|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
regiony |
Autor |
Wiadomość |
myszaty3
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 11-10-2005, 10:24 regiony
|
|
|
Mam jedno pytanko. Czy istnieje możliwość zreorganizowania / wprowadzenia zmiany / modernizacji (jak zwał tak zwał) w dziale Użytkownicy. Konkretnie chodziłoby o wprowadzenie dodatkowego podziału w wyszukiwaniu. Przy założeniu że chciałbym namówić userów z Wielkopolski na jakiś mały regionalny zjazd, to musze się przedzierać przez 358 pozycji aby sprawdzić kto z WLKP jest. Gdyby było w wyszukiwarce (zamiast samego "skąd") również "region", znacznie by to ułatwiło wyszukiwanie ludzi, do których należałoby się odezwać z pytankiem, czy chcą się spotkać, bo jak sądzę nie każdy codziennie sprawdza dział Zloty i swój region, czy sie nie pojawiło coś nowego.
Taki temacik rzucam Wam na "pożarcie", i czekam na odpowiedź, czy jest to w ogóle możliwe i realne. Dzięx i pozdro |
_________________ Myszaty Tipo 1.4 DGT cat. i. e. BORDO METALIZOWANE - ROZSTANIE
TERAZ JEST MONDEO KOMBI....
Alkohol nie rozwiąże twoich problemów... A z drugiej strony, mleko w sumie też nie.. |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 11-10-2005, 10:34
|
|
|
No wiec tak sprawa wyglada troche inaczej :-)
Wejdz w uzytkownicy tam sobie znajdz "Metoda sortowania: " i wybierz wojewodztwo wpisz wlasciwe i gdzies tam pojawia ci sie pod rzad wszysyc z wybranego
PRoblem jest taki ze bardzo malo osob ma wypelnione to pole i trzeba by zrobic akcje zeby kazdy uzupelnil swoje wojewodztwo :-)
Mnie szukanie userow i dodawanie do okregu slaskiego prawie 2 dni zajelo rzecz jasna nie non stop :-)
Co do rozsylania wiadomosci to faktycnzie malo lduzi odwiedza ten dizal i lepiej zawiadamiac mailowow
pzdr mam nadzieje ze choc troche pomoglem ;-) |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
myszaty3
|
Wysłany: 11-10-2005, 10:56
|
|
|
MupiK napisał/a: | mam nadzieje ze choc troche pomoglem ;-) |
dzięki serdeczne. Łoczywiście że pomogłeś, a ja tam ryłem, ryłem, przestawiałem różne opcje i nijak nie mogłem do tego dojść. Dzieki serdeczne raz jeszcze. Pozdro |
_________________ Myszaty Tipo 1.4 DGT cat. i. e. BORDO METALIZOWANE - ROZSTANIE
Alkohol nie rozwiąże twoich problemów... A z drugiej strony, mleko w sumie też nie.. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 11-10-2005, 14:11
|
|
|
ja jush admina męczyłem kilka razy niech dla potomności coś skrobnie, np upierdliwe okienko na starcie forum, przy wejściu, dla tych co tego pola nie wypełnili;
okienko jak ogłoszenie, albo kilka razy pokazywane (przez kilka/naście logowań) albo niech kłuje w oczy dopóki ręcznie ktoś nie click'nie , że na pewno nie chce podawać województwa i to olać, bądź też dopóki nie przestawi w profilu na województwo real no-name... może wtedy by się prędzej ludziom chciało :-) tym bardziej iż wtedy to widoczne jest a niektórzy raz na czas zaglądając mogą to przeoczyć.. |
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 11-10-2005, 19:23
|
|
|
unknown napisał/a: | kienko jak ogłoszenie, albo kilka razy pokazywane (przez kilka/naście logowań) albo niech kłuje w oczy dopóki ręcznie ktoś nie click'nie |
To juz nie wina forum tylko przegladarek. Wszystko rozchodzi sie o ciasteczka, w ktorych przechowywane sa informacje o logowaniach itp.
Najczescie sie to dzieje, gdy np. doszlo do jakiegos blednego zapisu w cookies. Np. w jendym okienku jestes zalogowany a w drugim sie wylogowywujesz, albo uzywasz 2 przegladarek.
Ja tak mialem jak latalem miedzy Opera FF i IE. Teraz juz tylko z Opery korzystam i jest ok.
myszaty3, wybierasz Uzytkownicy dalej "Metoda sortowania:" i porządek robisz "malejąco". Wtedy posortuje userow wzgledem np. wojewodztwa i zacznie od Z do A.
Albo inaczej, tak jak Mupik teraz "dziala". Dalem mu mozliwosc edytowania grupy "okreg Śląski" i mozliwosc wysylania masowej korespondencji. Mupik pozbieral sobie "wiare" z tego okregu i moze im za jednym razem wyslac mass wiadomosci. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 11-10-2005, 19:39
|
|
|
Taaa skzoda ze wiara niema wojewodztw wpisanych |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
myszaty3
|
Wysłany: 12-10-2005, 07:44
|
|
|
No to może pole "województwo" zrobić obowiązkowym????
Jeśli ktoś się rejestruje na forum (i jednocześnie w klubie) to chyba robi to świadomie prawda???
Można nie wymagać miasta, ale region moim zdaniembyłby wręcz wskazany - ot choćby dla statystyk (np. najwięcej userów mamy z małopolski, wielkopolski czy innego podkarpacia {bez urażania kogokolwiek}) czy właśnie rozsyłania wiadomości o regionalnych spotkaniach..
Co o tym myślicie?? |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 12-10-2005, 14:10
|
|
|
Wlaczylem podawanie woj. jako obowiazkowe. |
|
|
|
|
myszaty3
|
Wysłany: 12-10-2005, 14:23
|
|
|
strokrotne dzięki Panie Prezesie
ale czy wymóg ten działa wstecz??
Czy teraz każdy kto się zaloguje (a wcześniej nie wypełnił tego pola) dostanie info na 3/4 ekranu - >>UZUPEŁNIJ PROFIL!!!!<< ???
Jeśli tak, to OK - nie mam więcej pytań, ale jeśli nie..... to Ci, którzy nie wypełnili moga to spokojnie olać... i co wówczas??
[ Dodano: 12-10-2005, 14:28 ]
chodzi oczywiście o juz zarejestrowanych i noworejestrujących się... (mea culpa - nie uszczegółowiłem) |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 12-10-2005, 14:34
|
|
|
Nie, jedynie jak ktos wejdzie do swojego profilu, zeby cos zmienic itp. wtedy wyswietli mu sie monit o podanie woj. (o ile nie wybierze w trakcie tej edycji woj.). |
|
|
|
|
myszaty3
|
Wysłany: 12-10-2005, 14:57
|
|
|
cóż.. pozostaje liczyć na to, że ludziska się interesują swoimi profilami, oraz że zaglądają do tego działu. Tak czy tak, Miszko - wielkie dzięki i pozdrówka |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|