|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pytanie o map sensor |
Autor |
Wiadomość |
lestat85
witamy nowego
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 09-11-2010, 16:56 Pytanie o map sensor
|
|
|
Witam
mam nadzieję że mi pomożecie... wiem że takie tematy już były ale nikt nie podał konkretnej odpowiedzi a szukałem... otóż chodzi konkretnie o map sensor... mam tempre 1.6 '92 rocznik na wtrysku i szukam szukam i szukam i znaleźć nie mogę tego ustrojstwa. Kiedy podpiąłem autko do komputera okazało się że sensor nie działa prawidłowo co tłumaczyło by de facto ciągłe szarpanie, problem z zapłonem, duże spalanie i tracenie obrotów. Zamówiłem nowy... przyszedł.... jako samouk chcę go sam wymienić ale kurcze znaleźć go nie mogę. Mam prośbę jakby ktoś mógł powiedzieć dokładnie GDZIE jest ten wariat byłbym wdzięczny. Pzdr! |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 11-11-2010, 21:26
|
|
|
lestat85, sprawa jest taka że map sensor jako taki był stosowany w Temprze w ostatnim roku produkcji,w silniku 1.6 MPI 90KM.Jaki posiadasz wtrysk u siebie w Temprze.MPI czy SPI A owy czujnik powinien się znajdować na grodzi silnika z kabiną.Szukaj przewodów podciśnieniowych to Cię do niego doprowadzą. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
Dobermannn
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 12-11-2010, 15:02
|
|
|
wtyczka 3-pinowa i wężyk podciśnieniowy |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|