|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
PASEK ROZRZADU |
Autor |
Wiadomość |
slawo
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-11-2006, 14:10 PASEK ROZRZADU
|
|
|
Moja tempra stoi pod Krakowem poszedl pasek rozrzadu nie wiem nawet jakie sa efekty,
bo to bylo w nocy, teraz jade po nia . Koszt zcholowania do Tych 500 zl.A co bedzie dalej,
jakie skutki to sie okaze w domu.TRAGEDIA. |
_________________ tempra1.6wtrysk bordo metalic |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 26-11-2006, 19:03
|
|
|
ech... szczere kondolencje, nikt by tego nie chciał... choć z drugiej strony czy nie miałeś paska już może zbyt starego (ryzykujesz sam..)... ale nigdy nie wiadomo, statystycznie ponoć 2 na 3 osoby mają w T/T szczęście jak pójdzie pasek i brak lub niewielkie szkody... obyś miał szczęście też.. |
|
|
slawo
|
Wysłany: 26-11-2006, 19:20
|
|
|
Pasek byl wymieniony w tym roku,przejechalem na nim moze z 10 000 km.Po wstepnych ogledzinach wszystko wyglada w normie, ale jeszcze zobaczymy. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 26-11-2006, 20:12
|
|
|
to pech rzeczywiście i tylko kondolencje i życzenia 'szczęścia w braku uszkodzeń'....
może miałeś coś z napinaczem lub coś innego przypiłowało pasek, że strzelił?
a jaki miałeś pasek? bo np ponoć niektóre wczesne wersj tanich pasków Conti strzelały sobie radośnie :-? a nie pamiętam właśnie czy nie mam popularnego Conti i czy nie z tych serii starszyj, jeszcze strzelających... czy mam się bać |
|
|
GrzesiekK.
Pomógł: 43 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 1290 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 26-11-2006, 20:50
|
|
|
Jesli masz szczescie to zalozysz tylko nowy pasek i tyle, a jesli pecha to d roboty głowica. U mojego ojca dwa razy walnal pasek, pierszym razem ze starosci bo ojciec zrobil na nim kolo 80tys, km i zgubil zemby, wtedy pogielo 7 zaworow, ile sie naklolem przy robocie tamtej glowicy to az wstyd mowic ;] Drugim razem strzelil wlasnei Conti po okolo 15tys.km, pekl sobei na pol ;] Jednak nie zgial sie zaden zawor na szczescie, zalozylem nowy pasek i smiga do tej pory czyli juz jakies 1,5 roku. |
_________________ FIAT TIPO 2.0 SEDICIVALVOLE - sprzedane ... pozostały miłe wspomnienia ...
ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]
ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy |
|
|
|
|
slawo
|
Wysłany: 26-11-2006, 20:56
|
|
|
Pasek nie byl ani otarty ani w iny sposob uszkodzony,jedynie co jest to odklejone zeby na dl. ok. 30 cm. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|