|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Podsumowanie zlotu (czyli ch... ci w d... misiu) |
Autor |
Wiadomość |
Jagi
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 252 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 03-05-2005, 23:48 Podsumowanie zlotu (czyli ch... ci w d... misiu)
|
|
|
III Ogólnopolski Zlot Fanów Fiatów Tempra i Tipo zaszczyciło swoją obecnością w szczytowym momencie ok. 25 aut, w tym jeden przedstawiciel Tipo oraz jeden Lancia Dedra.
Zlot rozpoczął się w sobotę 30 kwietnia
W tym dniu robiliśmy:
- spotkanie na parkingu ośrodka,
- wyjazd do "niebieskich źródeł",
- zakupy w Tomaszowie,
- ognisko i impreza do białego rana (dla nietórych wcześniej).
Tego dnia odjechali Vonverner i Janek "Tempra", którym dziękujemy za przybycie
W niedzielę 1maja dojechało kilku użytkowników.
W tym dniu robiliśmy:
- wyjazd do Spały,
- pikinik na polance,
- konkurencje sprawnościowe:
* łucznictwo:
I miejsce - Grześko (trafienia 6,3,6)
II miejsce - Dzejbi (trafienia 8,4)
III miejsce - Radzio_wawa (trafienia 3,8 )
uznania dla Asi, defacto mojej towarzyszki, która jako jedyna ze wszystkich trafiła dokładnie w 10 !! fart, nie fart, liczy się fakt
* przeciąganie tempry (2 rundy: sedan i SW tds):
I miejsce - Jarek 38 (po zaciętej dogrywce z Gringo) (czas: 6,7s; 7,3s; 7,7s)
II miejsce - Gringo105 (czas: 6,7s; 7,3s; 8,1s)
III miejsce - Miszko (czas: 6,4s; 8,2s)
* hamowanie precyzyjne :
I miejsce - Jagi (odległości od przeszkody: 11,5cm; 8cm)
II miejsce - Miszko (odległości od przeszkody: 13cm; 7cm)
III miejsce - Kamitchi (odległości od przeszkody: 19cm; 2cm)
- naprawa Tempry EMF-a,
- pożegnanie części użytkowników,
- podpisy na fladze,
- rozdanie nagród,
- ognisko.
Poniedziałek 2 maja- pozostałe 3 konkurencje:
* wyścigi Go-kart mężczyzn:
I miejsce - Patryk Rhoody "Bażant"
II miejsce - Dzejbi
III miejsce - Kamitchi
* wyścigi Go-kart kobiet:
I miejsce - Mary Dżejbinka
II miejsce - Kasia Rhoodego
III miejsce - Monika Radzia_wawa
* woziwoda - jazda z butelką wody na dachu:
I miejsce - Radzio_wawa (czas 0:58 )
II miejsce - Grześko (czas 0:59)
III miejsce - Jagi (czas 1:02) - to miejsce oddałem Zdrówkom, których średnia czasów była lepsza od mojego i wyniosła 1:00
* slalom ślepego - slalom z zawiązanymi oczami i pilotem:
I miejsce - Grześko (czas 2:03)
II miejsce - Radzio_wawa (czas 2:06)
III miejsce - Zdrówko (czas 2:35)
- rozdanie nagród,
- wyjazd do domów.
Ogólnie zlot bardzo udany ... szkoda, że tak krótki i że tak mało osób znalazło więcej niż jeden pełny dzień czasu...
Nauki na przyszłość ... potrzeba wodza który będzie wszystkim ścisle zawiadował
Dziękuję Wszystkim ze strony organizatorów za przybycie i wspólną zabawę i zapraszamy na IV OZFFT w maju 2006.
A teraz wyjaśnienie tematu posta...
Hasłem zlotu było ... "a ch... ci w d... misiu" - zeby było weselej, powstało ono w poniedziałek 2 maja, za sprawą pewnej jak mniemam mieszkanki okolicznej wsi, która idąc z wózkiem uciszała dziecko, które niemiłosiernie się darło słowami "cicho misiu, spokojnie misiu itd." po pewnym czasie nie wytrzymała, bo mały się nie uspokajał i rzuciła " a ch... ci w d... misiu" rozbawiając nas do łez ... któryś z chłopaków ma zdjęcie naszej bohaterki.
Radzio Ty masz listy dopisz 2-gie i 3-cie miejsca bo nie pamiętam
dopisałem, zdjęcie też mam [R.]
Pozdrawiam |
_________________ KIA Clarus 1.8 SLX DOHC |
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 03-05-2005, 23:56
|
|
|
Jagi napisał/a: | tóryś z chłopaków na zdjęcie naszej bohaterki |
Czekam z niecierpliwoscia, ale skaldam maly protest !
