|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
belka poprzeczna przedniego zawieszenia |
Autor |
Wiadomość |
Papdzan
Wiek: 38 Dołączył: 18 Paź 2005 Posty: 27 Skąd: Podlipie/k. Olkusza
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 13-06-2006, 09:12 belka poprzeczna przedniego zawieszenia
|
|
|
mam pytanko jak zabrac sie za wymiane tej niemalej czesci?a dokładnie od czego zacząć rozbierać a na czym skończyć bo troche tego tam jest jak już zdołałem sprawdzić.no i jeszcze czy macie jakieś ważne rady przy ponownym skrecaniu zeby czegoś nie popsuc ale zeby bylo tak jak powinno. z gory dzieki.narka |
|
|
|
|
YaSIu
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 13 Mar 2006 Posty: 154 Skąd: Świdnica
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 13-06-2006, 10:34 Re: belka poprzeczna przedniego zawieszenia
|
|
|
Papdzan napisał/a: | mam pytanko jak zabrac sie za wymiane tej niemalej czesci?a dokładnie od czego zacząć rozbierać a na czym skończyć bo troche tego tam jest jak już zdołałem sprawdzić.no i jeszcze czy macie jakieś ważne rady przy ponownym skrecaniu zeby czegoś nie popsuc ale zeby bylo tak jak powinno. z gory dzieki.narka |
"Belka poprzeczna przedniego zawieszenia" ?? Mowa tu chyba o "sankach". Co do wymiany nie jest to trudny do wykonania zabieg, aczkolwiek bardzo czaso i pracochłonny. Temat ten był już poruszany gdzieś na forum jakieś 2 m-ce temu. |
_________________ Był Mercury Cougar V6 3.8 --- jest Tipo 1.6 LPG 835C1000 już ponad 270kkm. |
|
|
|
|
bob96
Pomógł: 7 razy Wiek: 63 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 519 Skąd: Jastrzębie Zdrój
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 13-06-2006, 13:47
|
|
|
Poszukaj mojego posta , robiłem to osobiście na jesień |
_________________ Cromka 1.9 automat
Marea Weekend 1,8 +BRC sekwencja
Przez 7 latek Tempra 1,6 gażnik + gaz BRC
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite |
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 21-09-2006, 14:27
|
|
|
bob96 napisał/a: | Poszukaj mojego posta , robiłem to osobiście na jesień |
To chyba o ten temat chodziło: http://forum.tempra.org/topics49/2179.htm
Tak czy inaczej, odświeżam temat bo również w najbliższych dniach zabieram się za wymianę. |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
TEMPRAWG
Pomógł: 17 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lut 2005 Posty: 414 Skąd: Garwolin
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 19-11-2006, 10:23
|
|
|
belka przednia mocowana jest na 6 srubach mocowanych do podlogi pod nogami kierowcy i pasazera oraz po jednej srubie przy kazdym kole.
wyjmujac belke dobrze jest tez odkrecic maglownice mocowana na 2 srubach.
musisz tez odkrecis 2 sruby trzymajace srodkowa lape ktora trzyma silnik ze skrzynia.
przy wyjeciu bedzie ci tez przeszkadzac wydech. mozesz odkrecic rure od kolektora (UWAGA CZESTO MOLZNA URWC SZPILKI) lub tez odkrecic kolektor wydechowy (jeszcze wiecej roboty. ogolnie zaplanuj sobie 2 dni na robote.
1/2 dnia na wyjecie
1/2 dnia na wsadzenie
1 dzien na robote (spokojna lecz stanowcza)
a sciagajac schematy i rysunki oraz autopsjia i spokojnie dasz rade to zrobic.
do wyciagniecia i wsadzenia belki najlepiej wez pomocnikia bo to dranstwo troche wazy a w 1 osobe troche sie naklniesz (nawet jesli nie klniesz) |
_________________ BYŁO
TIPO 1.4 GAZNIK 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 91' B/G
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G
Czesci uzywane do TIPO/TEMPRY
tel.0723-121-618 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|