|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
samoczynne zwiększanie obrotów |
Autor |
Wiadomość |
lukaswisniewski
Wiek: 41 Dołączył: 22 Sie 2006 Posty: 24 Skąd: Stargard Szczeciński
|
Wysłany: 15-11-2007, 16:47 samoczynne zwiększanie obrotów
|
|
|
witam
od paru dni na luzie samoczynnie co parę sekund zwiększają się obroty (tak jakbym delikatnie naciskał pedał gazy) ale nie spadają poniżej normy, nie gaśnie i nie ma różnicy czy ciepły czy zimny--reset kompa nic nie dał może macie jakieś pomysły |
|
|
|
|
bl4nc1k
|
Wysłany: 16-11-2007, 10:19
|
|
|
moze linka sie gdzies blokuje ? |
|
|
|
|
lukaswisniewski
|
Wysłany: 16-11-2007, 17:45
|
|
|
linka raczej nie
ale mam jeszcze jedno podstawowe pytanko --czy regulator napięcia może wpływać na płynność obrotów, bo zauważyłem że na luzie przy włączonym ogrzewaniu i radyjku jak przygazje to światła jaśniej świecą a jak puszcze gaz to przygasają.
podzielcie sie panowie swoja wiedza :yawinkle:
z góry dzieki |
|
|
|
|
GrzesiekK
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 17-11-2007, 09:13
|
|
|
Jezeli sam sobie dodaje gazu to sprawdz CPP może być już powycierany i daje zły odczyt poszukaj na forum gdzieś powinno być jak sie to sprawdza w 1.4 bo ja mam 2.0 i u mnie jest on duzo łatwiejszy i prostrzy w regulowaniu. Bo na podstawie danych z czujnika połozenia przepustnicy centralka zwiększa lub zmniejsza dawkę paliwa. |
|
|
|
|
lukaswisniewski
|
Wysłany: 17-11-2007, 12:20
|
|
|
Witam ponownie
Szukałbym nadal potwierdzenia od Was czy regulator napięcia może wpływać na płynność obrotów, ponieważ zauważyłem że jak włącze światła i ogrzewanie to zaczynaja skakac obroty a jak wyłącze to sie uspokaja ale chce miec pewność że na obroty może wpływac regulator ????
Krótka odpowiedz tak lub nie
z gory dzieki |
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 17-11-2007, 12:31
|
|
|
lukaswisniewski, Watpie zeby regulator miał cos wspulnego z obrotami. A ze po właczeniu swiateł i ogrzewania faluja obroty to normalka bo jest wtedy wiekrzy pobór pradu i altek troche obciaza silnik. |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|