Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gaźnik
Autor Wiadomość
ROMI72 

Województwo: Zachodniopomorskie
Wysłany: 23-03-2007, 21:16   Gaźnik

Panowie co to może być
Odebrałem autko od mechanika (wymiana rozrządu)
Jak dodaje gazu to mi coś w gaźniku gwiżdże dosłownie gwizd jakbym miał turbo Na LpG chodzi a jak przełączę na benzyne to sie dusi i niechce pracować.
     assistance

MiKuS 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 23-03-2007, 21:43   

Może to jednak nie gaźnik, tylko za duży luz paska klinowego, też miałem "turbinę" jak kiedys założłem za długi pasek, nawet kolega sie pytał czy to jakies turbo jest czy co...

timi42 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 23-03-2007, 21:48   

Może najwyższy czas zmienić mechanika? :roll:

ROMI72 

Wysłany: 23-03-2007, 22:14   

MiKuS napisał/a:
Może to jednak nie gaźnik, tylko za duży luz paska klinowego, też miałem "turbinę" jak kiedys założłem za długi pasek, nawet kolega sie pytał czy to jakies turbo jest czy co...

Chyba słyszę skad dochodzi gwizd na postoju :) :):) dochodzi z gardzieli gaźnika:):):) a nie od paska klinowego :) :):)
     assistance

ZielonyTBG 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 23-03-2007, 23:47   

Dla mnie sprawa jest prosta:jedź do tego mechanika i niech poprawia jak spitolił.
     assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 24-03-2007, 22:01   

widocznie coś nie dokręci i Ci gwizda może np uszczeleczka, może skrzywił jakiś 'psikacz' co mieszankę wtryskuje do gardzieli, może Ci p...ął w przepustnice i się już równo nie domykają, wiele innych możliwości, zależy od inwencji artystycznych i dbałości mechanika o jakość usługi... niech poprawia... a może tylko czegoś nie dokręcił, choćby puszka (pokrywa gaźnika) krzywi siedzi i będzie OK
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

ROMI72 

Wysłany: 25-03-2007, 07:45   

Jutro będę miał drugi gaźnik wymienię i zobaczymy czy dalej będzie gwizdać:)

** Dodano: 25-03-2007, 09:31 **
A co może być powodem że w tych wężykach co idą do termozaworu po lewej stronie kolektora widzę paliwo??? Tak jakby paliwo zalewało silnik !!
     assistance

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 25-03-2007, 09:28   

ale co gwiżdze? tak sobie normalnie czy jakaś konkretna melodie? :lalala: :lol:

www.budowork.pl
     assistance

ROMI72 

Wysłany: 25-03-2007, 10:25   

Jak masz takie idiotyzmy wypisywać to lepiej wcale sie nie odzywaj!!!!!!!!!!!!!!
     assistance

unknown 

Wysłany: 25-03-2007, 21:18   

zaraz zaraz... bo nie wiem, czy dobrze rozumiem - chodzi Ci o wężyki podciśnieniowe, gdzie patrząc od przodu autka - z lewej tylnej strony gaźńika masz podciśnieniową pompkę 'auto-ssania' (nazwijmy to tak), od niej wężyk podciśnieniowy do termozaworu z tyłu u góry bloku silnika i dalej przez termozawór kolejne wężyki podciśnieniowe... w tych wężykach masz paliwo?!?! tam tylko podciśnienie, powietrze sobie gwizda... nie powinno być żadnego paliwa w nich!

w gaźnikowcu o ile się nie mylę (późno dziś już jest) to któryś z zespołu wężyków wchodzi chyba do gaźnika i steruje membranką 'pompki przyspieszającej' jakiejś co dodatkową dawkę przy gazowaniu wstrzykuje paliwka... jeśli teraz nie kłamię , a nie wiem, musiałbym spojrzeć pod maskę, to jeśli ktoś Ci rozpieprzyłby coś w gaźiku, szczególnie tą pompeczkę, jej membrankę to _może_ wtedy masz sznasę na to, że z gaźnika paliwko Ci się do podciśień dostaje a to bardzo niedobrze i będzie niedobrze...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

sosen86 

Wysłany: 25-03-2007, 21:38   

ROMI72, do tipo sa 2 rodzaje pasko krotszy i dłuższy, tez zanim mi wymienili to najpierw wyjeli stary i porownali zeby zlego nie załozyc
SPRZEDAŻ CZĘŚCI DO SAMOCHODÓW
WARSZTAT SAMOCHODOWY :
sklep.automotive@gmail.com
warsztat.automotive@gmail.com
     Moneta

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 26-03-2007, 12:55   

ROMI72 napisał/a:
Jak masz takie idiotyzmy wypisywać to lepiej wcale sie nie odzywaj!!!!!!!!!!!!!!

