windows vista shit |
Autor |
Wiadomość |
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 01-03-2007, 18:21 windows vista shit
|
|
|
od dzisiaj myslałęm że będe się cieszył vistą ale się grubo myliłem.
po 2godzinach walki poddaję się i instaluje xpka .
firefox łapie łedy podczas uruchamiania i nie chce się odpalic, creative 7,1 nie chce się zainstalowac i są problemy z dzwiekiem, grafika ma sterowniki z windy a z plyty niechce brac i przez to obraz muli strasznie.
jakies dluzsze posiedzenie na winampie konczy się bluescreenem , gry jak odpalam kończą sie juz na wejsciu bluescreenem , odpalam etke i zanim się zacznie instalowac juz jest bluescreen .
qwa pierwszy raz w zyciu mam bluescreeny i mam juz ich dosyc.
Okazuje się że XP będzie ostatnim najlepszym windowsem |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
Joy_Pawel
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 01-03-2007, 19:57
|
|
|
A miałes oryginalany Windows ? |
|
|
|
|
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 01-03-2007, 20:41
|
|
|
Spróbuj zainstalować najnowsze sterowniki dla grafy pod viste
http://www.centrumxp.pl/S...QL_Windows.aspx
zakładam ze masz NVidie. |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 02-03-2007, 11:10
|
|
|
Pytaniec zy orginal?
Ja do Visty tez jestem sceptycznie nastawiony i to bardzo !!
Po 1 trzeba miec nowy sprzet do tego !!
Z mojego doswiadczenia to procek okolo AMD x2 3600 1024mb ramu i da sie pracowac ponizej jest cienko :/ chociaz widzialem i na 500 ten system postawiony:D
Po 2 instalacji trzbea troche poswiecic
Po 3 nie nalezy mieszac instalowaniem np firefoxa IE 7.0 jest na tyle dobry ze firefox staje sie zbedny |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
moley
|
Wysłany: 02-03-2007, 11:18
|
|
|
to była kopia oryginału świerzo kupionego. sterowniki miałem wszystkie najnowsze pomimo tego że winda miała już je zauinstalowane to zainstalowałem jeszcze nowsze dedykowane . firefox to była porażka instaluyje odpalam wszystko OK zamykam foxa odpalam ponownie : błąd krytyczny systemu odwołujący się do .... i zamykam odpalam znowu i to samo restart też nei pomagał . do tego posrany agent ochrony konta windowsa za każdym razem pytał sie czy zezwalam na użycie programu jakiego kolwiek. przy instalacji było tak że poprostu program się gubił i wyskakuje monit "program przestał odpowiadac. czy chcesz żeby ms windows znalazł rozwiązanie??" i po tym nagle bluescreen. może coś nie tak się poinstalowało albo coś innego ale niewiem |
|
|
|
|
tnnn
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 02-03-2007, 12:18
|
|
|
MupiK napisał/a: | Po 3 nie nalezy mieszac instalowaniem np firefoxa IE 7.0 jest na tyle dobry ze firefox staje sie zbedny |
Ale to jak wnosze dowcip? |
_________________ ... |
|
|
|
|
moley
|
Wysłany: 02-03-2007, 15:03
|
|
|
IE 7,0 to dalej będzie IE czyli jeden wielki SHIT bo jak go odpaliłem to mi się wogule nie podobał bo to wkońcu wymysł MS |
|
|
|
|
gulczas
Pomógł: 3 razy Wiek: 38 Dołączył: 28 Cze 2005 Posty: 171 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 02-03-2007, 15:38
|
|
|
Największym problemem Visty jest to ze niema do niej przystosowanych wielu programów (chociaż firefox działał u mnie bez problemu) oraz brak lub i niedopracowane sterowniki.
Także pozostaje nam narazie tylko czekać na ruch ze strony programistów, aby ich progi i sterowniki były w pełni kompatybilne z nowym jądrem Visty.
Paranoją jest to że Vista żrzera tak sama z siebie tyle ramu. A szybkość i tak pozostawia wiele do życzenia.
Viste miałem u siebie z 2 tyg. dłużej nie wytrzymałem i powrót do Xp.
Zresztą podobnie było z przejsciem z 98 na Xp. Analogicznie teraz, minie trochę czasu i będzie pod Vista działać wszystko jak powinno |
_________________ FIAT Tipo 1.4ie 1994r SREBRNY a jest BRAVO 1.8 GT
|
|
|
|
|
arti
|
Wysłany: 02-03-2007, 16:21
|
|
|
Vista jest może nowoczesna ale nie dla nas, chyba tylko jakieś 10% komputerów w Polsce spełnia wymagania tego systemu. Programiści z "małego i miękkiego" nieoptymalizowali kodu, postawili na prędkość komputerów. Do tego ile system operacyjny może potrzebować ramu? Paranoja żeby minimalnym wymaganiem było jakieś 1024 mb. system powinien być tylko podkładem dla różnorodnych aplikacji a nie pożeraczem ramu, gdzie będzie pamięć dla innych programów? Widać tutaj polityke miękkiego i małego, albo się wszyscy przystosujecie do nowego systemu albo Wiśta Wio na swoje wioski |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
|
Wysłany: 02-03-2007, 17:41
|
|
|
MupiK napisał/a: | Po 3 nie nalezy mieszac instalowaniem np firefoxa IE 7.0 jest na tyle dobry ze firefox staje sie zbedny |
MupiK, byłeś po piwie pisząc to? |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 02-03-2007, 20:29
|
|
|
Nie nie bylem :-)
Bylem calkiem trzezwy. |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 03-03-2007, 08:15
|
|
|
Instalowalem Viste (mam oryginał z MSDNAA) i powiem tak. To taki XP z grafika jak z gry. Nowy system graficzny robi ciekawe wrazenie i przypomina np. rozwizania z Mac'a (chowanie sie okienek itp.) ale jak zobaczylem ile ramu zjada system domyslnie to .....
Mama w lapie 768 ramu. 450MB szło na system... XP przy uruchomionych programach (Opera, The Bat, GG, WinAmp zjada go u mnie w okolicach 280.
Widać dużo ciekawych rzeczy zmienionych czy poprawionych. Ale system ma o wiele za duże wymagania. U mnie na lapie chodzil ok, ale jak przelaczylem na XP to wrażenie było takie jak by się przesiadło z maluszka na 2.0 16V |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 07-03-2007, 19:37
|
|
|
shit i tyla z tego co zewsząd słychać... może kiedyś po poprawkach i patchach do poprawek będzie OK
wymagania kosmiczne , po co pulpit w 3D renderowany z max mocą karty i bajerami... po co cały ram na zegar w tray'u... ech...
ja bardziej jestem ciekaw czy a jeśli to kiedy Reactos i podobne projekty kompatybilne z windows a -darmowe- zaczną działać, rozbudowywać się i upowszechnią choć trochę... |
|
|
muflonek
Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 14 Sie 2005 Posty: 84 Skąd: Ciechanów
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 08-03-2007, 01:45
|
|
|
akcelerowany pulpit w 3d nie jest glupią sprawą bo procesor karty graficznej odciąża procesor główny. A poza tym o viscie nie mam pojęcia. Polecam wszystkim Ubuntu + xgl (lub aiglx) |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 08-03-2007, 11:09
|
|
|
XGL też troche powstał... na szybko |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
rosama
|
Wysłany: 08-03-2007, 23:07
|
|
|
Ja też wszystkim polecam Ubuntu lub kubuntu (lub na słabsze komputery Xubuntu)!!!
A przy 1024 MB pamięci to komputer chyba mi odleci! ;-) |
|
|
|
|
|