|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Zawory grają |
Autor |
Wiadomość |
kkocurekk
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 28-04-2010, 15:13 Zawory grają
|
|
|
Panowie jest zagadka jesteś 5500 km temu byłem zmuszony do remontu silnika bo podczas wymiany paska rozrządu mechanik (juz nie mój)pogiął zawory była robiona głowicy wymienione zawory uszczelniacze uszczelki jednym słowem wszystko co trzeba. Jak już mi to wszystko poskładali i auto znowu ożyło zaobserwowałem ze dość znacznie słychać zawory czego nie było wcześniej wiec pojechałem jeszcze raz do mechaniora zeby jest uregulował no i i tak zrobił po tej regulacji wydawało mi sie jest jest ok ale z czasem znowu co raz to bardziej było je słychać. W bloku mam sąsiada który ma takiego tipka jak mój i jak ostatnio stałem na balkonie ma fajeczce to słyszałem jak jego autko chodzi i ze nie slychac zaworów wcale a u mnie mimo wszystko stukają. Dowiedziałem sie ze przyczyna tego możne byc zużyty wałek aha i pod zaworami sa te podkładki czy cos takiego co o tym myślicie? |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
|
|
|
|
kkocurekk
|
Wysłany: 28-04-2010, 15:32
|
|
|
no tak tylko byly ustawiane juz w razy raz przez goscia co robił glowice a potem po 1500km czyli w sumie bardzo nie dawno |
|
|
|
|
Raku
|
|
|
|
|
kkocurekk
|
Wysłany: 28-04-2010, 15:53
|
|
|
no znaczenie ile km jednak chyba ma bo po remoncie silnika przez jakiś czas wszystko się układa dociera i dla tego 2 regulacja była po 1500km |
|
|
|
|
bart128
Pomógł: 6 razy Dołączył: 26 Wrz 2007 Posty: 262 Skąd: Krakow
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 28-04-2010, 18:51
|
|
|
sprawdz stan krzywek na walku rozrzadu, lub popros kogos, kto wie jak wyglada niezuzyta krzywka zeby tam zajrzal, objaw moze wskazywac na powycierane krzywki, pozbawione wierzchniej warstwy utwardzonej szybko sie wycieraja i powstaje nadmierny luz po kilku tysiacach kilometrow od regulacji, mozna tak kasowac luzy az sie krzywka okragla zrobi:) |
_________________ Solo italiana automobili da Cracovia |
|
|
|
|
kkocurekk
|
Wysłany: 28-04-2010, 20:22
|
|
|
ale przed wymiana zaworów nie było takiego problemu po za tym auto ma przejechane 150 tys wiec chyba wałek jeszcze powinien byc ok |
|
|
|
|
Raku
|
|
|
|
|
Cichy
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 29-04-2010, 14:24
|
|
|
może za bardzo głowica została splanowana i teraz zawory ci bija w tłoki i stąd ten hałas |
|
|
|
|
Dziąbal
Pomógł: 5 razy Wiek: 35 Dołączył: 13 Gru 2009 Posty: 237 Skąd: Elbląg
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 30-04-2010, 23:14
|
|
|
Po remoncie będzie słychac zawory, potrzeba 10 tys km zeby się ułozyły i wtedy będzie cicho i faktycznie, od momentu jak odebrałem swoj samochod po remoncie chodził jak fiesta 1,1 a po 2 tys wyraznie jest ciszej i równiez niepokojące to dla mnie było cze,u tak je słychać. |
_________________ TempRa 1.8
Tipo 3D 1.8 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|