Download od XX postów. |
Autor |
Wiadomość |
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 14-09-2006, 20:52 Download od XX postów.
|
|
|
Uwaga dla wszystkich starych i nowych użytkowników.
Korzystanie z działu Download będzie teraz aktywne dopiero po napisaniu klilkunastu postów.
Działy Upload/Download będą widoczne dopiero po napisaniu jednego posta.
Pzdr
Moderowany: | ** DLA NOWYCH UŻYTKOWNIKÓW **
Pisanie byle jakich "SPAM" - postów, tylko po to by jak najszybciej nabić licznik postów na wejście w download może poskutkować prócz ich usunięcia tymczasowym banem czy podziękowaniem na stałe za wizytę! Traktujmy się poważnie i nie 'śmiećmy' na forum;
w razie konieczności można poprosić w poście czy PW kogoś z obsługi o poradę/podesłanie jakichś materiałów/schematów itp z downloadu. |
|
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 14-09-2006, 21:00
|
|
|
i teraz każdy nowy który sie zaloguje bedzie pykał posty,żeby móc sobie coś zassać z działu Download,ale oczywiście ma to swoje plusy jak i minusy,ale juz nic nie mówie,bo będzie,że czepiam sie szczegółów |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 14-09-2006, 22:25
|
|
|
Zawsze można ocenić czy pisał to tylko dla celów wejścia do Downloadu, czy z sensem. |
|
|
|
|
Broadway
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 15 Cze 2005 Posty: 199 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 15-09-2006, 08:51
|
|
|
Mnie też denerwuje, że wpadają kolesie tylko po to by cos zassac, ale z drugiej strony nie wiem jaki to przyniesie skutek. Jesli np wpadnie nowy user i sie zapyta jak przeczyscic CPP, a my mu powiemy ze musi walnac troche spamu i wtedy bedzie mogl zassac. Ogolnie uwazam ze mozna spróbowac zrobić cos takiego, ale jesli spowoduje to zasypanie forum śmieciami, to bedzie trzeba wymyslic cos innego. |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 15-09-2006, 09:14
|
|
|
To napisze coś konstruktywnego, a jeśli nie to moderatorzy tym się zajmą.
Jeżeli my coś dajemy, opłacamy ten serwer, nie ma reklam na nich, zrobiliśmy dział Download do którego co jakiś czas trafiają nowe materiały to chyba w końcu logiczne to jest.
10 postów to nie jest dużo. |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 15-09-2006, 10:37
|
|
|
a moze zacząc wrzucac na rapidshare.de lub megaupload?? |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 15-09-2006, 10:44
|
|
|
A mnie osobiście podobają się zasady wprowadzone na forum elektroda.pl ... |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 15-09-2006, 10:49
|
|
|
Na Elce są fajne zasady. Jednak wymaga to modyfikacji forum i zainstalowania takiego systemu wymiany i gromadzenia punktów. Trudno powiedzieć czy to u nas by się sprawdziło.
moley, czy ja wiem. Lepiej do nas. Mamy nolimit miejsce, tylko transfer ograniczony, ale wyrabiamy sie. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 16-09-2006, 15:32
|
|
|
hmm... rzeczywiście trudny temat, czy download od 10 postów.... może od 5... wtedy w razie spamu mniej spamu będzie, a jak ktoś chce coś konstruktywnego pisać to po co go od razu na te 10 przymuszać... ograniczy to zaspamowywaie gdy ktoś chce download na już... a zawsze jest też granicą do przemyślenia dla nowych osób... poza tym nie wiem jak z info, jak będą znów posty "mam pobrać ale gdzie?"
