|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Bydgoszcz - pilne - brak hamulców |
Autor |
Wiadomość |
krzys_mh
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Kwi 2007 Posty: 107 Skąd: Bytom
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 18-05-2010, 19:37 Bydgoszcz - pilne - brak hamulców
|
|
|
Cześć
Jestem 350 km od domu, od Bytomia, w Bydgoszczy na targach wod-kan.
Przed Bydgoszczą "skończyły" się hamulce. Pedał wpada do podłogi przy bardzo małym oporze. Proszę, doradźcie dobrego mechanika w Bydgoszczy lub w okolicach Koronowa.
Pompa hamulcowa była wymieniana rok temu na nową. Jestem oczywiście Temprą.
Pomóżcie proszę z tym mechanikiem, pojutrze muszę wracać i to z dzieciakami. |
_________________ Tempra automat 2.0 8V digital - sprzedana 17.09.2011 |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 18-05-2010, 19:45
|
|
|
z mechanikiem nie pomogę ale czy masz płyn w zbiorniczku? pewnie wylał się przez nieszczelny przewód lub uciekł przez zacisk a raczej jego uszczelnienia. |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 18-05-2010, 19:46
|
|
|
Albo pękł przewód. W T/T lubią pękać. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
krzys_mh
|
Wysłany: 18-05-2010, 19:51
|
|
|
Sprawdzę rano bo już ciemno. To nie tak że całkiem nie hamuje. Od Inowrocławia jechałem hamując silnikiem i hamulcami, a do zera zatrzymywałem na ręcznym. Coś tam hamuje a raczej wyhamowuje. Jednak jak będę musiał mocno depnąć to na bank nie dam rady. |
|
|
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 18-05-2010, 19:55
|
|
|
krzys_mh, tam gdzie pekniety przewód to go zaklep i dojedziesz |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
max118
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 19-05-2010, 10:33
|
|
|
po 1 to sprawdź ilość płynu w zbiorniczku, jak jest mało to dolej a po tym naciskaj na włączonym silniku pedał hamulca i po paru naciśnięciach wyjdź na zewnątrz i popatrz czy gdzieś nie poleciało pod autem, jak znajdziesz wyciek to może być wyciek z jakiegoś przewodu, to wtedy trzeba będzie wymienić cały przewód i plus przewód gumowy elastyczny by było szybciej (do np. zacisku). jak przód to w 2 godziny sobie poradzisz a jak nie to w motoryzacyjnym kupisz przewód miedziany i elastyczny i w warszatcie ci wymienia, obojętnie do jakiego byle nie do jakiegoś garażu... a jak nie przewód to serwo zepsute kupiłeś;] |
_________________ Był : Fiat Tipo 1.4 S
jest : Fiat Croma 2.5 V6
Jest : Fiat Punto 1.1 S |
|
|
|
|
krzys_mh
|
Wysłany: 21-05-2010, 14:52
|
|
|
Koledzy, nie spodziewałem sie tak konkretnej pomocy. Ogromne podziękowania dla Juves. Podał kontakt na zaufanego mechanika. Na następny dzień autko było sprawne. Pękł jakiś gumowy wężyk z płynem hamulcowym. Pęknięcie było pod gumową osłoną zaczepu mocującego ten wężyk do czegośtam. Profesjonalna naprawa za uczciwe pieniądze.
Sebastian, jeszcze raz ogromne, ogromne dzięki. Dziękuję też innym którzy dzwonili do mnie, ale nie przedstawili się. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|