|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Praca, praca... |
Autor |
Wiadomość |
VEndriuV
Pomógł: 9 razy Wiek: 33 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 737 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 05-11-2011, 15:35 Praca, praca...
|
|
|
Witam,
jak u Was jest z pracą czy jest ktoś kto idzie chętnie do pracy ?
Bo ja ciągle gdzie się przyjmuje to robota fajna, ale ludzie masakra... większość emerytów co ciągle marudzą i z fajnej roboty robią masakrę do tego człowiek się ino denerwuje bez sensu...
Jestem robotny i chce robić, ale normalnie w większości firm się nie da.
Póki co trzymam się jedne bo mam blisko, ale jak dalej tak bedzie to prędzej czy później się wkurzę i na drugi dzień nie przyjdę do roboty bo ileż można słuchać marudzenia o byle pierdołę.
Coraz bardziej rozważam myśl otwarcie czegoś swojego, ale bez doświadczenia co ja moge... Jedynie jakiś kurs i wtedy próbować ...
Mi nie chodzi juz nawet o kase, ale chce po prostu normalnie spokojnie pracować... Bo większość ludzi ma coś nie tak pod kopułą, więc ja się nie dziwie, że potem połowa polski to jakieś świry.
A mało jest pracy w której robi się coś samemu... |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 05-11-2011, 17:00
|
|
|
VEndriuV, Pozostaje jedynie zrobic badanie rynku lokalnego i otworzyc cos czego jest mało albo wcale nie ma. Potem po dotacje na otworzenie interesu. Np taka głupia wulkanizacja. W sezonie jest konkretne żniwo a w ciągu roku na spokojnie a zawsze jakis kapeć wpadnie itp. Co do doswiadczenia to praktycznie nie jest potrzebne bo wyważarki sa zbudowane tak zeby nawet idiota sie połapał. Sam o tym myslałem ale mam mało przyjazne ukształtowanie terenu i układ działki a miejsce na kilka samochodów musi byc. Jak chodzi o dzierżawę lokalu to musiał by byc w naprawde atrakcyjnym położeniu żeby sie opłacało.
Ogólnie pomyslec dobrze i działac. Wiem że łatwo sie mówi ale samo nic nie przyjdzie.... |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
dziura
Pomógł: 19 razy Wiek: 45 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 960 Skąd: Chorzów/Katowice
|
Wysłany: 05-11-2011, 17:44
|
|
|
VEndriuV, zakład pogrzebowy otwórz
konkurencja może duża ale to jest pewne |
_________________ TIPO 2.0 16V-sprzedany
Galant 2.5 V6 Sport Edition |
|
|
|
|
VEndriuV
|
Wysłany: 06-11-2011, 20:38
|
|
|
właśnie pomysłów takich naprawdę z możliwością realizacji jest mało.
Mam ten plus, że posiadam pomieszczenie sklepowe ok 30 m2. Jest przy głównej drodze w mojej dzielnicy (spokojna), lecz to ułatwiałoby dojazd.
Póki co jest jedynie pomysł z otwarcie sklepu z kosmetykami (branża z Avonu), ale to bardziej dziewczyna niż ja...
Ja sam nie mam pomysłów co mógłbym wymyślić, bardzo bym chciał coś kombinować w tym kierunku, ale naprawdę ciężko o dobry pomysł...
Wulkanizacja akurat jest nie daleko mnie, a próbowałbym coś w tym pomieszczeniu sklepowym coś otworzyć skoro juz mam taką możliwość - nie dość że swoje, to i za czynsz nie trzeba płacić tyle.
Zakład pogrzebowy to chyba żart bo nie wiem czy jesteś w temacie, ale to bardziej trzeba mieć kontakty i coś w stylu "mafii" podobnie jak z tymi budkami z maszynami (hazard).
Najchętniej bym otworzył jakiś punkt sprzedaży lub coś podobnego od jakiejś firmy. |
|
|
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 06-11-2011, 20:58
|
|
|
VEndriuV, przez 2,5 roku pracowałem na obsłudze klienta w PZU, kasa hmmm zawsze 2 z przodu netto była, że sporo wydawałem na życie bo musiałem to inna bajka, w każdym razie praca z klientem wypaliła mnie już po 2 latach, teraz pracuję bez klienta
moja praca wygląda tak: 7:30 loguję się do systemu i wkładam słuchawki do uszu, włączam sobie najczęściej dobry metal/rock i zaczynam w systemie sprawdzać i rozliczać/uzgadniać dziesiątki/setki polis, potem w południe zaczynam przewracać papierki i tak do 15:30. o godzinie 15:35 wychodzę z biura i mam w du... to co robiłem 5 min temu.
kiedyś jak pracowałem na obsłudze 4-5 miechów temu myślałem tak jak Ty, żeby otworzyć coś swojego. teraz już nie chcę i chyba nigdy nie będę chciał. o ile będę miał taka prace jak teraz. Po co mam sie martwić o jakieś zusy krusy, pozwolenia czynsze inne pierdoły. znajdź odpowiednią prace i olej działalności gospodarcze, wiesz są też tacy którzy odpiszą mi że gadam bzdury, może i gadam, ale ja nie narzekam, a znam osoby które rozwijają działalności i je zwijają, martwią się o to wszystko co wyżej napisałem i do tego martwią się czy uda im się to czy tamto sprzedać martwią się czy zarobią tyle a tyle, a ja 28 każdego miesiąca dostaję wypłatę te same pieniądze stałe wynagrodzenie i mam gdzieś. może bez szału ale wiem że co miesiąc są.
** Dodano: 06-11-2011, 21:06 **
Cytat: | Mam ten plus, że posiadam pomieszczenie sklepowe ok 30 m2 |
w Katowicach? Wynajmij je, spisz umowę zarejestruj to w skarbówce i ciesz się ze stałego dochodu. 2500zł + opłaty ja bym tak zrobił, bo to dodatkowy dochód zawsze oprócz tego możesz iść do pracy i masz 2 dochody.
zapłacisz podatki i masz 1500-1800 papierów na czysto miesięcznie
** Dodano: 06-11-2011, 21:13 **
VEndriuV, możesz otworzyć sklep "wszystko po 4 zł" w RDM tego od cholery jest |
|
|
|
|
VEndriuV
|
Wysłany: 06-11-2011, 21:13
|
|
|
Świstak, a masz jakieś wykształcenie w tym kierunku co robisz ?
Co do pomieszczenia nie jest w centrum, więc nie ma tak kolorowo
Co do pracy teraz mam blisko i płaca nawet, ale różne roboty są wiec nic stałego co bede robił i gdzie. Tyle, że to nie są delegacje Lecz przyjazd do firmy i potem odjazd gdzieś i wracam koło 17. Do tego jest to czasem brudna i większość fizyczna robota. |
|
|
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 06-11-2011, 21:29
|
|
|
VEndriuV, mam licencjata z pedagogiki, pracuję w ubezpieczeniach, nie mam kierunkowego, ale przez rok obijałem się na stażu (to mi dużo dało) a jak byłem na studiach to pracowałem na noce za marne grosze w markecie. btw pracując w markecie kupiłem tipo możesz zrobić też kurs instruktora "L" i próbować szczęścia w szkołach jazdy. taki kurs to 1500-1700pln, jeśli jesteś bezrobotny zarejestrowany w up to zrobisz za darmo pod warunkiem że znajdziesz firmę która da Ci gwarancje zatrudnienia. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|