Zabiłem Ci zone??? Zgwałcilem corke???Spaliłem dom???Ukradlem samochod???
Wez sie odzywaj gosciu kulturalniej do mnie ok?
Idz sobie chlopie spusc z krzyza bo widze ze sie cisnieniujesz niepotrzebnie. EOT.

www.budowork.pl
     assistance

ROMI72 

Wysłany: 26-03-2007, 15:20   

Ninja napisał/a:
ROMI72 napisał/a:

Zabiłem Ci zone??? Zgwałcilem corke???Spaliłem dom???Ukradlem samochod???
Wez sie odzywaj gosciu kulturalniej do mnie ok?
Idz sobie chlopie spusc z krzyza bo widze ze sie cisnieniujesz niepotrzebnie. EOT.

To może Ty sobie kolo z krzyża spuść to po pierwsze
Po drugie nie jestem dla Ciebie żadnych gościem!!!!
Po trzecie na kulturalne slowo trzeba zasłużyć !!!
Po czwarte sobie dopowiedz........

** Dodano: 26-03-2007, 16:22 **
unknown napisał/a:
zaraz zaraz... bo nie wiem, czy dobrze rozumiem - chodzi Ci o wężyki podciśnieniowe, gdzie patrząc od przodu autka - z lewej tylnej strony gaźńika masz podciśnieniową pompkę 'auto-ssania' (nazwijmy to tak), od niej wężyk podciśnieniowy do termozaworu z tyłu u góry bloku silnika i dalej przez termozawór kolejne wężyki podciśnieniowe... w tych wężykach masz paliwo?!?! tam tylko podciśnienie, powietrze sobie gwizda... nie powinno być żadnego paliwa w nich!

w gaźnikowcu o ile się nie mylę (późno dziś już jest) to któryś z zespołu wężyków wchodzi chyba do gaźnika i steruje membranką 'pompki przyspieszającej' jakiejś co dodatkową dawkę przy gazowaniu wstrzykuje paliwka... jeśli teraz nie kłamię , a nie wiem, musiałbym spojrzeć pod maskę, to jeśli ktoś Ci rozpieprzyłby coś w gaźiku, szczególnie tą pompeczkę, jej membrankę to _może_ wtedy masz sznasę na to, że z gaźnika paliwko Ci się do podciśień dostaje a to bardzo niedobrze i będzie niedobrze...

Zgadza sie o te wężyki mi chodzi tam było paliwo ale wszystko doszło już do normy po naprawie centralki od sterowania gazem. W położeniu na benzynie nie zamykała zaworu gazu.
Dzięki za rady unknown:):):) Pozdrawiam

** Dodano: 26-03-2007, 16:24 **
sosen86 napisał/a:
ROMI72, do tipo sa 2 rodzaje pasko krotszy i dłuższy, tez zanim mi wymienili to najpierw wyjeli stary i porownali zeby zlego nie załozyc

Dwa rodzaje pasków ?? Ide do sklepu :) wolam pasek rozrządu do silnika 160.A1.000 rok 1989 to może sprzedawca dać mi inny pasek?
     assistance

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 26-03-2007, 22:03   

ROMI72 napisał/a:

Masz racje...nie jestes dla mnie żadnym gościem...Bo Gość to by sie umial zachować i wtedy powiedzialbym o nim: ten to jest gość. Ty widocznie nie zaslugujesz na takie miano.
masz ponad trzydziestke na karku a zachowujesz sie jak gówniarz...
chlopie...zażartowałem sobie niewinnie a ty mi k***a tu z mordą wyskakujesz!!! Masz jakis problem to napisz do Kasi a nie sie uzewnetrzniasz tu na forum!
Uwazam ze na kulturalne słowo to akurat nie trzeba sobie zasluzyc bo to swiadczy tylko i wylacznie o Tobie. Poza tym szanuj nawet wrogów. Do głowy Ci to nie przyszlo co...Szkoda słow i nerwów na Ciebie...

www.budowork.pl
     assistance

Radke 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 27-03-2007, 07:30   

Panowie, spokojnie!
Chcecie się kłócić to róbcie to via priv.
Nie wszyscy mają ochotę czytać, jak się obrzucacie błotem.
:zolta:

Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:

* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d

zapraszam na: www.trade-r.pl
     assistance   Moneta

ROMI72 

Wysłany: 27-03-2007, 08:11   

Ninja napisał/a:
ROMI72 napisał/a:

Masz racje...nie jestes dla mnie żadnym gościem...Bo Gość to by sie umial zachować i wtedy powiedzialbym o nim: ten to jest gość. Ty widocznie nie zaslugujesz na takie miano.
masz ponad trzydziestke na karku a zachowujesz sie jak gówniarz...
chlopie...zażartowałem sobie niewinnie a ty mi k***a tu z mordą wyskakujesz!!! Masz jakis problem to napisz do Kasi a nie sie uzewnetrzniasz tu na forum!
Uwazam ze na kulturalne słowo to akurat nie trzeba sobie zasluzyc bo to swiadczy tylko i wylacznie o Tobie. Poza tym szanuj nawet wrogów. Do głowy Ci to nie przyszlo co...Szkoda słow i nerwów na Ciebie...

Więc zniknij z moich postów masz prawie trzydziestke a zachowujesz sie jak szczeniak :) :):)

** Dodano: 27-03-2007, 09:14 **
Ninja napisał/a:

Pisząc post z usterką potrzebowałem dobrych rad a nie ...... może zmień forum....jak nie wiesz co tu pisać!
     assistance

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 27-03-2007, 08:15   

ROMI72 napisał/a:

Więc zniknij z moich postów masz prawie trzydziestke a zachowujesz sie jak szczeniak :) :) :)

masz wylącznosc na pisanie na tym forum? nie wydaje mi sie. i to co napisales nie tlumaczy twojego zachowania. A jak nie rozumiesz mojego specyficznego poczucia humoru to poprostu to zignoruj a nie sie od razu rzucasz jak wsza na grzebieniu.
napisalem:
Cytat:

obrazilem Cie gdzies w tym poscie? czarno na bialym widać ze napisane poprostu by zażartować.Emotki tez to wyrażają...Wiec skad twa reakcja jakbym Ci conajmniej zabił psa? :evil: Przyznasz chyba ze niepotrzebnie sie uniosles...

** Dodano: 27-03-2007, 08:17 **
ROMI72 napisał/a:

Pisząc post z usterką potrzebowałem dobrych rad a nie ...... może zmień forum....jak nie wiesz co tu pisać!

i proponuje Ci nie mowic mi co mam robic tylko od czasu do czasu sie usmiechnąć...to czasem pomaga...to taka wlasnie moja rada...a na forach jestem kilku i ani mysle zmieniac.
Skonczylem,dalej nie ma sensu sie kłócić. Pisz na ten swoj temat.

www.budowork.pl
     assistance

ROMI72 

Wysłany: 27-03-2007, 08:36   

Wcale Ninja sie nie uniosłem tylko odpisałem Ci na Twój post. To Ty sie uniosłeś tak jakbym ja Ci kogoś zabił lub zgwałcił psa na pewno nie bo go zapewne nie masz

** Dodano: 27-03-2007, 09:41 **
Takie mam wrażenie czytając twoje posty że toTy sie unosisz pokazujesz tu swoją wyższość "Wy macie tipo i Tempry a JAAAAA mam Subaru" Taka jest szara rzeczywistość
     assistance

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 27-03-2007, 09:39   

ROMI72 napisał/a:
Takie mam wrażenie czytając twoje posty że toTy sie unosisz pokazujesz tu swoją wyższość "Wy macie tipo i Tempry a JAAAAA mam Subaru" Taka jest szara rzeczywistość

o meeeeen...znow subaru...przeciez wielokrotnie podkreslalem ze jezdzilem Tipo 1,6 i mam dobra opinie o nim bo absolutnie mi sie w nim nie działo. Nadal mi sie podoba jego linia i design. Bynajmniej bardziej niz jakiegokowleik golfa. A co do subaru rowniez gdzies tam pisalem ze zdaje sobie sprawe ze nie jest najlepszy,najszybszy i wogole naj. Czego jeszcze chcesz...Poprostu lubie swoje autko jak Ty lubisz swoje i tyle. A to czy sie komus podoba subaru...coż kwestia gustu. o tym sienie dyskutuje.
Dobra luzik i tyle. Mysle ze sobie wyjasnilismy i mozemy spokojnie bez cisnienia wrocic do tematu.
A Moj zart? No coż...jest specyficzny. Moi przyjaciele za to mnie wlasnie cenią. Kwestia przyzwyczajenia. Ale za stary jestem by sie zmieniac. :lol: 8) KRT sie juz przyzwyczaił :lalala:
Pozdro panowie.