może jeśli się pojawia download od iluś postów to dopóki się nie pojawi komuś pozostawić mu np 'szary' odnośnik download w normalnym miejscu, ale jak wejdzie w ten odnośnik - to wtedy komunikat... nie wiem jak to jest teraz...... |
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 16-09-2006, 23:41
|
|
|
Na eloktroda pl to co SMSy bedziemy wysylac?:>
Jak dla mnie download powinien byc dla zarejestrowanych i hmmm cokolwiek piszacych Tzn niewiem teraz sa jakies % to powiedzmy 10% i ma niegraniczony dostep a przy 0% moze przegladac ale nie sciagac :-) Chcoiaz itka jak sie pokombinuje to mozna wszystko sciagnac ;-)
Jak dla mnie powinno byc tylko jakies ograncizenie coby w ciagu 1 dnia ktos nie wyssal wszystkiego bo to juz podejrzane by bylo :-) |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 17-09-2006, 09:51
|
|
|
MupiK napisał/a: | Na eloktroda pl to co SMSy bedziemy wysylac?:> |
Jak mówiłem wcześniej na elce jest inna sytuacja niż u nas MupiK napisał/a: | Jak dla mnie download powinien byc dla zarejestrowanych i hmmm cokolwiek piszacych Tzn niewiem teraz sa jakies % to powiedzmy 10% i ma niegraniczony dostep a przy 0% moze przegladac ale nie sciagac :-) |
Dotychczas zarejestrowani mogli sciagac pliki, niezarejestrowani mogli przejrzec zawartosc, ale nie pokazywala sie ikonka do sciagania. Teraz jezeli ktos nie napisal 11 posta nie wejdzie do dzialu. Pomysle nad zmiana tego i bedzie mogl wejsc, ale nie bedzie mogl sciagnac. MupiK napisał/a: | Chcoiaz itka jak sie pokombinuje to mozna wszystko sciagnac ;-) |
Jak wszedzie. Sa sposoby na 100% zabezpieczenie (przypisanie do sesji + wirtalny tymczasowy katalog), ale utrudniaja one zycie. A bez przesady, az tacy nie jesteśmy |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 17-09-2006, 19:39
|
|
|
właśnie, właśnie... mimo, że mupik jka zfasze psze po browarku i muliterki uciekajaznikaja to tym razem podsunął w sumie ciekawostkę... nadal bym nawiązywał, iż download może nie od 10 a od 5 postów (w razie czego mniejszy spam a jest to bariera) to prócz tego funkcja - że download uaktywnia się komuś dopiero NA DRUGI DZIEŃ po osiągnięciu min 5 postów... to byłaby skuteczna bariera dla spamer-only people... co to wchodzą, 5 minut na 'produkcję' postów i ssają.... |
|
|
Radke
|
Wysłany: 18-09-2006, 16:04
|
|
|
A może po prostu nie podawać informacji, od jakiej ilości postów można zasysać pliki?
Jeśli będzie napisane, że 5, 10 czy 15 to faktycznie może pojawić się spam pozwalający userowi na przekroczenie "magicznego" progu.
Może wystarczy tylko informacja, że użytkownik nie ma możliwości downloadowania bo wtedy trudno będzie mu zgadnąć (chyba że odnajdzie np ten temat) ile postów ma napisać?
Jak będzie uparty to i 50 naskrobie (szczerze w to wątpię) i nie obronimy się przed tym.
A tak, może po 5 mu się odechce i zacznie sensownie pisać...
Tak czy inaczej - ograniczenie powinno być! |
* Fiat Uno 1.4 VAN
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 39 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 18-09-2006, 17:50
|
|
|
Można zrobić, by dostęp do zasobów mieli Ci, co choć raz opłacili składkę. Jednak nie będę popierał tego co napisałem . |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 18-09-2006, 18:22
|
|
|
Lepiej pozostawić tak jak jest. Nie ograniczać tylko do grupy VIP. Takie jest moje zdanie. |
|
|
|
|
Radke
|
Wysłany: 18-09-2006, 20:12
|
|
|
Jacacenty napisał/a: | Można zrobić, by dostęp do zasobów mieli Ci, co choć raz opłacili składkę. Jednak nie będę popierał tego co napisałem . |
A co popierasz? |
* Fiat Uno 1.4 VAN
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 39 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 19-09-2006, 09:11
|
|
|
Radke napisał/a: | A co popierasz? |
Dostęp bezwizowy .
Czasami też szukałem różnych pierdół, np. do CC (ale zawsze różne strony, czy fora były dla mnie nieczytelne), Kappy, czy Galanta i mimo, że nie chciałem się logować, musiałem. To właśnie były martwe profile.
