Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Katalizator
Autor Wiadomość
antos21 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 10-03-2006, 21:55   Katalizator

Terkocze mi jagby blach przy dodawaniu gazu lub przy ruszaniu, domyślam się że to obudowa katalizatora ale nie wiem na 100%. Moje pytanie to: czy można wymienić na inny katalizator o ile to będzie to, czy są jakieś przeciwskazania? jak np. pojemność silnika, rocznik itp. bo chciałem ze szrotu a nie wiem czy trafie dokładnie na taki sam model jak mam ja.

dziura.arek 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 10-03-2006, 22:00   

Najpierw sprawdź może to tylko osłona katalizatora.
U mnie tak właśnie dzwoniła.
     assistance   Moneta

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 10-03-2006, 22:12   

dokładnie tak jak arek napisał,u mnie tez brzeczała obudowa od kaalizatora,a dokladnie to ta dziurkowana blacha co oslania katalizator od spodu
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

kamilsitek1983 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 11-03-2006, 00:18   

u mnie osłona terkotała i odpadła :D

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 11-03-2006, 18:49   

wywal katalizator :) będziesz miał więcej mocy :) tylko na przeglądy techniczne zakładaj :)
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

antos21 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 12-03-2006, 09:54   

Ok jeżeli to osłona to co mam zrobić: wywalić czy sama odpadnie? A tak w ogóle to jak to sprawdzić czy to sołona? po szarpać czy jest jakiś inny sposób?

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 12-03-2006, 13:00   

katalizator z kanału jesteś w stanie pooglądać, można ręcami :) pomacać czy osłona gdzieś nie odpada, można nawet autko odpalić i będziesz pod autkiem prędzej słyszał skąd terkotanie dobiega... tylko kanał albo duży podnośnik na całe autko...
może od biedy dałoby się jakoś osłonę jeśli to ona połatać, jakieś paski blachy jako kołnierz i pospawać troszkę... zależy jak to masz rozwalone... jeśli to to..
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu