|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Cóż za historia mnie przed chwilą w banku spotkała. |
Autor |
Wiadomość |
Rajek
Pomógł: 4 razy Wiek: 35 Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 453 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 07-07-2010, 13:50 Cóż za historia mnie przed chwilą w banku spotkała.
|
|
|
Ludzie co ja zrobiłem, nawet nie myślałem co mówię.
Poszedłem do Lucas banku by wypłacić z bankomatu kaskę. Wchodzę a tam babka kłóci się z pracowniczką, że jej coś tam bankomat nie obsłużył i że jak tak można skoro jest klientką tego banku. To się odsunąłem dalej i jakąś broszurkę wziąłem by to przeczekać. A w między czasie jakiś małolat ala studencik wchodzi do banku i stanął przed mną. To ja zaraz za nim. Babka wkurzona wychodzi, i podchodzi małolat do bankomatu. Wkłada kartę, to mu wypluwa, próbuje znów i drugi raz wypluło, a zarazem z bankomatu wysuwa mu się pliczek 100zł. Dosłownie tam z 1000-1500zł było. To ten banan na twarzy jakby w życiu tyle kasy nie widział i już ma wychodzić z banku, a mnie coś wzięło i mówię do niego by się podzielił. To ten się odwraca, liczy tą kasę i 300zł chce mi dać. Ja już uśmiechnięty, patrzę w górę a tam kamerka nas obserwuje. To coś się we mnie skruszyło i mówię mu, że uczciwiej było by chyba zwrócić tą kasę do banku.
Ten bez gadania podszedł do pracowniczki i jej wręcza tą kasę po czym wychodzi( nie wiem czy to jakiś niemowa ale przez całą tą akcję nawet słowa nie powiedział). To ja wziąłem kwitek z bankomatu, wręczam jej i mówię, że to chyba tej babki kaska jest i by się tym zajeli. Ta mi serdecznie podziękowała, a ja wypłaciłem swoje 20zł po które przyszedłem i oddaliłem się w nieznanym nikomu kierunku. AAAAAA!!!!! |
|
|
|
|
EASYKATO
Pomógł: 3 razy Wiek: 101 Dołączył: 13 Kwi 2006 Posty: 353 Skąd: Bielany Wrocławskie
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 07-07-2010, 14:03 Re: Cóż za historia mnie przed chwilą w banku spotkała.
|
|
|
Rajek napisał/a: | Ludzie co ja zrobiłem, nawet nie myślałem co mówię.
Poszedłem do Lucas banku by wypłacić z bankomatu kaskę. Wchodzę a tam babka kłóci się z pracowniczką, że jej coś tam bankomat nie obsłużył i że jak tak można skoro jest klientką tego banku. To się odsunąłem dalej i jakąś broszurkę wziąłem by to przeczekać. A w między czasie jakiś małolat ala studencik wchodzi do banku i stanął przed mną. To ja zaraz za nim. Babka wkurzona wychodzi, i podchodzi małolat do bankomatu. Wkłada kartę, to mu wypluwa, próbuje znów i drugi raz wypluło, a zarazem z bankomatu wysuwa mu się pliczek 100zł. Dosłownie tam z 1000-1500zł było. To ten banan na twarzy jakby w życiu tyle kasy nie widział i już ma wychodzić z banku, a mnie coś wzięło i mówię do niego by się podzielił. To ten się odwraca, liczy tą kasę i 300zł chce mi dać. Ja już uśmiechnięty, patrzę w górę a tam kamerka nas obserwuje. To coś się we mnie skruszyło i mówię mu, że uczciwiej było by chyba zwrócić tą kasę do banku.
Ten bez gadania podszedł do pracowniczki i jej wręcza tą kasę po czym wychodzi( nie wiem czy to jakiś niemowa ale przez całą tą akcję nawet słowa nie powiedział). To ja wziąłem kwitek z bankomatu, wręczam jej i mówię, że to chyba tej babki kaska jest i by się tym zajeli. Ta mi serdecznie podziękowała, a ja wypłaciłem swoje 20zł po które przyszedłem i oddaliłem się w nieznanym nikomu kierunku. AAAAAA!!!!! |
dobre |
_________________ Sedicivalvole 3d '93
(Wytrzymał już ze mną 20 lat) |
|
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
|
Wysłany: 07-07-2010, 14:09
|
|
|
to "podziel się" mnie rozwaliło |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 07-07-2010, 14:16
|
|
|
Cytat: | :badgrin: to "podziel się" mnie rozwaliło |
Rajek, nie skomentuje twojego postępowania ,ale jedno coś się tej kamery wystraszył ,przecież łomem nie wybraliście tej kasy ,tylko "niemowa" jak go nazwałeś kartę wkładał ,czyli na nagraniach jest ze wypłacał |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 07-07-2010, 14:21
|
|
|
no, i jakby co, to był twój znajomy, który oddał ci pożyczone pieniądze. Jednak mimo wszystko pochwalam to, co zrobiłeś. W sklepie kiedyś coś kupowałem, jakiś drobiazg, zapłaciłem 10 zł i sprzedawczyni wydała mi resztę jak ze 100. zwróciłem jej uwagę, że źle mi wydała. Ale to chyba tylko dlatego, że to był mały osiedlowy sklepik który lubię i jestem tam stałym klijentem. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 07-07-2010, 15:58
|
|
|
Rajek,
A ja dzisiaj goniłem 10 zł po A4 bo jak płaciłem bramkę to mi wywiało z ręki :p
Zapłaciłem drugą dychą i goniłem autem a później na nogach hahaha dobrze że aut nie było dużo
A cieć co stoi nie wiem po co tak się popatrzał na to 10 zł i zamiast te 5 metrów pobiec po nie to machnął ręką powiedział że się nie da
Ja zdążyłem zapłacić odebrać resztą i 40 metrów od bramek ją dopadłem |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
Rajek
Pomógł: 4 razy Wiek: 35 Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 453 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 08-07-2010, 20:45
|
|
|
Oj ludzie to pod wpływem chwili i emocji do niego powiedziałem, ale tak czy inaczej zarówno ja jak i Wy też pewnie nie chcieli byście być na miejscu tej babki. A co bank dalej z tą kasą zrobi, ja mam czyste sumienie.
Luczu, o daj spokój, ciekawe czy by poleciał gdybyś mu bańką płacił |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|