|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Światła postojowe |
Autor |
Wiadomość |
salus1973
Wiek: 51 Dołączył: 25 Gru 2007 Posty: 110 Skąd: Świnoujście
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 04-02-2008, 08:35 Światła postojowe
|
|
|
Ostatnio dokładnie przedwczoraj zdarzyło mi się że po wyłączeniu silnika i wyjęciu kluczyka ze stacyjki świeciła mi dalej kontrolka świateł i świeciły postojówki.Nie wciskałem tego włącznika na stacyjce a światła zgasły dopiero po kilkakrotnym przekręceniu kluczyka w stacyjce ale też i wyłącznika świateł .Powiedzcie może kogoś taki zonk też dopadł gdzie szukać? |
_________________ DKW F- 102>>FSO 1500>>AUDI 80 1,6>>VW GOLF I 1,6>>FSM 126p>>VW GOLF II 1,6>>TIPO 1,4>>jest OPEL ASTRA CARAVAN |
|
|
|
|
dcfan
Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Paź 2007 Posty: 660 Skąd: Reda
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 04-02-2008, 17:35
|
|
|
Stacyjka:) Jedyna opcja włączenia postojówek to właśnie kluczyk do tyłu, musisz mieć już wyrobione i ci samo "zaskoczyło". |
_________________ Tipo 1.6 + skrzynia 1.4 '89 DGT gaźnik + Digiplex2 + LPG Fotele Recaro, boczki Sedicivalvole, MOMO
Daewoo Nubira kombi '99 1.6 16V 110KM |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 04-02-2008, 19:37
|
|
|
dokładnie, musiała się wyrobić... jak się chcesz upewnić - weź multimetr/miernik/woltomierz i sprawdź czy nie dajhe +12V na kabel PARK; gdzieś na forum opisywałem stacyjkę i kable jakie są i w jakiej kolejności, osobny jest od tego... pozostaje wymienić stacyjkę - znaczy nie bębenek tylko samą tą część z płytką i ścieżkami bo tam się mogło coś przesunąć/rozjechać albo pooglądaj czy to nie mechanika bębenka lub bolec przesuwający elementy tej płytki; prowizorycznie póki co możesz zdjąć osłonę kironicy (2 śrubki, pól minuty), dostać się do wtyczek od stacyjki, znaleźć ten kabel od PARK - od postojówek i wyjąć go z wtyczki ze stacyjki albo dać w szereg wyłącznik; |
|
|
salus1973
Wiek: 51 Dołączył: 25 Gru 2007 Posty: 110 Skąd: Świnoujście
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 04-02-2008, 20:16
|
|
|
dzięki za pomoc jak sprawdzę to sie odezwe |
_________________ DKW F- 102>>FSO 1500>>AUDI 80 1,6>>VW GOLF I 1,6>>FSM 126p>>VW GOLF II 1,6>>TIPO 1,4>>jest OPEL ASTRA CARAVAN |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|