|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Skrzynia z UNO 1.4 |
Autor |
Wiadomość |
adrian8503
Wiek: 39 Dołączył: 04 Kwi 2009 Posty: 29 Skąd: Piekary Śląskie
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 08-08-2011, 18:55 Skrzynia z UNO 1.4
|
|
|
Cześć koledzy.
Mam do Was prośbę.
Mam możliwość z UNO 1.4i.e.S doosć tanio wysępić silnik wraz ze skrzynią biegów.
No właśnie i teraz mam dylemat co do skrzyni. Chciałbym ją włożyć do swojego Tipo, bo w mojej już mechanizm różnicowy wyje...bardzo. Jakie ewentualnie mogę mieć problemy?
Czy mocowanie poduszki jest takie samo, jak wygląda sprawa krzyżaków(bo półosie muszę włóżyć swoje)czy te z UNO mogę przełożyć do swoich półosi. Chciałbym wiedzieć czy ma sens zabierać się za tą robote(wymontowanie 2 skrzyń, montaż jednej), czy kupić i co ewentualnie radzicie wymienić na nowe podczas tej operacji.
Przepraszam jak napisałem coś niezozumiale.
Dzięki za ewentualne odpowiedzi.
P.S. Jeszcze jedno, doradźcie od czego się zabrać, by wymiana przebiegła w miarę sprawnie, gdyż nie ukrywam, że to moje pierwsze w życiu takie przedsięwzięcie.
Pozdrawiam Adrian |
_________________ Było:
Tipo 1.6 DOHC DGT(149C2.046),
Jest:
Tipo 1.4 (78KM)(159A2.000)
Marea Weekend 1.9JTD(105KM) |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 08-08-2011, 19:13
|
|
|
adrian8503, silnik ten sam, skrzynia z tego co wiem też, cięgna i półosie przekładasz od tipo i śmigasz. Problemem może być tylko podniesienie silnika, ale to też da się ogarnąć. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
adrian8503
Wiek: 39 Dołączył: 04 Kwi 2009 Posty: 29 Skąd: Piekary Śląskie
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 10-08-2011, 20:42
|
|
|
Wielkie dzięki za odpowiedź. Jak tylko się w piątek zabiorę do roboty i skoncze to zdam relacje co i jak.
Pozdrawiam wszystkich |
_________________ Było:
Tipo 1.6 DOHC DGT(149C2.046),
Jest:
Tipo 1.4 (78KM)(159A2.000)
Marea Weekend 1.9JTD(105KM) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|