|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Smród spalin w kabinie :9 |
Autor |
Wiadomość |
Mucha
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 18-04-2006, 11:33 Smród spalin w kabinie :9
|
|
|
Witam !
Tipek stal 3 dni nie jezdzilem nim bo nie byl mi w sumie potrzebny. Akurat wczoraj musialem sie gdzies wybrac i zaczelo bardzo mi smierdziec spalinami w srodku az mnie glowa rozbolala. I pytanko do was.Co moze byc powodem spalin w kabinie? Wydech jest szczelny na 100% nie warczy nie buczy ani nic nawet sprawdzilm czy nie przepuszcza. Co to moze byc i czym to jest spowodowane. Dzieki i pozdrawiam. |
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 18-04-2006, 13:49
|
|
|
Kolektor wydechowy.
Sprawdź czy nie widać jakiegoś pęknięcia. |
|
|
Witek
Pomógł: 1 raz Wiek: 58 Dołączył: 04 Lis 2005 Posty: 28 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-04-2006, 14:05
|
|
|
Mucha jak 2 x 2 że wydmuchało Ci uszczelkę pomiędzy kolektorem wylotowym a dwururką ( tzw. portkami ) lub na wertepach RP ( zwanych czasami równiez drogami ) poluzowała Ci się któraś nakrętka na tym właśnie łaczeniu.( u mnie nawet jedna gdzieś się w czasie jazdy zgubiła i wcale nie było głośniej w samochodzie - tylko śmierdziało spalinami ) Bo niby jaki może być inny powód spalin w kabinie pasażerskiej.
Pozdrawiam Witek |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 18-04-2006, 17:41
|
|
|
Mucha mi śmierdziało jak wydmuchało mi uszczelkę na kolektorze tak jak Witek napisał.
Z tym że u mnie było to słychać, dość mocno słychać |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Mucha
|
Wysłany: 18-04-2006, 20:08
|
|
|
Ale problem byl nie lada a wiecie co bylo ??
Pare dni temu zdejmowalem zderzak z tylu aby popatrzec co jest i jak to tam wszystko wyglada z tylu i zdejmowalem uszczelke ktora jest w bagazniku. I zapomnialem jej nalozyc spowrotem narobilem tyle szumu a sam nie pomyslalem ale dzieki bardzo za powazne podejscie do tematu i dzieki wszystkim za odpowiedzi. Heh |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|