Wolę, by można było pobierać bez obostrzeń, oczywiście tylko to, czego nie musimy się wstydzić. |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
POPEY
Wiek: 50 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 33 Skąd: busko zdroj
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 18-10-2006, 11:46
|
|
|
Czesc trafilem tutaj przypadkiem dopiero jak potrzebuje pomocy i od razu mi sie to spodobalo nawet nie wiedzialem o istnieniu takiego klubu a jezdze tipkiem 6 lat nawet nie wiedzialem ze sa organizowane zloty tych aut a bardzo chetnie bym sie wybral powymieniac doswiadczenia a co do dostepu macie racje ja potrzebuje schematu i bede czekal az dostep dostane bo ne wystarczy brac ale czasem trzeba cos komus pomoc jezeli chodzi o czesci mam nieograniczony dostep i jezeli tylko cos produkuja to moge to zalatwic taniej niz na allegro i jeszcze jak byscie napisali w jakiej porze roku organizujecie zloty i w ktorej czesci polski ja jestem chetny pozdrawiam popey |
|
|
|
|
jokerssxx
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 11-11-2006, 18:08
|
|
|
Ja uważam ze jeśli ktoś potrzebuje coś z działu download tzn. ze też ma fiata czyli jest po naszej stronie.... wiec niech sssssiiiieeeee |
|
|
|
|
unknown
|
Wysłany: 11-11-2006, 18:54
|
|
|
ale jest dużo ssaczy przypadkowych ,co chcą tylko pozbierać manuale itp za friko, nad którymi ktoś posiedział, a potem puścić na swe www, na allegro może czy potrzebują tylko by się zorientować w częściach które sprzedają na swym szrocie samochodowym... tak też może być; a jeśli ktoś naprwdę czegoś potrzebuje, a nie ma dojścia do downloadu - niech opisze problem, ludzie pomogą a mogą też podesłać materiły na priv czy wkleić do tematu... choć na prośbę na prv coś podesłać prędzej... pytaj, to Ci pomogą; a download nie powinien niestety być za byle spamowanie, za serwer, ruch na nim i też download się płaci... a płacą akurat Ci, co siedzą dłużej i nie spamują byle co... |
|
|
nessuno
Pomógł: 1 raz Wiek: 63 Dołączył: 20 Gru 2005 Posty: 170 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-11-2006, 00:32
|
|
|
Ktoś wcześniej wspomniał, aby warunkiem dostępu do downloadu było opłacenie składki. Moim zdaniem to jest chyba najbardziej sensowny pomysł. Faktycznie, ktoś nad zawartością downloadu musiał posiedzieć, poświęcić swój czas i dobre chęci. Dlaczego więc taki przypadkowy ssacz miałby mieć podane wszystko na tacy nie wysilając się zbytnio? Limit postów szybko można przekroczyć pisząc cokolwiek. Składka na TTT nie jest wygórowana, więc dla chcących się tutaj udzielać i czasem coś zassać nie będzie żadnym problemem.
P.S. Ja akurat nie imponuję ilością postów, z downloadu trochę zassałem.Składkę opłaciłem i uważam, że takie rozwiązanie byłoby fair. |
_________________ Tempra 1.6 SXie kat.SW 159A3.046 |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 12-11-2006, 01:47
|
|
|
nessuno, ma rację.
Akcje w stylu ograniczymy posty tu i tam żeby nie było ich nabijania są żałosne.
Jak napiszę jako nowy 10 czy 20 postów w temacie ogólnym pt. siemano pany to już mam dostęp do downoad |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 12-11-2006, 09:55
|
|
|
No ja też uważam, że dostęp do Downloadu był po opłaceniu składki.
(już gdzieś to wcześniej mówiłem) |
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 12-11-2006, 09:59
|
|
|
jokerssxx napisał/a: | Ja uważam ze jeśli ktoś potrzebuje coś z działu download tzn. ze też ma fiata czyli jest po naszej stronie.... wiec niech sssssiiiieeeee |
my tak niestety nie uważamy i napewno tak nie będzie |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
miszko