|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
problem z drzwiami. |
Autor |
Wiadomość |
cezar60
Województwo: Podlaskie
|
Wysłany: 07-02-2009, 11:56 problem z drzwiami.
|
|
|
przy skladaniu drzwi polamalem taki plastik od ktorego odchodzil precik i na gorze byl ten "pipcik" w drzwiach co zamyka sie drzwi od srodka i z drugiej strony tego plastiku drugi precik idac do zamka no i mi ten palsticzek laczacy 2 preciki i teraz nie moge zamykac drzwi wiec je zatrzasnąlem bo musze jezdzic . i teraz problem skad go wziasc bylem w motoryzacujnym to nie maja tego, moze w salonie fita da sie zamowic aalbo gdzies n szrocie z drzwi wyjac ale watpie. Ci co rozbierali drzwi wiedza o co chodzi. |
_________________ Tipo 1.4 ie wtrysk + GAZ 93 rok engine:160A1.046 - Sprzedany
Vw Jetta 1.6td 90rok - rozbita
Opel Vectra 1.6 i Kat 1991r. +LPG |
|
|
|
|
Sucre79
Pomógł: 30 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Kwi 2008 Posty: 1051 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 07-02-2009, 12:07
|
|
|
cezar60, strasznie chaotyczny opis. Najszybciej będzie na szrocie znaleźć Tipka i wymontować. |
_________________ Mój Chomik GSM
|
|
|
|
|
polansky
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 07-02-2009, 15:01
|
|
|
cezar60 napisał/a: | Ci co rozbierali drzwi wiedza o co chodzi. |
Rozbierałem drzwi kilka razy, ale z Twojego chaotycznego opisu nie wiem o co chodzi Pomijam, gramatykę, a raczej jej brak
Czy chodzi Ci o ten plasticzek łączący drucik od grzybka z zamkiem? Czy też o inny plastik? |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
|
avenger85
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 571 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 07-02-2009, 15:08 Re: problem z drzwiami.
|
|
|
cezar60 napisał/a: | przy skladaniu drzwi polamalem taki plastik od ktorego odchodzil precik i na gorze byl ten "pipcik" w drzwiach co zamyka sie drzwi od srodka i z drugiej strony tego plastiku drugi precik idac do zamka no i mi ten palsticzek laczacy 2 preciki i teraz nie moge zamykac drzwi wiec je zatrzasnąlem bo musze jezdzic . i teraz problem skad go wziasc bylem w motoryzacujnym to nie maja tego, moze w salonie fita da sie zamowic aalbo gdzies n szrocie z drzwi wyjac ale watpie. Ci co rozbierali drzwi wiedza o co chodzi. |
chętnie ci pomożemy tylko napisz O CO CI CHODZI ??? |
_________________ Fiat Tipo 2.0 8V |
|
|
|
|
|
stasu
Pomógł: 3 razy Wiek: 45 Dołączył: 10 Lis 2007 Posty: 141 Skąd: ŁÓDŹ
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 07-02-2009, 15:11
|
|
|
kołyska montowana w drzwiach łącząca pręcik bolca blokującego zamek z pręcikiem idącym do zamka
albo znajdziesz to na jakimś szrocie albo dorobienie samemu lub posklejac i wzmocnić jakoś |
_________________ Zielona perełka 1.7 D w krainie gładkich autostrad ale części żyją i szukają nowego właściciela |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 09-02-2009, 18:19
|
|
|
Sucre79 napisał/a: | strasznie chaotyczny opis. |
polansky napisał/a: | Rozbierałem drzwi kilka razy, ale z Twojego chaotycznego opisu nie wiem o co chodzi |
avenger85 napisał/a: | chętnie ci pomożemy tylko napisz O CO CI CHODZI ??? | naprawdę rozbieraliście drzwi i nie wiecie o co mu chodzi? To taka zapinka plastikowa. Są one na końcu cięgła blokowania drzwi i cięgła klamki wewnętrznej. Nie kupisz tego w sklepie. Mi pękła i zalałem klejem żywicznym. Już prawie rok mi działa bez problemów. cezar60, Jak chcesz wymienić to tylko na szrocie, lub poszukaj u siebie jakieś bezpańskie Tipo |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
polansky
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 09-02-2009, 22:37
|
|
|
Ciechu78 napisał/a: | naprawdę rozbieraliście drzwi i nie wiecie o co mu chodzi? To taka zapinka plastikowa. |
To, że zapinka to się domyśliłem - tylko która
Widać Ciechu78 nie jesteśmy tak domyślni skoro Ty od razu wiedziałeś o co chodzi |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 10-02-2009, 15:14
|
|
|
polansky napisał/a: | To, że zapinka to się domyśliłem - tylko która | są chyba tylko dwie zapinki, jedna przy samej klamce, druga (ta o którą się rozchodzi) jest przy zamku i łączy się z cięgłem blokowania i klamki.
polansky, pewnie i przesadziłem Spędziłem przy drzwiach kiedyś cały dzień i mam je w pamięci jak mapę polski |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|