Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
wyjący central zamek !!!
Autor Wiadomość
djash1986 
witamy nowego

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 09-08-2006, 00:05   wyjący central zamek !!!

Witam!!!
Mam nietypową sprawę tzn. kłopot z cantralnym zamkiem w przednich drzwiach od strony pasażera. Tzn. central działa bez problemu, otwiera i zamyka dzrzwi.
Ale własnie w przednich drzwiach od strony pasażera strasznie wyje podczas zamykania.
Juz nie moge zniesc tego dzwieku a ludzie na ulicy dziwnie patrzą gdy zamykam auto bo dzwiek jest naprawde glosny!!!
Prosze was o pomoc !! moze ktos juz też miał podobny problem , a może wiecie co z tym zrobić.
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam !!!

RaV 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 09-08-2006, 07:01   

Wyje?? Hmmm... rozebrać, zobaczyć gdzie wyje i nasmarować.
A na początek możesz spróbować psiknąć WD40 (lub inne cudo) do zamka - może dotrze gdzie trzeba.

Pozdrawiam

assistance   Moneta

Gibson 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 09-08-2006, 07:40   

djash1986 napisał/a:
moze ktos juz też miał podobny problem

U mnie było tak:
najpierw głosna praca centralnego od strony pasażera, potem przestał działac centralny od strony kierowcy ale pozostałe były ok, po wymianie siłownika od str. pasażera wszystko jest ok.
Teraz mam większy problem : najpierw głosna praca prawy tył co zlekceważyłem pomimo wcześniejszych doświadczeń. Efektem było: najpierw przestał działac prawy tył a teraz zaczął się zacinać lewy tył no i oczywiście dalej jest głośno. W przyszłym tygodniu rozbieram wszystko i ewentualnie wymienię siłownik który kosztuje 18 zł.

djash1986 
witamy nowego

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 09-08-2006, 20:16   

Dzieki za info. Juz wczoraj mialem razebrane drzwi. Nasmarowałem co sie dało i nic. Nadal wyje. Dobrze ze jak zlozylem to chociaz działa. Pozostaje chyba mi wymienic siłownik, skoro on jest odpowiedzialny za wycie. Mam pytanie gdzie go mozna kupic za 18 zł ???

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 13-08-2006, 23:09   

jeśli masz 'dokładany' centralny i dokładane siłowniki, to wykły siłownik 15 zeta, z 18-20zeta siłownik master 5 kablowy (taki na przód potrzebujesz) a kupisz w każdym szanującym się większym elektronicznym sklepie, czy sklepie samochodowym-elekrycznym, ew allegro;
albo zamów np nowyelektronik.pl
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

BeerfaN 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 13-03-2007, 11:22   

Mam taki sam problem - pasażer "wyje" (zamek nie istota żywa ;D ) , otwieranie drzwi od kierowcy jest niemozliwe bo wyjący zamek nie odskakuje i zamyka wszystko nazad..Wyjąłem bezpiecznik i mam manuala.

Zamontowany jest fabryczny CZ. Czy te siłowniki da się zastąpić innymi i podłączyć pod fabryczną instalację?

Z tego co wiem, W siłownikach są zębatki, które się wycierają a wycie jest wynikiem tarcia zjechanych zębów. Naprawa raczej niemożliwa, w każdym bądź razie niełatwa.

159A3.0000.75.37.430

avenger85 

Województwo: Świętokrzyskie
Ostrzeżeń:
 10/3/5
Wysłany: 13-03-2007, 14:29   

praktycznie wszystkie siłowniki są w tej chwili znormalizowane także nie powinno być problemu z wymianą koszt to 12.50zl i 21.00 za mastera 5 przewodów( u mnie w sklepie ) + pol godzinki roboty

gawor06 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 16-03-2007, 21:25   

dokladnie tak jak przedmowca pisze... zadnych problemow... ale jesli od pasazera masz Slave to lepiej zamontuj Slave...

Odpowiedz do tematu