Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
osłona przegubu
Autor Wiadomość
Gibson 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 21-05-2007, 07:34   osłona przegubu

Może banalna sprawa ale denerwująca.
Dwa miesiące po remoncie zawieszenia pękła mi osłona przegubu i wkurzyłem się kiedy musiałem znowu wjechać na kanał i rozbierać koło. Zamiast wymieniać osłonę przegubu zlokalizowałem pęknięcie, wytarłem benzyną - co nie było łatwe i zasmarowałem klejem "Distal", poczekałem dwa dni aż wyschnie i ku mojemu zaskoczeniu już pół roku ta prowizorka wytrzymuje i ma się dobrze.

unknown 

Wysłany: 21-05-2007, 20:27   

prowizorki są najtrwalsze :D sam nieraz się przekonałem, ale niestety z czasme też padają a czasem z gorszym skutkiem...

ale idea godna uwagi, może się przydać... mi się też nie chciałoby chyba wyciągać bez potrzeby półosi i manszety zmieniać...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

batonik 

Wysłany: 19-07-2007, 14:53   

mysle ze lepiej zrobic teraz niz jezdzic na prowizorce bo padnie w niodpowiednim momencie a koszta sa WTEDY WIEKSZE

Odpowiedz do tematu