|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
"zalewa katalizator"... |
Autor |
Wiadomość |
marcinwodnik
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 06 Kwi 2005 Posty: 353 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 06-10-2005, 21:16 "zalewa katalizator"...
|
|
|
Witam!!
Niewiem do jakiego dzialu do podpiac czy mechanika czy elektryka..ale...mam taki problem kiedys zalewanie katalizatora ( chodzi o to ze gdy zapalam kompletnei zimny silnik 80% szans teraz przy tym chlodzie ze zacznie leciec brzydki szary smierdzacy dym - mechani kmowil ze to zalewany jest katalizator ) wtedy silnik pracuje fatalnie bieg jalowy sie telepie mocno silnik ma klopoty z przyspieszaniem do momentu gdy z 3 razy SAM nei zgasnie ( gdy wylacze go ze stacyjki i tak nic to nei da musi SAM zgasnac ). Wiec mam pytanie mzoe ktos juz mail taki problem w silniku 2.0 8v ? Ddoam tylko ze czujnik temperatory od ssania jest dobry zreszta wymieniony na nowy...od czego to moze byc? kiedys mialem zbyt wysoki bieg jalowy tak sie tez dzialo to obnizylem na 800 rpm i byl spokoj teraz po 3 miesiacach wrocilo..., mzoe ktos sie spotkal z tym a problem strasznie upierdliwy...;) |
_________________ Pozdrawiam,
Marcin
Kochaj szalej nie pytaj co dalej !!
<Baby są kochane!!>
Bmw 745i 2004, Syrena 105 lux 1980 |
|
|
|
|
jabko
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1012 Skąd: dolny śląsk
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 07-10-2005, 06:44
|
|
|
Dziurka mała w kacie powinna być...chyba !
Tak jak w każdym tłumiku wtedy woda wylata.
A czemu tak dużo ci sie zbiera to nie wiem. Masz LPG ?? Tankujesz na normalnych stacjach ?? Dobrze ustawiona instalacja ?? |
_________________ Tipo 1.6i.e '92
Ogromnie lubię kobiety, zwłaszcza te
piękne i uległe |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 07-10-2005, 08:03
|
|
|
Sprobuj reset kompa - odlacz klemy od aku na dluzszy czas. I daj znac czy cos pomoglo.
A wlasnie - jak z jakoscia palwia u Ciebie? |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
marcinwodnik
|
Wysłany: 07-10-2005, 11:42
|
|
|
Witam!!
Wiec tak jakosc paliwa dobra ( zawsze ta sama stacja ) ale dzis zaczal zalewac goracy silnik sie jak narazie zgodnei z rada z ASO odlaczylem wezyk idacy do czujnika cisnienia w silniku ( ten taki maly kolo centralki wtrysku ) i jest znazcna poprawa silnik chodzi lepiej nie zalewa sie teraz planuje wymienic ten czujnik bo mozliwe ze to jego wina. Nie mam instalacji gazowej..apropo czujnika mzoe ktos ma jakies inne sugestie? po wypieciu tego wezyka auto zachowuje sie normalnie nie szrpie agresywnie po dodaniu gazu itd..wiec moze to jego wina zobacze i dam znac, klemy odpinalem i nic nei dalo.
[ Dodano: Pią 07 Paź, 2005 11:43 ]
Jabko to nei woda w kacie a bena.. |
Marcin
<Baby są kochane!!>
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 07-10-2005, 14:09
|
|
|
To rowniez bardzo prawodpodobne ze uszkodzil Ci sie czujnik cisnienia bezwzglednego.
On rozniez w duzym stopniu odpowiada za poprawna prace silnika.
Np. jego uszkodzenie w Uno CLIP ktore mam spowodowalo ze silnik doslownie gasl i nie szlo go odpalic. W przypadku Una to koszt wyniosl 300zł. Nie wiem jak w przypadku Tempry. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
marcinwodnik
|
Wysłany: 07-10-2005, 14:33
|
|
|
Witam!
W przypadku tempry to koszt ok 330 zl , wiec szukam uzywanego - dalem w dziale kupie ogloszenie, mzoe ktos sie odezwie:)
[ Dodano: Sob 22 Paź, 2005 00:05 ]
Witam!
Usterka zostala usunieta...powod...uszkodzony czujnik temperatury zasysanego powietrza, raz kontaktowal raz nie... |
Marcin
<Baby są kochane!!>
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|