Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
windows vista shit
Autor Wiadomość
moley 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 01-03-2007, 18:21   windows vista shit

od dzisiaj myslałęm że będe się cieszył vistą ale się grubo myliłem.

po 2godzinach walki poddaję się i instaluje xpka .

firefox łapie łedy podczas uruchamiania i nie chce się odpalic, creative 7,1 nie chce się zainstalowac i są problemy z dzwiekiem, grafika ma sterowniki z windy a z plyty niechce brac i przez to obraz muli strasznie.

jakies dluzsze posiedzenie na winampie konczy się bluescreenem , gry jak odpalam kończą sie juz na wejsciu bluescreenem , odpalam etke i zanim się zacznie instalowac juz jest bluescreen :evil: .

qwa pierwszy raz w zyciu mam bluescreeny i mam juz ich dosyc.

Okazuje się że XP będzie ostatnim najlepszym windowsem ;(

Joy_Pawel 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 01-03-2007, 19:57   

A miałes oryginalany Windows ?

RobertWroc 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 01-03-2007, 20:41   

Spróbuj zainstalować najnowsze sterowniki dla grafy pod viste
http://www.centrumxp.pl/S...QL_Windows.aspx

zakładam ze masz NVidie.

MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 02-03-2007, 11:10   

Pytaniec zy orginal?
Ja do Visty tez jestem sceptycznie nastawiony i to bardzo !!

Po 1 trzeba miec nowy sprzet do tego !!
Z mojego doswiadczenia to procek okolo AMD x2 3600 1024mb ramu i da sie pracowac ponizej jest cienko :/ chociaz widzialem i na 500 ten system postawiony:D
Po 2 instalacji trzbea troche poswiecic
Po 3 nie nalezy mieszac instalowaniem np firefoxa IE 7.0 jest na tyle dobry ze firefox staje sie zbedny
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

moley 

Wysłany: 02-03-2007, 11:18   

to była kopia oryginału świerzo kupionego. sterowniki miałem wszystkie najnowsze pomimo tego że winda miała już je zauinstalowane to zainstalowałem jeszcze nowsze dedykowane . firefox to była porażka instaluyje odpalam wszystko OK zamykam foxa odpalam ponownie : błąd krytyczny systemu odwołujący się do .... i zamykam odpalam znowu i to samo restart też nei pomagał . do tego posrany agent ochrony konta windowsa za każdym razem pytał sie czy zezwalam na użycie programu jakiego kolwiek. przy instalacji było tak że poprostu program się gubił i wyskakuje monit "program przestał odpowiadac. czy chcesz żeby ms windows znalazł rozwiązanie??" i po tym nagle bluescreen. może coś nie tak się poinstalowało albo coś innego ale niewiem

tnnn 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 02-03-2007, 12:18   

MupiK napisał/a:
Po 3 nie nalezy mieszac instalowaniem np firefoxa IE 7.0 jest na tyle dobry ze firefox staje sie zbedny

Ale to jak wnosze dowcip? :)

moley 

Wysłany: 02-03-2007, 15:03   

IE 7,0 to dalej będzie IE czyli jeden wielki SHIT bo jak go odpaliłem to mi się wogule nie podobał bo to wkońcu wymysł MS

gulczas 

Wysłany: 02-03-2007, 15:38   

Największym problemem Visty jest to ze niema do niej przystosowanych wielu programów (chociaż firefox działał u mnie bez problemu) oraz brak lub i niedopracowane sterowniki.
Także pozostaje nam narazie tylko czekać na ruch ze strony programistów, aby ich progi i sterowniki były w pełni kompatybilne z nowym jądrem Visty.
Paranoją jest to że Vista żrzera tak sama z siebie tyle ramu. A szybkość i tak pozostawia wiele do życzenia.
Viste miałem u siebie z 2 tyg. dłużej nie wytrzymałem i powrót do Xp.
Zresztą podobnie było z przejsciem z 98 na Xp. Analogicznie teraz, minie trochę czasu i będzie pod Vista działać wszystko jak powinno :)

assistance   Moneta

arti 

Wysłany: 02-03-2007, 16:21   

Vista jest może nowoczesna ale nie dla nas, chyba tylko jakieś 10% komputerów w Polsce spełnia wymagania tego systemu. Programiści z "małego i miękkiego" nieoptymalizowali kodu, postawili na prędkość komputerów. Do tego ile system operacyjny może potrzebować ramu? Paranoja żeby minimalnym wymaganiem było jakieś 1024 mb. system powinien być tylko podkładem dla różnorodnych aplikacji a nie pożeraczem ramu, gdzie będzie pamięć dla innych programów? Widać tutaj polityke miękkiego i małego, albo się wszyscy przystosujecie do nowego systemu albo Wiśta Wio na swoje wioski ;D ;D ;D
     assistance

Emf 

Wysłany: 02-03-2007, 17:41   

MupiK napisał/a:

MupiK, byłeś po piwie pisząc to? ;)

assistance   Moneta

MupiK 

Wysłany: 02-03-2007, 20:29   

Nie nie bylem :-)
Bylem calkiem trzezwy.
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 03-03-2007, 08:15   

Instalowalem Viste (mam oryginał z MSDNAA) i powiem tak. To taki XP z grafika jak z gry. Nowy system graficzny robi ciekawe wrazenie i przypomina np. rozwizania z Mac'a (chowanie sie okienek itp.) ale jak zobaczylem ile ramu zjada system domyslnie to .....
Mama w lapie 768 ramu. 450MB szło na system... XP przy uruchomionych programach (Opera, The Bat, GG, WinAmp zjada go u mnie w okolicach 280.

Widać dużo ciekawych rzeczy zmienionych czy poprawionych. Ale system ma o wiele za duże wymagania. U mnie na lapie chodzil ok, ale jak przelaczylem na XP to wrażenie było takie jak by się przesiadło z maluszka na 2.0 16V ;)

unknown 

Wysłany: 07-03-2007, 19:37   

shit i tyla z tego co zewsząd słychać... może kiedyś po poprawkach i patchach do poprawek będzie OK :D

wymagania kosmiczne , po co pulpit w 3D renderowany z max mocą karty i bajerami... po co cały ram na zegar w tray'u... ech...

ja bardziej jestem ciekaw czy a jeśli to kiedy Reactos i podobne projekty kompatybilne z windows a -darmowe- zaczną działać, rozbudowywać się i upowszechnią choć trochę...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

muflonek 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 08-03-2007, 01:45   

akcelerowany pulpit w 3d nie jest glupią sprawą bo procesor karty graficznej odciąża procesor główny. A poza tym o viscie nie mam pojęcia. Polecam wszystkim Ubuntu + xgl (lub aiglx)
     Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 08-03-2007, 11:09   

XGL też troche powstał... na szybko ;)

rosama 

Wysłany: 08-03-2007, 23:07   

Ja też wszystkim polecam Ubuntu lub kubuntu (lub na słabsze komputery Xubuntu)!!!
A przy 1024 MB pamięci to komputer chyba mi odleci! ;-)

Odpowiedz do tematu