Powinna byc ankieta co ma byc haslem III zlotu, moje opcje to:
- a ch. Ci w d. misiu
- Cześć! Masz 20zł?
Co do drugiej opcji to juz wyjasniam. Po moim zjawieniu sie na zlocie, pierwsze słowa ktore ogolnie uslyszalem (jak i zapewne 99,9% uczestnikow zlotu) to byly " Cześć, masz 20zł?" wypowiedziane przez kolege Radzia, ktory chodzil i zbieral $.
Oczywiscie nasz kolega zyskal sobie przydomek "komornika" i kilku krotne "dogryzywanie" z tego powodu
Oczywiscie wszystko bylo na zarty (dogryzywanie), a 20zł poszlo na nagrody dla zwyciezcow, wiec nie mamy za zle tego - no i w regulaminie zlotu pisalo .... 20zł wpisowe |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
zdrowko
Pomógł: 1 raz Wiek: 48 Dołączył: 25 Lis 2004 Posty: 166 Skąd: Drezdenko
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 04-05-2005, 13:35
|
|
|
oto nasza niania i jej misia |
_________________ Tempra Kombi SW- silnik Alfa Romeo 1.9 TD z intercoolerem-przebieg 102 tyś. Alfa Romeo 156 2.4 JTD
|
|
|
|
|
bob96
Pomógł: 7 razy Wiek: 63 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 519 Skąd: Jastrzębie Zdrój
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 04-05-2005, 17:56
|
|
|
[quote="miszko"] Jagi napisał/a: | -
Cześć! Masz 20zł?
Co do drugiej opcji to juz wyjasniam. Po moim zjawieniu sie na zlocie, pierwsze słowa ktore ogolnie uslyszalem (jak i zapewne 99,9% uczestnikow zlotu) to byly " Cześć, masz 20zł?" wypowiedziane przez kolege Radzia, ktory chodzil i zbieral $.
Oczywiscie nasz kolega zyskal sobie przydomek "komornika" i kilku krotne "dogryzywanie" z tego powodu
Oczywiscie wszystko bylo na zarty (dogryzywanie), a 20zł poszlo na nagrody dla zwyciezcow, wiec nie mamy za zle tego - no i w regulaminie zlotu pisalo .... 20zł wpisowe |
Właśnie takie podejście kolegi Radzia mnie zirytowało. Wiadomo że są koszty,ale jak sie zbiera kase to powinno się z niej rozliczyć. Po moim zapytaniu na co te pieniądze Radzio odpowiedział na benzyne ,na nagrody i takie tam
Tomek zdrówko nasz skarbnik ma wszystko rozpisane na co idą pieniądze z naszych skaldek i tak powinno byc w tym przypadku.
Pare osób na zlocie było tego samego zdania, ciekawe czy teraz mnie poprą.
Skoro jest propozycja zmian organizacyjnych to chyba trzeba się na tym faktem zastanowić. |
_________________ Cromka 1.9 automat
Marea Weekend 1,8 +BRC sekwencja
Przez 7 latek Tempra 1,6 gażnik + gaz BRC
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite |
|
|
|
|
rhoody
Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 29 Mar 2005 Posty: 191 Skąd: Kożuchów
|
Wysłany: 04-05-2005, 18:51
|
|
|
zaraz zaraz!!! za pieniądze, które były wpisowym na zlocie zostały zakupione nagrody i po części niektóre z naszych konkurencji, o kosztach rozeznania nie wspomnę!!! trzeba było być na całym zlocie i potem krytykować!!! poza tym od samego początku organizacji zlotu było powiedziane, że trzeba będzie wpłacić 20 pln wpisowego - kto brał udział w zlocie, ten nie ma pretensji co do kasy - to przecvież nie majątek!!! |
_________________ Była Tempra, jest Megane Coupe... |
|
|
|
|
bob96
|
Wysłany: 04-05-2005, 19:06
|
|
|
Jak widze żle mnie zrozumiałeś, mnie nie chodzi o fakt zbiórki kasy bo to było jasne od początku, tylko o fakt nie rozliczenia sie z zebranej kwoty.
To ze nie byłem na cały zlocie nie ma żadnego znaczenia. Jesli chodzi o składki to ja nie mam zadnych zaległości, ale chce widzieć na co one idą , a taka odpowiedż " na takie tam" mnie nie satysfakcjonuje. Czy Twoim zdaniem jest w tym coś złego ?? |
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite |
|
|
|
|
rhoody
Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 29 Mar 2005 Posty: 191 Skąd: Kożuchów
|
Wysłany: 04-05-2005, 19:13
|
|
|
ok!!! ale dalej będę bronił radzia... może ciut źle wytłumaczył, ale w tym kociołku organizacji konkurencji i przy niezrozumiałym czasem niezadowoleniu co niektórych uczestników miał już momentami dość wszystkiego... jeśli chcesz to policz samemu koszta konkurencji (większość wykupiliśmi ze składek), nagród rzeczowych (a są bombowe-mi się np. już przydała) + oczywiście rekonensans - zaczynam się zastanawiać czy czasem chłopaki nie musieli do tego wszystkiego dołożyć z własnej kielni... |
_________________ Była Tempra, jest Megane Coupe... |
|
|
|
|
bob96
|
Wysłany: 04-05-2005, 19:18
|
|
|
I właśnie o to chodzi, żeby było wszystko jasne. Tak jak mówisz, może się zdarzyć, ze organizator musi dokładać z własnej kieszeni, a to też nie byłoby wporządku...
