|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Brzęczenie spod maski |
Autor |
Wiadomość |
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 05-10-2007, 16:23 Brzęczenie spod maski
|
|
|
Dzisiaj jadąc po mieście usłyszałem odgłos, taki jakby w oddali ktoś coś rozbijał młotem pneumatycznym. Po chwili cisza, ale potem stoję kolejny raz na światłach i znów. Pokapowałem się, że odgłos pochodzi prawdopodobnie spod maski i pojawia się tylko na niskich obrotach - każdy bieg, ale na luzie częściej. Chciałem stanąć na parkingu i obadać, ale samo przestało. Pytanie co to może być? Przypadek, że coś luźne uderzało, czy coś się psuje? |
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 05-11-2008, 23:53
|
|
|
mi też tak coś klekocze... i to jest raczej alternator, a dokładniej te łopaty "wentylatorka" mój ojciec też tak miał w mażdzie jak mu sie to zaczynało odkręcać mi zaczęło tak trykać od czasu jak zostawiłem kombinerki na obudowie filtra powietrza i pojechałem do piekarni po rogaliki jak mi sie upertoli to wymienię a puki co jeżdżę |
|
|
|
|
jacek0772
Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 05 Kwi 2008 Posty: 82 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 06-11-2008, 20:25
|
|
|
A to nie przypadkiem wentylator chłodnicy tak terkocze? |
_________________ Trening czyni mistrza |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|