Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
regiony
Autor Wiadomość
myszaty3 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 11-10-2005, 10:24   regiony

Mam jedno pytanko. Czy istnieje możliwość zreorganizowania / wprowadzenia zmiany / modernizacji (jak zwał tak zwał) w dziale Użytkownicy. Konkretnie chodziłoby o wprowadzenie dodatkowego podziału w wyszukiwaniu. Przy założeniu że chciałbym namówić userów z Wielkopolski na jakiś mały regionalny zjazd, to musze się przedzierać przez 358 pozycji aby sprawdzić kto z WLKP jest. Gdyby było w wyszukiwarce (zamiast samego "skąd") również "region", znacznie by to ułatwiło wyszukiwanie ludzi, do których należałoby się odezwać z pytankiem, czy chcą się spotkać, bo jak sądzę nie każdy codziennie sprawdza dział Zloty i swój region, czy sie nie pojawiło coś nowego.

Taki temacik rzucam Wam na "pożarcie", i czekam na odpowiedź, czy jest to w ogóle możliwe i realne. Dzięx i pozdro
     assistance

MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 11-10-2005, 10:34   

No wiec tak sprawa wyglada troche inaczej :-)
Wejdz w uzytkownicy tam sobie znajdz "Metoda sortowania: " i wybierz wojewodztwo wpisz wlasciwe i gdzies tam pojawia ci sie pod rzad wszysyc z wybranego
PRoblem jest taki ze bardzo malo osob ma wypelnione to pole i trzeba by zrobic akcje zeby kazdy uzupelnil swoje wojewodztwo :-)
Mnie szukanie userow i dodawanie do okregu slaskiego prawie 2 dni zajelo :P rzecz jasna nie non stop :-)

Co do rozsylania wiadomosci to faktycnzie malo lduzi odwiedza ten dizal i lepiej zawiadamiac mailowow

pzdr mam nadzieje ze choc troche pomoglem ;-)
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

myszaty3 

Wysłany: 11-10-2005, 10:56   

MupiK napisał/a:
mam nadzieje ze choc troche pomoglem ;-)

dzięki serdeczne. Łoczywiście że pomogłeś, a ja tam ryłem, ryłem, przestawiałem różne opcje i nijak nie mogłem do tego dojść. Dzieki serdeczne raz jeszcze. Pozdro
     assistance

unknown 

Wysłany: 11-10-2005, 14:11   

ja jush admina męczyłem kilka razy 8) niech dla potomności coś skrobnie, np upierdliwe okienko na starcie forum, przy wejściu, dla tych co tego pola nie wypełnili;
okienko jak ogłoszenie, albo kilka razy pokazywane (przez kilka/naście logowań) albo niech kłuje w oczy dopóki ręcznie ktoś nie click'nie , że na pewno nie chce podawać województwa i to olać, bądź też dopóki nie przestawi w profilu na województwo real no-name... może wtedy by się prędzej ludziom chciało :-) tym bardziej iż wtedy to widoczne jest a niektórzy raz na czas zaglądając mogą to przeoczyć..
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 11-10-2005, 19:23   

unknown napisał/a:
kienko jak ogłoszenie, albo kilka razy pokazywane (przez kilka/naście logowań) albo niech kłuje w oczy dopóki ręcznie ktoś nie click'nie

To juz nie wina forum tylko przegladarek. Wszystko rozchodzi sie o ciasteczka, w ktorych przechowywane sa informacje o logowaniach itp.

Najczescie sie to dzieje, gdy np. doszlo do jakiegos blednego zapisu w cookies. Np. w jendym okienku jestes zalogowany a w drugim sie wylogowywujesz, albo uzywasz 2 przegladarek.

Ja tak mialem jak latalem miedzy Opera FF i IE. Teraz juz tylko z Opery korzystam i jest ok.

myszaty3, wybierasz Uzytkownicy dalej "Metoda sortowania:" i porządek robisz "malejąco". Wtedy posortuje userow wzgledem np. wojewodztwa i zacznie od Z do A.

Albo inaczej, tak jak Mupik teraz "dziala". Dalem mu mozliwosc edytowania grupy "okreg Śląski" i mozliwosc wysylania masowej korespondencji. Mupik pozbieral sobie "wiare" z tego okregu i moze im za jednym razem wyslac mass wiadomosci.

MupiK 

Wysłany: 11-10-2005, 19:39   

Taaa skzoda ze wiara niema wojewodztw wpisanych :D
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

myszaty3 

Wysłany: 12-10-2005, 07:44   

No to może pole "województwo" zrobić obowiązkowym????
Jeśli ktoś się rejestruje na forum (i jednocześnie w klubie) to chyba robi to świadomie prawda???
Można nie wymagać miasta, ale region moim zdaniembyłby wręcz wskazany - ot choćby dla statystyk (np. najwięcej userów mamy z małopolski, wielkopolski czy innego podkarpacia {bez urażania kogokolwiek}) czy właśnie rozsyłania wiadomości o regionalnych spotkaniach..
Co o tym myślicie??
     assistance

miszko 

Wysłany: 12-10-2005, 14:10   

Wlaczylem podawanie woj. jako obowiazkowe.

myszaty3 

Wysłany: 12-10-2005, 14:23   

=D> =D> =D> =D> strokrotne dzięki Panie Prezesie :D :D :D
ale czy wymóg ten działa wstecz??
Czy teraz każdy kto się zaloguje (a wcześniej nie wypełnił tego pola) dostanie info na 3/4 ekranu - >>UZUPEŁNIJ PROFIL!!!!<< ???
Jeśli tak, to OK - nie mam więcej pytań, ale jeśli nie..... to Ci, którzy nie wypełnili moga to spokojnie olać... i co wówczas??

[ Dodano: 12-10-2005, 14:28 ]
chodzi oczywiście o juz zarejestrowanych i noworejestrujących się... (mea culpa - nie uszczegółowiłem)
     assistance

miszko 

Wysłany: 12-10-2005, 14:34   

Nie, jedynie jak ktos wejdzie do swojego profilu, zeby cos zmienic itp. wtedy wyswietli mu sie monit o podanie woj. (o ile nie wybierze w trakcie tej edycji woj.).

myszaty3 

Wysłany: 12-10-2005, 14:57   

cóż.. pozostaje liczyć na to, że ludziska się interesują swoimi profilami, oraz że zaglądają do tego działu. Tak czy tak, Miszko - wielkie dzięki i pozdrówka
     assistance

Odpowiedz do tematu