Ja nie twierdze, że ktoś się dorabia na organizacji, ale sprawy finansowe powinny być jasne i przejrzyste.
Dlatego ta kwestia powinna być podjęta w propozycjach zmian organizacyjnych (mam na mysli rozliczanie się, aby później nie było niedomówień zarówno od strony uczestników jak i organizatorów zlotu). |
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite |
|
|
|
|
sloneczna
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2005 Posty: 370 Skąd: ostrzeszów wlkp
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 04-05-2005, 20:03
|
|
|
To ,że się prosił o wpłatę kogo kolwiek to dobrze.Mnie nie zdążył chyba go wyprzedziłem.
Ale z czego problem było jasne ,że potrzebne są na takie tam ... . I to wystarczy musimy sobie ufać ,a nie powoływać komisje,sprawozdania itp .Czy każdy kto zbiera pieniądze to potencjalny oszust ?Co za podejście.
Dobra robota RADZIO |
|
|
|
|
Radzio_wawa
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 141 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-05-2005, 21:11 oświadczenie lustracyjne
|
|
|
koszty:
18,50 - identyfikatory
30,00 - dyplomy
40,00 - paliwo na rekonesans
243,50 - nagrody (klucze teleskopowe do kół 3 szt., kobyłki 2 szt., gałka dźwigni zmiany biegów 1 szt., środek do konserwacji zderzaków BAMP 6 szt., ściereczki konserwacyjne do deski 6 szt., choinki zapachowe 6 szt. - to tak dla jasności [J.])
50,00 - łucznictwo
40,00 - gokarty
razem: 422,00
Lista obecności (osoby, które wpłaciły składkę):
1. Radzio_wawa
2. Daro
3. Grześko
4. Jagi
5. Jarek38
6. Simplusik
7. Basteq
8. Dzejbi
9. Hemi
10. Kamitchi
11. Gringo105
12. Rhoody
13. Jacacenty
14. Zdrówko
15. Przemek_Łódź
16. Budyń
17. Radke
18. Bob96
19. Piterro
20. Miszko
21. Słoneczna
razem: 21 x 20,00 = 420 zł
PS. Mam nadzieję, że w przyszłości nie trzeba będzie przypominać o wpłacie składki i wykładać zasadności jej pobierania.
O jakże cennym czasie poświęconym na rozeznanie (rozeznanie nie było kompletne z przyczyn technicznych, ale było), czy też tuszu do drukarki którą targałeś na zlot aby wydrukować identyfikatory i dyplomy nie wspominamy ... [J.] |
_________________ '02 Focus 1.8 TDCI - następca Tempry
'92 1.6 SX SW / LPG - sprzedana
no risk - no fun
Sklep Czarodziejski... http://www.fraida.pl |
|
|
|
|
|
Jagi
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 252 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 05-05-2005, 06:23
|
|
|
I pięknie ... myślę że teraz wszystkim któży mięli odczucie niejasności finansów się wyjaśniło ... jak widać z 25 samochodów składek wpłynęło 21 ... no cóż pozostawiam to sumieniu osób które tego nie zrobiły ... na szczęście się wyrobiliśmy.
Problem ze składkami jest taki ze u nas nigdy nie wiadomo do konca kto bedzie ... całe szczęście że budżet na nagrody ustaliliśmy przy założeniu ze przyjedzie 17 samochodów, a to co wyszło ponadto pozwoliło sfinansować z "państwowej" kasy łucznictwo i go-karty
Myślę że sprawa się wyjaśniła ...
Pozdrawiam |
_________________ KIA Clarus 1.8 SLX DOHC |
|
|
|
|
zdrowko
Pomógł: 1 raz Wiek: 48 Dołączył: 25 Lis 2004 Posty: 166 Skąd: Drezdenko
|
Wysłany: 05-05-2005, 12:59
|
|
|
tutaj znajdziecie wszystkie fotki ze zlotu (prawie wszystkie)
http://www.zdrowko.gala.n...p?lng=pl&pg=309 |
_________________ Tempra Kombi SW- silnik Alfa Romeo 1.9 TD z intercoolerem-przebieg 102 tyś. Alfa Romeo 156 2.4 JTD
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|