Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Podróż nad morze...
Autor Wiadomość
Tomasz 

Wysłany: 23-07-2005, 08:39   Podróż nad morze...

Jadąc i wracając obliczylem, że średnie spalanie gazu wyszło mi 9,5 litra, a poza tym też olej policzyłem-zrobiłem 4 tyś.km i spalił mi pół litra oleju-leje Elfa 15W40.To chyb całkiem dobrze, prawda??Przebieg mam juz 182tys:D

GRAFIT 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 23-07-2005, 09:29   

To motor :P własciwie igła 8) 8) Mi na trasie 7-8l beny,miasto 10l i wiecej :lol:

Tomasz 

Wysłany: 23-07-2005, 09:46   

Benzyny nie sprawdzałem już od dawna więc nie powiem...a tak w ogóle to zobaczymy co będzie jak przeczyszczę gaźnik...Bo muszę się zabrac w końcu za to...Tylko może ktoś by powiedział czy są jakieś zestawy uszczelek do gażnika by je powymieniać...

Basteq 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 23-07-2005, 13:00   

Na allegro masz zestawy uszczelek do gaźnika.

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 23-07-2005, 20:03   

To nikt nie pokona mojego taty.... jechal do Gdanska okolo 300KM w jedna strone.
Oczywiscie moj tata raczej "lagodnie" jezdzi i nie ciagnie silnika na obroty. Przyjechal do domu i zatankowal na stacji kolo nas. Spalanie na trasie wyszlo mu! 7.82litra GAZU!
Oczywiscie tata dumny i mi zaczal dogryzac ze ja to nawet ponizej 9l nie umie zejsc :D

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 23-07-2005, 22:18   

ja pokonam!

jadąc kiedyś z BB w okolice środkowo-zachodniej PL i z powrotem udało mi się jednorazowo nabić rekord, choć na benzynie co prawda...
spaliłem dokładnie 5,65 l/100km !!!
był to jednak jednorazowy rekord, którego niestety :-) nie udało się nigdy powtórzyć...
autko bylo wtedy średnio obciążone, 3ch pasażerów i cut bagażu...
ale bardzo nie spieszyło nam się , jechaliśmy koło 90-100km/h (co normalnie się nie zdarza :-D bo się spieszy ), drogi puściutkie prawie, jeden ciąg właściwie, kilka postojów...
było to niecałe 2 latka temu, za czasów gdy jeszcze można było trafić czystą benzynę i taką zatankować...
dziś taki wynik niemożliwy. wszędzie się spieszy i jeździ dużo powyżej tych 90km/h, korki, drogi do D.... paliwa chrzczone.... stąd i spalanie większe... ale raz się udało :-P
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

vonwerner 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 29-07-2005, 17:44   

u mnie było poza miastem 8,5 w mieście ok 11 ....... teraz mam trasa 7.8, w mieście ok 10 litrów gazu .... przy jeździe 90-100 km/h
Motto:
"masz taki samochód na jaki zasługujesz"
tel. 887500219
     assistance   Moneta

Pele_Tipo 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 29-07-2005, 18:44   

mi w trasie ostatnio jadac w miare szybko 100-140, na samochodowce 160 spalil jakies 6,5 litra

wracajac z 8 i 10 letnia pasazerka na ktore musialem uwazac jadac spokojnie 80-90 do 100 tak, prawie bez wyprzedzania i na samochodowce 140... spalil jakies 5,9 litra
tylko ze auto dosc zaladowane, ze wsi wracalismy to nabralismy pomidorow mleka miecha itd itd

jak wyprzedzalem non stop bo mi sie spieszylo bardzo z mama i ciocia srednio 130-150, hebel redukcja but itd to spalil mi jakies 9 litrow

w miescie przy spokojnej jezdzie daje sie zejsc ponizej 8smiu, przy dosc dynamicznej 8,5 do 9ciu... przy ciaglym butowaniu na miescie gdybym mial jak to sprawdzic to mysle ze by wciagnal jakies 12-14, bo jak po prostu duzo km przejechalem na pospiechu to mi powychodzilo w granicach dychy, ale to juz jazda tylko od 3ch do 6tysiecy obrotow

no i uwaga... REKORD MOJEGO STARSZEGO: 5,2 litra na trasie, jazda 80-100 czyli taka jak moj pierwszy przyklad tylko w 2 osoby z lekkim bagazem
no i to tez bylo z 5-6 lat temu

PALIWO: nie lubie tankowac chlamu... wartosci dotycza dobrych 95tek na sprawdzonych Orlenach, Statoilach i BP...
raz zatankowalem 95 na tesco i przy dynamicznej jezdzie przy ktorej by spalil te 8,5 moze 9 to tego siuwaxa spalil jakies 10,5...
zle doswiadczenia mam tez z paroma rafineriami prywaciarzy

PS: dzis zatankowalem ultimate za 4,55 i autko czuje ze zyje...
PS2: mam bardzo dobre porownanie bo przewaznie tankuje jak mam jeszcze z litr, dwa, max 3 paliwa

Odpowiedz do tematu