|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Zamki |
Autor |
Wiadomość |
look.toronto
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 01-05-2007, 18:10 Zamki
|
|
|
Witam. Niestety dziś w nocy tzn. z poniedziałku na wtorek jacyś "mili" ludzie próbowali mi zwędzić mojego Tipo, albo przynajmniej wejść do środka. Na szczęście nie udało im się to ale skutecznie zniszczyli wszystkie zamki. Czy ktoś wie może ile kosztuje wymiana zamków w naszych samochodach? |
_________________ Pozdrawiam :-)
Gość -
Tipo 1,4s 1994r. 205kkm
LPG Tomasetto |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 01-05-2007, 18:33
|
|
|
na giełdzie w krk kupiłem komllet wszystkich zamków (bez schowka) za 80zł. na allegro widziałem koleś sprzedaje chyba za 100. a zabawy z tym kupa szczególnie jak chcesz wymontować stacyjke... |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
look.toronto
|
Wysłany: 01-05-2007, 19:24
|
|
|
A czy ktoś może wie jak w miarę bezboleśnie wymienić wkładki w samych drzwiach. Nie wiem jak do tego się zabrać. Dzięki za ewentualne sugestie. |
Gość -
Tipo 1,4s 1994r. 205kkm
LPG Tomasetto |
|
|
|
|
konikks
|
Wysłany: 01-05-2007, 19:36
|
|
|
a więc tak...:
-zdejmujesz tapicerkę z drzwi
-odkręcasz klamkę - 2 śruby
-klamka na końcu ma taki bolec który przechodzi przez jej średnice - trzeba go wybić
-rozbierasz nakładkę plastkikową ze sprężyną - wszystko ładnie wychodzi
-żeby wyciągnąć bębenek trzeba jeszcze tylko wyjąć zawleczkę
-nasmarować i złożyć |
HAM RADIO |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 01-05-2007, 23:27
|
|
|
kondolencje, a niedoszłym łamagom kradzieją połamania wytrychów i paki... mi też kiedyś próbowali, zrzeźbili zamek drzwi i bagażnika ale nic z tego... u mnie na szczęście wnętrze wkładki było jeszcze sprawne, same 'wierzchy', 'kapsle' przekładałem... wkładk też się da wyjąć i z twoich ząbki (jeśli są tylko sprawne) do nowej poprzekładać by stare klucze pasowały... |
|
|
Gibson
Pomógł: 1 raz Wiek: 47 Dołączył: 09 Lip 2005 Posty: 276 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 02-05-2007, 06:42
|
|
|
unknown napisał/a: | a niedoszłym łamagom kradzieją połamania wytrychów i paki... |
mnie próbowali ukraść antenę z tą obejmą z tworzywa... niestety ułamali jeden bolec ... anteny nie ukradli bo chyba ktoś ich spłoszył. Na razie nie mam anteny ale po długim weekendzie będzie nówka... |
_________________ Był Tipek 1.6 OHC '92 rok, gaźnik, LPG - Lovato
Jest Astra 1.6, 16V, X16XEL '98 rok, kombi, benzyna |
|
|
|
|
look.toronto
|
Wysłany: 02-05-2007, 15:45
|
|
|
Unknown a czy z tym przekładaniem ząbków z nowej wkładki do starej nie ma zbyt dużo zabawy i komplikacji? Przyznam szczerze, że wizja dwóch kluczyków nie bardzo mi się podoba. |
Gość -
Tipo 1,4s 1994r. 205kkm
LPG Tomasetto |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 02-05-2007, 16:20
|
|
|
ja osobiście na szczęście ząbków w ostatniej chwili nie musiałem przekładać, tylko z dwóch wkładek reźbiłem jedną ze starymi ząbkami, ale jak masz już wkładkę na wierzchu to wyjąć ząbki nie powinno być tak źle, aczkolwiek taka głupia zabawa... jak chcesz możesz jeszcze 'rodzynka' (rodzynek) popytać, od niego z okolic Bielska dostałem wkładki wtedy i sam proponował przekładkę ząbków do zastępczych wkładek, ja jednak chciałem porzeźbić... |
|
|
konikks
|
Wysłany: 02-05-2007, 16:22
|
|
|
niebardzo wyobrażam sobie jak domowym sposobem wyjąć ząbki i przełożyć stare i jeszcze umiejętnie włożyć te malutkie sprężynki... |
HAM RADIO |
|
|
|
|
unknown
|
Wysłany: 02-05-2007, 16:33
|
|
|
ja już tego nie pamiętam, bo minęło trochę czasu, ale jak mi zostały potem wkadki i się bawiłem to sobie 'rozsypałem' stare ząbki ze sprężynkami (w zasadzie to tylko zestaw blaszek ze sprężynkami) i jakoś to poskadałem z powrotem i działało...
ewentualnie może nie byłoby głupie wziąść stare i nowe wkładki i zanieść do gościa jakiegoś co klucze dorabia ew ślusarza niech odwali czarną robotę jak nie masz cierpliwości a i klucze stare Ci pozostaną... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|