Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Regulacja drzwi ??
Autor Wiadomość
aristo 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 10-08-2005, 16:20   Regulacja drzwi ??

Czy wie ktoś w jaki sposób reguluje sie drzwi ??
Góra drzwi nie przylega mi dobrze do dachu, i jak jade powyżej 100 zaczyna mi gwizdać.
Dołem przylegają dobrze, zamek też dobrze działa, ale czy można to jakoś wyregulować ??
Myślałem że może troszke dogiąć rame okna górą, ale jeśli jest inna metoda ..... to wolałbym to zrobić porządnie ;)

unknown 

Wysłany: 10-08-2005, 23:01   

w zasadzie chyba tylko poluzować zawiasy i sobie trafić drzwiami lepiej, ale wtedy duża szansa, że zamek się rozjedzie i nie będzie chodził OK, może robić problemy, więc dojdzie przykręcanie zamka na nowo...
mi się raz zdarzyło z tylnymi drzwiami, iż z góry gorzej dochodziły (choć różnica niewielka) bo ktoś raz się zaparł o nie za mocno, ale starczyło je siłą rąk mocno nagiąć i teraz jest OK, jest równo :-)
w rękach naprostujesz na właściwy tor ruchu :-D
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

M@ciej 

Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Wysłany: 11-08-2005, 06:32   

aristo napisał/a:
Myślałem że może troszke dogiąć rame okna górą, ale jeśli jest inna metoda ..... to wolałbym to zrobić porządnie

I właśnie tak, nim zaczniesz regulować zawiasami spróbuj w ten sposób.
     Moneta

Robert-k 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 17-09-2006, 21:10   

Witam niedawno miałem ten sam problem pomogła sama regulacja zamka tego na karoseri nie myl z zamkiem w drzwiach.
Jeżeli regulacja nie pomaga spróbój delikatnie nagiąć górę drzwi.w tym celu opuść szybę nie będzie stawiała takiego oporu pozdrawiam i walcz :bravooo:

Broadway 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 17-09-2006, 21:40   

Robert-k napisał/a:
Witam niedawno miałem ten sam problem pomogła sama regulacja zamka tego na karoseri nie myl z zamkiem w drzwiach.
Jeżeli regulacja nie pomaga spróbój delikatnie nagiąć górę drzwi.w tym celu opuść szybę nie będzie stawiała takiego oporu pozdrawiam i walcz :bravooo:

Zawsze mozesz dac jakas cienka blaszke pod mocowanie zawiasu do karoserii. Ja cos takiego robilem jak wymienialem drzwi po malym dzwonie i zdalo egzamin idealnie.
     Moneta

rodzynek 

Wysłany: 18-09-2006, 12:17   

A ja się zaparłem i dogiałem ramę przednich drzwi. Szyba koniecznie na dół, żeby nie strzeliła. U nie szpara miała ok. 0,5 cm. Oglądając zawiasy i zamek stwierdzam, że nie pomogą na odstającą ramę - jedynie doginanie...

MiKuS 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 18-09-2006, 13:42   

to ja sie podłącze pod temat. W ub roku miałem robiony prog z prawej strony i teraz mi zaczęły tylnie drzwi lekko siedać i mi nowy lakier na progu szorują... jak podnieść te drzwi?

rodzynek 

Wysłany: 18-09-2006, 15:58   

MiKuS napisał/a:
to ja sie podłącze pod temat. W ub roku miałem robiony prog z prawej strony i teraz mi zaczęły tylnie drzwi lekko siedać i mi nowy lakier na progu szorują... jak podnieść te drzwi?

Na zawiasach - odkręcić od słupka i dźwignąć.

Robert-k 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 26-09-2006, 20:43   

Rodzynek ma rację.
:D

MiKuS 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 27-09-2006, 13:29   

A inaczej sie nie da? bo te zawiasy wgl nie były odkrecane tylko na śrubach były drzwi wyjete...

Artur 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 28-10-2006, 14:16   

Najprostrzym sposobem jest oposzczenie szyby i dogiecie dzwi poprostu poprzez wielokrotne
otwieranie sie odksztalcaja

Odpowiedz do tematu