Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie na wczasy??
Autor Wiadomość
meter30 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 31-07-2010, 10:08   Gdzie na wczasy??

Witam. Ostatnio w mojej skrzynce mailowej dostałem tradycyjny spam, już miałem to usuwać, ale jeszcze wypełniłem ankietę, w zamian za to przysłali mi voucher hotelowy dla 2 osób na 7 dni możliwy do zrealizowania w 800 hotelach w Europie (zapłaciłem za niego jeszcze 54zł). Na początku myślałem że to lipa, ale widzę że są takie na allegro i ludzie to licytują

Początkowo myślałem żeby pojechać w polskie góry, ale ojciec doradził mi węgierski Balaton. Niby niedaleko (500 parę kilometrów) więc pomyślałem czemu nie. Samochodzik pożyczyłbym od mamy, bo mój jest przygotowywany do malowania i wstyd nim gdzieś w cywilizację się zapuszczać :D Może był ktoś nad tym jeziorem i napisze co nieco o tym regionie?? Albo pochwalcie się gdzie zamierzacie się wybrać, czy gdzie już byliście w te wakacje, co polecacie itd ;)
Był JAGUAR X-TYPE 2.0D 2005r
Jest Octavia 1.2 TSI 2011r
     assistance

VEndriuV 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 31-07-2010, 13:45   

co do noclegów, ja bym w to nie wierzył.

http://www.wiadomosci24.p...194-2--1-a.html

Dziwne to troche, ale jak ludzie dzwonili i pytali to wychodzi jakoś drożej czy coś... Ja bym się w to nie bawił, szkoda czasu i kasy. Lepiej normalnie jechać i mieć spokój.

Pomyśl na logikę jaki w tym interes ? Gdyby jakaś firma płaciła Ci za nocleg więcej a Ty płacisz im 50 zł ? Chyba, że chcą Twoje dane do jakiegoś celu, innego wyjścia nie widzę.
Oraz jakby to było opłacalne to po co płacić 50 zł jak można dać 15 zł

http://allegro.pl/item117...12noclegow.html
     Moneta

Świstak 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 31-07-2010, 14:00   

http://www.wiadomosci24.p...niej_59194.html

http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=4682220

nikt Ci nie da nic za darmo, poczytaj trochę opinii, też to kiedyś dostałem na maila ale olałem jak zacząłem się wczytywać w warunki.
     assistance   Moneta

VEndriuV 

Wysłany: 31-07-2010, 14:02   

do tego nazwiska tych którzy dostali czeki są śmiało dostepne na ich stronie...

http://eurorest.org/index...96a47b3e4fdfc66

i to najlepsze !

Par. 10. Klient wykorzystujący czek hotelowy Eurorest zobowiązany jest, w momencie przybycia do Hotelu, do wykupienia obowiązujących dla Klientów Systemu Eurorest całodziennych stawek żywieniowych w ilości równej liczbie planowanych noclegów.

I wtedy płacisz duzo więcej niz normalnie za zwykle jedzenie w tym samych hotelu i tak im się to opłaca ;) średnio od 40 do 60 zł.
     Moneta

meter30 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 31-07-2010, 14:32   

Czyli dupa, dałem się orżnąć na 50zł... Już nigdy więcej nie przeczytam żadnej reklamy z maila :sciana:
Chociaż z drugiej strony na tym forum piszą że wychodzi na jedno, czy jest się z czekiem czy bez to i tak tyle samo wyjdzie. W każdym razie i tak dalej wybieram się na Węgry ;)
Był JAGUAR X-TYPE 2.0D 2005r
Jest Octavia 1.2 TSI 2011r
     assistance

wiola 

Pomogła: 2 razy
Województwo: Pomorskie
Wysłany: 31-07-2010, 21:21   

meter30, Ja trzy lata temu miałam taki czek na 14 noclegów ale wykorzystałam tylko 3 (weekend )poszukałam sobie gdzie było najtańsze wyżywienie i wmiare dobre warunki. Byliśmy zadowoleni bardzo miło spędziliśmy te dni,wyżywienie kosztowało 37 zł od osoby.Jak żegnaliśmy się z właścicielką zapraszała nas na majowy weekend na ten sam czek,ale pojeczaliśmy na zlot TTT :lol:

VEndriuV 

Wysłany: 01-08-2010, 09:13   

wiola, czyli opłaca się to, ale z tym, że musi być tanie wyżywienie ;] ciekawe ile zysku ma na tym hotel.
     Moneta

wiola 

Pomogła: 2 razy
Województwo: Pomorskie
Wysłany: 03-08-2010, 08:23   

VEndriuV napisał/a:
ciekawe ile zysku ma na tym hotel.

a kto to wie oni nie powiedzą :-# myślę się opłaca ale to trzeba samemu przekalkulować ,wynająć pokój i samemu się żywić czy zapłacić za wyżywienie. Ja wolałam to drugie a jedzenie było super :lol:

Paweł Łukaczyk 

Województwo: Zachodniopomorskie
Wysłany: 17-08-2010, 22:33   Dobry wieczor.

Najlepiej to samemu wszystko zorganizować i się wszystkiego dowiedzieć i nie jechać w czarno.Można spokojnie na 1 miesiąc przed wyjazdem dowiedzieć się wszystkiego z cena,wyżywieniem,noclegami,atrakcjami itp.Również trzeba sobie uświadomić ze musimy uwarzac na tanie chwyty by my potem możemy sami płakać.Np "Super tanie 3 dniowe wczasy dla rodziny za jedyne 100zł za dzień"Piękny widok na morze a tu plac budowy,super basen-a tu dziura po stawku :sciana: Wyżywienie takie ze w lepiej to konserwy przy tym to niebo.
Pamiętajmy ze jest zawsze bilans ktoś zawsze chce na wyjedzie zarobić ale my nie dajmy się w balona zrobić.Zawsze się upewnić samemu,to moja rada.

Odpowiedz do tematu