|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pomoc wybitnie potrzebna bo już nie wiem co mu jest |
Autor |
Wiadomość |
magnific
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 17-07-2007, 13:31 Pomoc wybitnie potrzebna bo już nie wiem co mu jest
|
|
|
Koleżanki i Koledzy !
Pojazd Tempra 1,8 i.e. + LPG.Problem jest następujący.Pojazd ciężko pali tzn. po dłuższym kręceniu rozrusznikiem z pomocą pedału gazu udaje się go odpalić.Po czym dochodzi do ok. 70 stopni i zaczyna gasnąć i nie sposób go odpalić.Problem dotyczy jazdy na benzynie,bo gaz zaraz po przełączeniu gasi silnik.Samochód przeszedł 2 warsztaty które generalnie nie poprawiły sytuacji.Pierwszy nie zrobił nic w drugim wymienili mi pompę paliwa+filtr oraz kostkę przy cewce wysokiego napięcia.Informacje dodatkowe: świece Bosch Yridium mają niecały rok,przewody wysokiego napięcia Magnetti Marelli ok. 5 m-cy.Wszystkie płyny w normie.W maju wymieniony filtr gazu.Filtr powietrza ma 7 m-cy.Oczywiście płyny pędne typu gaz/benzyna również są .
Proszę o pomoc ponieważ samochód to moje narzędzie pracy.
Pozdrawiam wszystkich. |
_________________ Fiat Tempra 1,8 i.e. + LPG "Hurry Home Honey" |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-07-2007, 19:09
|
|
|
czujnik położenia wału, to bardzo możliwe, widziałem tego typu reakcje;
zakladając, że resztę zapłonu masz ok, paliwko dochodzi i nie zalewa go jakoś;
poczytaj, będziesz miał dość dużo i konkretnie do czytania tu na forum o CPW / C.P.W. / czujnik wału / czujnik położenia wału a także jak wyjąć świece i sprawdzić podczas gdy nawala czy jest zapłon (iskra) czy nie ma, czy zalewa je czy nie... jak paliwko jest i nie zalewa przesadnie ale iskra za słaba lub brak to CPW... zresztą tego typu wariacje i to jeszcze zależne od temp to może być CPW...
gdyby to tylko na beznynie to mógłby być jakiś czujnik temp przez co komp by głupiał i dawał Ci za dużą dawkę w krytycznym punkcie 70' i zalewał silnik, ale skoro to na LPG też to prędzej CPW; choć nie wyklucza czujnika temp; poczytaj o tych dwóch; |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|