P.S. niech mod wydzieli temat z "kłótnią" w Offtopicu i po sprawie. Temat o gwizdzacym gazniku bedzie "czysty".

www.budowork.pl

assistance

Radke 

Wysłany: 27-03-2007, 10:07   

Panowie, DOSYĆ !!!
Jeszcze chwila a dostaniecie ostrzeżenie!
Proszę jeszcze raz - jeśli nie macie nic do napisania w temacie tego wątku to albo róbcie to via priv albo ostatecznie załóżcie sobie nowy temat!
:red_kartka:

* Fiat Uno 1.4 VAN

assistance   Moneta

unknown 

Wysłany: 27-03-2007, 11:22   

-------------------------------------------------- koniec ------------------------------------

Moderowany:
rzeczywiście lepiej zapomnijcie o tym i ochłońcie, ktokolwiek może mieć zły dzień i/lub napisać bez zastanowienia i/lub nie zrozumieć; nieważne; nie ma sensu; inaczej zamykamy temat; PS mnie by w sumie może rozbawiła taka odzywka, ale bez ikonek na końcu, zmieniają 'odcień' wypowiedzi, poza tym po żarcie dla wyprostowania wypada napisać coś konkretnego na temat; chyba tyle w tej kwestii

romi, wracając do _tematu_, usterka usunięta? bo paliwo - to znalazłeś, a powietrze dalej gdzieś przemyka (może 'lewe' ?)

assistance   Moneta

ROMI72 

Wysłany: 27-03-2007, 12:01   

[quote="unknown"]-------------------------------------------------- koniec ------------------------------------

[kom] rzeczywiście lepiej zapomnijcie o tym i ochłońcie, ktokolwiek może mieć zły dzień i/lub napisać bez zastanowienia i/lub nie zrozumieć; nieważne; nie ma sensu; inaczej zamykamy temat; PS mnie by w sumie może rozbawiła taka odzywka, ale bez ikonek na końcu, zmieniają 'odcień' wypowiedzi, poza tym po żarcie dla wyprostowania wypada napisać coś konkretnego na temat; chyba tyle w tej kwestii [/kom]

romi, wracając do _tematu_, usterka usunięta? bo paliwo - to znalazłeś, a powietrze dalej gdzieś przemyka (może 'lewe' ?)[/quote]

Walnięta była centralka od gazu, jak odbierałem samochód to okno od kierowcy było trochę opuszczone a że padał deszcz poleciała woda na centralkę i sie jakaś dioda zjarala.
Ale teraz autko oki chodzi może jeszcze uszczelki pod gaźnikiem wymienię
     assistance

Radke 

Wysłany: 27-03-2007, 12:42   

[quote="ROMI72Walnięta była centralka od gazu, jak odbierałem samochód to okno od kierowcy było trochę opuszczone a że padał deszcz poleciała woda na centralkę i sie jakaś dioda zjarala.[/quote]
Nie bardzo rozumiem; to centralka była powodem tego gwizdania?
Pytam z ciekawości bo u mnie w aucie - choć nie ma gazu - przez pewien czas coś właśnie tak pogwizdywało a później - bez żadnej ingerencji z zewnątrz - przestało...

* Fiat Uno 1.4 VAN

assistance   Moneta

ROMI72 

Wysłany: 27-03-2007, 13:35   

Właśnie nie wiem co było powodem tego gwizdania :) wymieniłem jeszcze wężyki od podciśnień!! Może to one były tego winne
     assistance

sosen86 

Wysłany: 28-03-2007, 11:00   

ROMI72 napisał/a:
Dwa rodzaje pasków ?? Ide do sklepu :) wolam pasek rozrządu do silnika 160.A1.000 rok 1989 to może sprzedawca dać mi inny pasek?

Na swoim przykładzie wiem ze do 1.4 gaznika w katalogu sa dwa rodzaje!!masakra
SPRZEDAŻ CZĘŚCI DO SAMOCHODÓW
WARSZTAT SAMOCHODOWY :
sklep.automotive@gmail.com
warsztat.automotive@gmail.com
     Moneta

Odpowiedz do tematu