|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Td soft? |
Autor |
Wiadomość |
mattipo
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 14 Sty 2009 Posty: 237 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 22-07-2009, 19:44 Td soft?
|
|
|
Witam. mam do was male pytanko. na obudowie silnika jest napis TD SOFT nigdzie nie moge znalezc co ten napis oznacza;/. Pomogł by mi ktorys z was rozwiazac ta zagadke ? |
_________________ było : tipo 1.4 AGT srebrna strzała
Jest: Marea 1.9 TD 100km krwawa Mery
|
|
|
|
|
p_r_z_e_m_k_o
Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 355 Skąd: Kościan
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 22-07-2009, 21:01
|
|
|
Jesli masz na obudowie napisane TD soft, to znaczy ze to jest soft turbo, czyli nie masz 100 KM czyli mniej. Poszukaj na forum BBTP czy jakos tak (forum fiata bravo/brava). Jesli sie myle to mnie poprawcie |
_________________ Tipo 1,9 Tds - Mariana
AR 155 2.0 8v TS / AR GT 1.9 JTDm |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 22-07-2009, 21:52
|
|
|
mattipo, na przykład w Fiacie Marea dopisek "soft" oznacza że pod maską jest diesel o mocy 75 KM.Silnik różni się osprzętem.Musisz zapytać Hipo bo on mi kiedyś napisał co jest zmienione.Wiem że na pewno pompa wtryskowa jest inna.
Znalazłem KLIK |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|