|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
osłona przegubu |
Autor |
Wiadomość |
Gibson
Pomógł: 1 raz Wiek: 47 Dołączył: 09 Lip 2005 Posty: 276 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 21-05-2007, 07:34 osłona przegubu
|
|
|
Może banalna sprawa ale denerwująca.
Dwa miesiące po remoncie zawieszenia pękła mi osłona przegubu i wkurzyłem się kiedy musiałem znowu wjechać na kanał i rozbierać koło. Zamiast wymieniać osłonę przegubu zlokalizowałem pęknięcie, wytarłem benzyną - co nie było łatwe i zasmarowałem klejem "Distal", poczekałem dwa dni aż wyschnie i ku mojemu zaskoczeniu już pół roku ta prowizorka wytrzymuje i ma się dobrze. |
_________________ Był Tipek 1.6 OHC '92 rok, gaźnik, LPG - Lovato
Jest Astra 1.6, 16V, X16XEL '98 rok, kombi, benzyna |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 21-05-2007, 20:27
|
|
|
prowizorki są najtrwalsze sam nieraz się przekonałem, ale niestety z czasme też padają a czasem z gorszym skutkiem...
ale idea godna uwagi, może się przydać... mi się też nie chciałoby chyba wyciągać bez potrzeby półosi i manszety zmieniać... |
|
|
batonik
|
Wysłany: 19-07-2007, 14:53
|
|
|
mysle ze lepiej zrobic teraz niz jezdzic na prowizorce bo padnie w niodpowiednim momencie a koszta sa WTEDY WIEKSZE |
_________________ znowu w sieci tyle ze z katowic |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|