|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Co to takiego? |
Autor |
Wiadomość |
MaXXMisiek
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 11-01-2007, 23:13 Co to takiego?
|
|
|
Witam
Ostatnio kleiłem obudowę filterka powietrza i coś mnie tkneło. Jako że Tipka mam niecałe 6 mc i to pierwsze me autko to może mnie ktoś oświeci jak murzyna w kopalni wgla co to za ustrojstwo znajduje sie po lewej stronie komory silnika ?? I do czego to to może być?
|
_________________ LOVE - PEACE - POPLINA |
|
|
|
|
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 12-01-2007, 15:47
|
|
|
Napewno cos samorobnego, moze to byc odstraszacz gryzoni, albo jakis samorobny wskaźnik napiecia- za małe napiecie (czerwony) ok (zielony) za duże ladowanie(też czerwony)
Kiedy te diody sie świecą?
najlepiej to wywal to... |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 12-01-2007, 15:55
|
|
|
hmm... wygląda jak jakiś zapalnik... jakbyś to wywalał sprawdź czy kabelki nie idą do kostki plastyku *] |
|
|
MaXXMisiek
|
Wysłany: 13-01-2007, 11:04
|
|
|
he he he a juz myślałem że mam gdzieś ukrytą instalację od podtlenku azotu
a może to jakieś pozostałości po alarmie?? albo albo urządzonko do zapobieganiu rdzy ( cos w typie tych z allegro)?? |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 13-01-2007, 11:43
|
|
|
po co odrdzewiaczowi kontrolki na LEDach...co do wskaźnika napięcia aku... raczej montuje się w środku kabiny jak i kontrolki.... odstraszacz gryzoni ultradźwiękowy... po co 4 kable? chyba, że na 2 podajeszzasilanie a na 2ch gdzieś idzie przebieg wys.częstotl. to nadajnika ultradźwięków gdzieś schowanego (wygląda jak mały mikrofonik lub głośniczek)... samoróba na pewno... |
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 13-01-2007, 22:31
|
|
|
A ja wiem co to:P
To jeden z cudow elektrycznych odstraszajacych rdze :-)
Zobacz gdzie masz reszcze tego pomontowana hihi |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
MaXXMisiek
|
Wysłany: 13-01-2007, 23:53
|
|
|
to chyba jednak coś od gryzoniów bo znalazłem jeszcze 2 pudełeczka z takimi samymi napisami jedno w komoże silnika po prawj stronie w drugie przy tylnich prawych światłach
a co do ledów to dobre pytanie bo za chorobę nie wiem kiedy świecą
co do kabli to ida tak jeden do masy drugi do zasilania ( dokładniej do takiej puszeczki po prawej stronie komory silnika co wygląda jak radiator ) i po jednym do każdej z puszek
jak sprawdzić czy to cos działa i czy te puszeczki nie musiały by byc połaczone z masa by działałay?? |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 14-01-2007, 00:36
|
|
|
to to może rzeczywiście 'antykorozyjny' patent ale domowej roboty...zasilanie bierze cały czas (puszeczka to przyłącze +12,jeśli o małą plastikową Ci chodzi) a pozostałe dwakabelki jak piszesz,że idą do puszek - to powiedzmy coś jak klemy akumulatora, jedna puszka - jeden drut i 'biegun' masz z przodu, druga puszka i drut z tyłu auta - między nimi jest autko ito między nimi się wytwarzać ma elektroczarymary na powierzchnii od przodu do tyłu auta... ma to odstraszać rdzę... jeśli to to... a jakie masz na tym wszelkie napisy? |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|