|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wysoki transfer ale powolne pobieranie :| |
Autor |
Wiadomość |
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 20-01-2009, 16:15 Wysoki transfer ale powolne pobieranie :|
|
|
|
Zdarza mi się czasem dziwna sytuacja z plikami pobieranym z rapida,.
Generalnie pobieranie przy łączu 2Mb/s mam w granicach 140-160KB/s co w efekcie daje jakieś ok. 20-max30 minut czekania na pobranie pliku.
Aleeeeee czasem pokazuje mi identyczny transfer, a plik ściąga się dwa razy dłużej
No żeby nie było niejasności, oczywiście plik tego samego formatu i tej samej "wagi".
Jak to możliwe?
Oczywiście komp w tym czasie nie jest obarczony żadnym innym transferem danych, żadnych rozmów przez net etc.. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Sucre79
Pomógł: 30 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Kwi 2008 Posty: 1051 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 20-01-2009, 16:26
|
|
|
Emf, pytanie-masz swoje ip czy publiczne? |
_________________ Mój Chomik GSM
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 20-01-2009, 17:40
|
|
|
Rapidshare to nie tylko jeden serwer, jest ich cała masa. Możliwe całkiem, że ściągasz z innego serwera z którym masz gorsze połaczenie. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
|
Wysłany: 20-01-2009, 17:47
|
|
|
Sucre79, IP mam stałe.
miszko, No właśnie tylko czemu ten %$#@#$% rapid kłamie i poazuje transfer dużo wyższy?
Kumpel to samo ma. |
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
avenger85
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 571 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 20-01-2009, 18:04
|
|
|
znam odpowiedź na twoje pytanie gdyż mam ten sam problem ...
w nocy i rano idzie ładnie zaś w godzinach po południowych niby pokazuje max transfer ( w moim przypadku łaczę 1mb czyli ok 120kb/s) zaś tak naprawdę coś dławi serwery rapidshare ... niby firefox pokazuje 120kb/s a np w autoconekcie widać takie skoki , ściągnie ok 300kilo zwlania do zero później znowu 300 kila i znowu zwalnia do zera ,,, menadżer pobierania w firefoxie nawet nie pokazuje tych skoków ale on są w efekcie czas pobierania znacznie się wydłuża ... pokazuje 10 minut a ściąga 15 albo 20
... zauwżyłem to tylko na rapidzie ... z toreentami czy ftp nie ma problemu ...
podejrzewam że servery rapida nie wyrabiają momentami i dlatego |
_________________ Fiat Tipo 2.0 8V |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 20-01-2009, 18:36
|
|
|
Jeśli chodzi o rapida to jest z nim następujący problem, zauważ że jak coś ściągasz to plik co kilka sekund zatrzymuje się na chwile ( 2-3sek.) Przez co znacznie wydłuża się czas pobierania, niema z tym problemu w porannych godzinach (miedzy 6.00 a ok. 10.00) Jedynym sposobem jest wykupienie konta premium na którym niema tych zawieszeń. |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
Emf
|
Wysłany: 20-01-2009, 20:08
|
|
|
No to teraz już wiem Panoiwe co jest grane
Faktycznie, menedżer FF po prostu nie "widzi" tych przestojów i strasznie oszukuje co mnie czasem mocno wkurza |
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|