|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Radom Ostatnio Pechowy... |
Autor |
Wiadomość |
czarnooch
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 07-04-2008, 22:21 Radom Ostatnio Pechowy...
|
|
|
Niestety ale stało sie... Moja Tempra została dzisiaj delikatnie ( na szczęście ) uszkodzona.
Niestety również wina leży po mojej stronie a właściwie osoby która jechala moja Tempra,
a mianowicie mojej kobiety...
krótko mówiąc za szybki start, za słabo skręcona kierownica...
i całkiem nowa S-Klasa Coupe zaparkowana na Piłsudzkiego dostaje w dupe
Uszkodzenia na szczęście nie są duże...
|
_________________ Tempra umarła
teraz nie ma nic
pozostała komunikacja miejska.... |
|
|
|
|
akj3
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Orońsko
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 07-04-2008, 22:23
|
|
|
no fuck radom pechowy... a na piłsudzkiego pewnie w zaparkowane auto wjechaliście?
** Dodano: 07-04-2008, 23:24 **
ale dobrze że tylko tyle uszkodzeń... |
_________________ banda złego |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 07-04-2008, 22:26
|
|
|
heh, uszkodzenia na szczęście nieduże, więc w środku wszystko powinno być ok;
kierunkowskaz dużo nie kosztuje, zderzak ze szrotu też, zresztą tyle to wypchasz może zderzak do pierowtnego kształtu delikatnie; ale ta maska i ten błotnik... można to wyklepać od biedy, ale prawdopodobnie będzie wtedy 'takie se';
błotnik może, ale maska raczej się równo nie zejdzie, choć zależy jak to na żywo wygląda, ale mogła cała się wykrzywić i wtedy kto wie.. ja miałem przez jedną babkę też lekko maskę wgniecioną samą, ale wyszo na to, że taniej inną maskę i przelakierować niż tamtą próbować prostować by się równo zeszła.. |
|
|
szymekz
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 07-04-2008, 22:27
|
|
|
jak chcesz to moge ci dac prawy bialy kierunek bo kupilem razem z lampa i niestety go nie zalozylem bo mam pomaranczowe ;/ |
_________________ z farcikiem:)) |
|
|
|
|
akj3
|
Wysłany: 07-04-2008, 22:28
|
|
|
szymekz ale kierunek od Tipo nie podejdzie do Tempry |
|
|
|
|
czarnooch
|
Wysłany: 07-04-2008, 22:37
|
|
|
akj3, owszem wjechaliśmy w zaparkowane auto
unknown, kierunek właśnie ten prawy wymieniałem jakieś 3 tyg temu bo mi ktoś podwędził klosz z niego
sama lampa niestety też do wymiany bo plastiki wszystkie z tyłu połamane, zderzak powinno sie udać wypchnąć, , a co do maski i błotnika to muszę się zorientować ile kosztuje na szrocie i pomalować
P.S. dodam jeszcze że z babą z mercedesa sie dogadać nie dało bo to nie jej samochód, i oświadczenia nawet sie nie dało spisać bo sie uparła na policje w jej mercedesie zniszczeń prawie brak obtarty zderzak i lekko przesuniętu złamały sie ze 3 malutkie plastikowe zaczepy, Kobieta moja dostała 6 pkt i 200 PLN |
teraz nie ma nic
|
|
|
|
akj3
|
Wysłany: 07-04-2008, 22:43
|
|
|
aj czarnooch tam to kur** zawsze nastawiane tych samochodów... przynajmniej prawidłowo zaparkowany ten merc był? |
|
|
|
|
czarnooch
|
Wysłany: 07-04-2008, 22:50
|
|
|
szczerze mówiąc to stał dość daleko od krawężnika ale jak by nie patrzeć wina po stronie mojej Kobiety, babka przyjechała z wawy a jej jedyna propozycja na dogadanie sie bylo pojechanie do serwisu merca i kupienie nowego zderzaka
na szczęście nie stracę zniżek bo takich nie posiadałem |
teraz nie ma nic
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 08-04-2008, 08:03
|
|
|
czarnooch napisał/a: | na szczęście nie stracę zniżek bo takich nie posiadałem |
zniżek nie stracisz,ale dostaniesz "wzwyżkę" |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
|
Wysłany: 08-04-2008, 09:11
|
|
|
Chyba przez jakiś czas będę trzymał samochód na parkingu bo zaczynam sie bać |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
tygrysio25
|
Wysłany: 08-04-2008, 10:48
|
|
|
Czarnooch nio przykro mi ze tak sie stalo wspolczuje ale na szczescie uszkodzenia niewielkie i Wam nic nie jest ....zdarza sie najlepszym niestety....dasz rade zrobic włoszke do spotkania?? 20 kwietnia czy nie bardzo??jak nie to i tak chyba bys mogl przyjechac com?? i BDMSka tez mam ta nadzieje!!! |
_________________ było Tipo 1.4 i.e DGT 75 KM ok 230 tys
jest FORD MONDEO ''99 kombi 1.8 90 KM diesel
byc moze bedzie kiedys VW SHARAN DIESEL 2.0 116 KM |
|
|
|
|
czarnooch
|
Wysłany: 08-04-2008, 23:03
|
|
|
samochodzik już jeździ kupiłem nowa lampę i kierunek oraz błotnik używany, maskę wyprostowałem, teraz jeszcze muszę to pomalować żeby miało to "ręce i nogi" i tu pytanie do was koledzy gdzie można w Radomiu tanio pomalować samochodzik mam do pomalowania błotnik i maskę. I tu sie też zastanawiam czy malować całą maskę czy tylko mały kawałek w rogu, bo uszkodzenie jest gdzieś na 5 cm^2 więc niewielkie |
teraz nie ma nic
|
|
|
|
tygrysio25
|
Wysłany: 09-04-2008, 12:23
|
|
|
czarnooch napisał/a: | samochodzik już jeździ kupiłem nowa lampę i kierunek oraz błotnik używany, maskę wyprostowałem, teraz jeszcze muszę to pomalować żeby miało to "ręce i nogi" i tu pytanie do was koledzy gdzie można w Radomiu tanio pomalować samochodzik mam do pomalowania błotnik i maskę. I tu sie też zastanawiam czy malować całą maskę czy tylko mały kawałek w rogu, bo uszkodzenie jest gdzieś na 5 cm^2 więc niewielkie |
Ja malowalem u goscia na pierdocinku tu zaraz obok kosciola....jak sie jedzie na koncowy 9....wwzial odemnie 500 zl za : malowanie nowego blotnika, prostowanie maski (w samym rogu byla lekko wgieta w dol) i malowanie, wymiane zderzaka, lampy oraz malowanie tylnich blotnikow bo byly nowe a juz rdzewialy no i mala popraweczka prawych drzwi.... jak myslicie duzo wzial???? |
_________________ było Tipo 1.4 i.e DGT 75 KM ok 230 tys
jest FORD MONDEO ''99 kombi 1.8 90 KM diesel
byc moze bedzie kiedys VW SHARAN DIESEL 2.0 116 KM |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|