Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
b.dobry warsztat
Autor Wiadomość
Kamitchi 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 22-02-2007, 21:42   b.dobry warsztat

Witam

Miałem problemy z pracą silnika. Carny dym z rury, smrod paliwa, spalanie na poziomie 40l /100km, niesamowite wartosci na pomiarach spalin.

Wiekszosc mechanikow mowilo mi, zebym zmienil wtryski. A wszystko zaczelo sie od naprawy samochodu na www.arkuszowa2a.prv.pl

Jakimś cudem trafiłem na warsztat http://www.serwis.auto.pl/.
Podpieli temperowke pod komputer. Niemalże od razu zawyrokowali, ze winna jest masa. Zostawiłem u nich samochód. Ta diagnoza okazała się prawdziwa, ponadto wymyślili, że spod kolektora łapie lewe powietrze- zrobili, zaczeli sprawdzac cala instalacje eletryczna- wtrysk, po wtrysku, etc- dopatrzyli sie ze jeden jest zle zamontowany! Poprawili, przy okazji dobrali się do wałków, by sprawdzić ich krzywki, jak i same zawory...
Co chwile do mnie dzwonili i mówili co jest nie tak- sluchalem tego wszystkiego i wlos jezyl mi sie na glowie- liczylem w myslach, 300, 400... do tego rozbiorka calego snilnika-> niemalze dzwonilem po znajomych, czy nie maja kasy do pozyczenia. I co sie okazalo? 250pln. Calutki dzien robili, rozebrali doslownie wszystko, wszystko sprawdzili. Przy odbiorze Pan- jeden z wlascicieli, powiedzial, ze musze wymienic regulator wtrysku- wczesniej przedzwonil wszystkie hurtownie, asa, w poszukiwaniu tej czesci.

Wlascieiel był bardzo nie zadowolony z faktu ze tej czesci nie mam i ze auto jest... no nie w 100% sprawne, ale powiedzial ze jak dostane ta czesc, by podjechac, a zaloza, bledy usuna.

Jezeli macie problemy z elektryką- podjedzcie, bo znają się.
Kulturalnie, fachowo, nie drogo.
ps- jest to pierwszy warsztat, ktory wiedzial jak to naprawic- a np. jeden z aso, nawet nie potrafil podpiac komputera pod wtrysk- podlaczal pod komputer pokladowy, przy czym dowiedzialem sie ze moj silnik byl bardzo ktoro robiony i ze np. wsadzali go do punto :lol: .

pzdr.

nessuno 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 23-02-2007, 20:07   

Kamitchi, widocznie bardzo dobrze trafiłeś, co niestety nie trafia się zbyt często. W naszym mieście chyba szczególnie. Ja już kiedyś pisałem o tym na forum. Na niedouczonych cwaniaczków trafić, to nie problem. Na warsztat, który zrobi dobrze, z tym jest znacznie gorzej. Takie warsztaty, jak ten przez Ciebie wspomniany, należy szeroko opisywać. Zostawiamy czasem niemałe pieniądze, więc zostawiajmy je u tych, którzy na to zasługują swoją wiedzą i rzetelnością.

Odpowiedz do tematu