|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
DW 3837M Tipo Kto jest jego właścicielem? |
Autor |
Wiadomość |
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 30-11-2006, 17:59 DW 3837M Tipo Kto jest jego właścicielem?
|
|
|
Ten Tipek był niegdyś mój.Lecz ponieważ ktoś zaparkował mu w d... został raczej skasowany.Nie przeszkodziło to nabywcy,handlarzowi postawić go na kołach i wiem że sprzedać.
A ponieważ dzisiaj robiąc porzadki w dyskach znalazłem CD z jego fotkami obrazującymi jego stan faktyczny po wypadku(złamany dach,progi,poszerzony i skrócony znacznie)myślę ze obecny właściciel chciałby wiedziedź czym jexdzi.
pewnie zainteresuje go fakt że w chłodnicy ma wodę czystą a nie wycieka ona bo dolałemkiedys żelu uszczelniającego.I różne takie. |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
MarcinWrocław
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 15-12-2006, 17:50
|
|
|
Hmm, raczej cieżko bedzie go namierzyć, bo po Wrocku sporo Tipków jeżdzi... Tempr raczej mniej, i zazwyczaj widze te same..;) I to pewnie nie klubowicz, bo tu się ludzie raczej na autach znają..;):) |
_________________ była.... Temperówka, 92 1.6
była.... Vectra A '95 1.6 + LPG
była Vectra X18XE - nareszcie z klimą!!
C5 FL 2,0 HDI Break Exclusive |
|
|
|
|
nessuno
Pomógł: 1 raz Wiek: 63 Dołączył: 20 Gru 2005 Posty: 170 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 15-12-2006, 19:31
|
|
|
Raczej nie uwierzę, że auto po kolizji i z takimi uszkodzeniami zostało naprawione w sposób umożliwiający bezpieczną jazdę. Być może naprawiał to jakiś dłubek we własnym zakresie i sposobem domowym. Po takiej "naprawie" pewnie udało się przywrócić tylko wygląd pierwotny, co do reszty.....
Wniosek z tego taki, że zanim kupimy kolejne używane auto, którego historii na ogół zupełnie nie znamy, należy domagać się jego sprawdzenia w odpowiednim warsztacie i nie wierzyć w bajeczki opowiadane przez sprzedającego. |
_________________ Tempra 1.6 SXie kat.SW 159A3.046 |
|
|
|
|
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 21-12-2006, 21:09
|
|
|
Ciężko uwieżyć ale na Allegro było wystawione jako stan idealny po przegladzie.No fakt było świerzo po przeglądzie,ale powoiedzmy szczerze przeglad był taki...no jaki był.Ogólnie jego stan był fatalny,Jedyne dwie rzeczy były dobre:alternator i pompa paliwa-bo te sam kupiłem i wymioeniłem na nowe.
A tak po za tym powiem szczerze jak mi gościu w d...wjechał to się ucieszyłem,jak zpbaczyłem na ile mi wysenili szkodę to myślałem że uściskam gościa z Samopomocy.
Wiesz pomijam jż takie szczegóły że złamamał się bo praktycznie nie było progów,gaz podłączony zamiast przewodami ciśnieniowymi to paliwowymi,ogólnie autko było przeze mnie skazane na śmierć techniczną i jazdę póki da radę.Nie wspomnę już o spalaniu gazu na poziomie ok 15-20l/100km.
A gość wystawił je za 2500,-i sprzedał.To jest niezłe. |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|