|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Samoczynne dodawanie gazu |
Autor |
Wiadomość |
misbe
witamy nowego
|
Wysłany: 08-04-2006, 20:14 Samoczynne dodawanie gazu
|
|
|
Mam Tipka 1,6 IE GAZ ostatnio zauważyłem ze sam mi dodaje gazu np kiedy stoje na switlach (niezly obciach wtedy jest) czy w czasie jazdy co objawia sie szarpaniem. Na poczatku myslalem ze to cos z powietrzem z elapie jakies lewe powietrze i rzeczywiscie w jednej rurce bylo przebicie i cos delikatnie syczalo ale keidy to uszczelnilem problem nie zginal. Czym to moze byc spowodowane. Dodan ze linka gazu na pewno sie nie blokuje. |
|
|
|
|
marcin_m
Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 17 Sty 2006 Posty: 139 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 08-04-2006, 20:39
|
|
|
MI samoczynnie wskakiwał na 4000 obrotów. Miałem nadzieję, że to linka, ale pedał był luźny. Okazało się, że to silniczek krokowy. Cena 600-serwis, 250-złom.
Pasuje niby od poloneza-150.
Ps. Może wystarczy przeczyścić. |
_________________ był zagazowany tipolot 1,6 i.e. SX 93', jest bravo JTD 01' |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 08-04-2006, 22:31
|
|
|
a nie masz tam przypadkiem (nie znam do końca, sam mam gaźniczek) przewodów podciśnieniowych też do digiplexa czy innego modułu, gdzie m.in. na bazie podciśnienia mierzy i wie jak w danym momencie się ma zachować? może Ci gdzieś przepuszczają i uklad 'myśli', że obroty osłabły, toteż podbija... ? |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|