 01:08   

A Fiat miał (a może jeszcze ma) BiFuel... :)

Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:

* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d

zapraszam na: www.trade-r.pl
     assistance   Moneta

Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 11-11-2006, 10:26   

drosik, tych aut jest od cholery i ciut ciut.

Jedź do Holandii, a tam co trzecie ma fabryczną.
U nas standardem był Lanos Lpg, Chevrolety mają fabryczną i inne marki również jeśli tylko za to zapłacisz :P

Mit, że gaz zzabija silniki to jak hasło, że "gdzieś tam" to biją murzynów.

Mam znajomka, który kupił sobie 3 lata temu Ibizę 95' i stwierdził, że silnik chodzi jak "żyleta" i nie będzie zakładał LPG bo mu szkoda silnika.
Ta żyleta ostatnio przechodziła remont silnika bo zaczął kopcić lepiej niż UAZ.
Wyśmiałem się z niego po wsze czasy, biedaczysko przeszedł swoje, bo znajomi też się z "żylety" nabijali na maxa i teraz się okazuje, że jednak ten zły gaz po remoncie silnika założył :badgrin:

assistance   Moneta

Stivi 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 11-11-2006, 11:41   

unknown napisał/a:
np Pandy wprost z fabryki FIATa

to totalne szroty...
Stilo 1.6 16v LPG

jest.. Peugeot 106 s16 TU5J4
     assistance

miszko 

Wysłany: 11-11-2006, 13:19   

StiviHouse napisał/a:
to totalne szroty...

A tyle tego jeździ, więć dlaczego szroty.

Stivi 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 11-11-2006, 16:03   

miszko napisał/a:
StiviHouse napisał/a:
to totalne szroty...

A tyle tego jeździ, więć dlaczego szroty.

jeździ ale to nie jest to co robili dawniej :) głównie chodzi mi o blachy... strasznie "giętkie" a co do zawieszenia to szybko sie sypie :) dla mnie Panda to niewypał FIATa. Ale kontynnujmy temat o temperce .
Stilo 1.6 16v LPG

jest.. Peugeot 106 s16 TU5J4
     assistance

marcinwodnik 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 11-11-2006, 16:58   

Witam !

Kupilem juz 10 - ta pande do firmy niektore juz maja ponad 200 tys km wiec ze szrotem a zwlaszcza zawieszeniem kolega przesadza :) a maja naprawde bardzo trudne warunki jak i problem ciezkiej nogi, Najbardziej jestem zadowolony z Pandy z silnikiem diesla. Mam porownanie tez do innych aut ktore mielismy.

Kochaj szalej nie pytaj co dalej !!

<Baby są kochane!!>

Bmw 745i 2004, Syrena 105 lux 1980
     Moneta

Krzysztof A. 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 11-11-2006, 17:53   

No cóż tak jak w wielu innych sprawach tak i w temacie LPG najwięcej do powiedzenia mają "fachowcy" którzy w życiu na gazie nie jeździli.A biorąc pod uwage bardzo kiepskiej jakości paliwo w naszym kraju (w tym niestety gaz też-nie ma aż takiego rozgraniczenia według mnie że coś szkodzi bardziej a coś mniej).Ale to tylko taka moja myśl. Nikt nie musi się z nią zgadzać.
     Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 11-11-2006, 18:04   

Pandy są trochę szrotowe, nie da się ukryć, miałem z nimi do czynienia i wiem, że do firm itp mogą być autek spoko, kwestia przyzwyczajenia i można je polubić, ale niwypałem jakimś są i jak tak na start je pooceniać to są trochę do d... ale to przykład na LPG, gdzie szrtowość Pandy nie ma nic do LPG, są też koncerny bardziej znane i markowe, gdzie do wieeelokrotnie droższych aut zakładano w salonach jeszcze LPG, wtedy pisali, że uznają gwarancję jeśli LPG się u producenta założy - czyli ___dobrze___ założony, wyregulowany i dobrany LPG, nie łatana prowizorka z giełdy, nie będzie jakoś specjalnie wypalał silnika jak to czarnowidze krzyczą, że zaraz buchnie... ale musi być to dobrze zrobione; co do tych 'lepszych' marek z LPG - nie będę licytował, szukał by wymieniać teraz z nazwy, ale jestem pewnien, że przy większym boomie na LPG te historie były głośne, o LPG prosto u producenta;zakładano i nadal zakładają jako rodzaj
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Marcin - fiattipo.pl 

Wysłany: 11-11-2006, 20:43   

drosik napisał/a:

tak napisałem :?: nie wydaje mi sie, po prostu, gaz jest mordercom dla silników, bo gdyby nie był..., to od razu by producent montował instalki, a pokaż mi autko z fabrycznie zamontowaną instalacją....

po prostu takie dyrdymały sadzisz, że nie warto nawet tego komentować... :o
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl
     Moneta

drosik 

Wysłany: 15-11-2006, 14:39   

może i macie racje, ale w takim razie czemu sie tak często mówi o szkodliwym wpływie gazu na silniki :?:

Odpowiedz do tematu