|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Z innej beczki. Jak wysłać mail do wielu osób |
Autor |
Wiadomość |
mkaminski100
Wiek: 44 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 672 Skąd: Basingstoke
Województwo: Other
|
Wysłany: 06-04-2005, 08:28 Z innej beczki. Jak wysłać mail do wielu osób
|
|
|
Może temat niemotoryzacyjny, ale możliwe, że ktoś może mi pomóc.
Chcę wysłać jednego maila do wielu adresatów, ale tak, żeby każdy odbiorca otrzymał go tylko ze swoim adresem (czyli adresowanym tylko do niego, a nie do grupy której on jest tylko członkiem). Zrobienie listy dystrybucyjnej powoduje załączanie wszystkich adresów do poczty, a jako że ma to być wiadomość reklamowa raczej nie jest to wskazane. Również wklejenie wszystkich adresów jako UDW wyświetla u adresata mnie jako nadawcę i odbiorcę.
Można oczywiście wysyłać każdego maila osobno, ale to jest strasznie żmudne biorąc pod uwagę ok. 500 adresów jakie posiadam w książce. Poza tym 500 maili pomnożone choćby przez 100kB daje zapchanie łącza.
Czy zatem Outlook posiada takową funkcję a jeśli niestety nie to czy jest takowy program, który pozwala na wysłanie tylko 1 wiadomość do wielu odbiorców? |
|
|
|
|
Jagi
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 252 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 06-04-2005, 09:58
|
|
|
Wiesz w niektorych mailach dostaje jako adrestat "undisclosded recipient" ale nie mam pojecia jak to zrobic, tez kiedys szukalem info na ten temat i w koncu sie nie dowiedzialem ... przylaczam sie do czekania na odpowiedz z Toba |
_________________ KIA Clarus 1.8 SLX DOHC |
|
|
|
|
mkaminski100
|
Wysłany: 06-04-2005, 10:02
|
|
|
To jest właściwie mail do obywatela X czyli niesprecyzowanego odbiorcy. Mi bardziej zależy żeby wysłać jednago maila do 500 osób i np Basia otrzymała mail od Marcina tylko do Basi, a Jola od Marcina tylko dla Joli. Musze zrobić mailing do wielu firm a tu niestety obowiązują inne zasady niż przy korespondencji prywatnej.
Codziennie otrzymuję wiele takich wiadomości i nie wierzę, że ktoś siedzi i wysyła taki sam mail do 100 osób dziennie tylko wkleja je do programu i puszcza jedną wiadomość. |
|
|
|
|
Jagi
|
|
|
|
|
mkaminski100
|
Wysłany: 06-04-2005, 10:26
|
|
|
To właśnie undisclosded recipient jest sztuczką spamerów i temu podobnych, więc nie rozumiem dlaczego akurat to Cię tak strasznie interesuje. Do tego celu właśnie służa wszelkie programy do SPAMU jak to napisałeś (ukrywające nadawcę lub odbiorcę) Wysyłanie takich wiadomośći hurtowo jest najgorszą formą spamu. Nie interesuję się spamem bo to przynosi odwrotne skutki do zamierzonych.
Jeśli dana osoba otrzymuje wiadomość adresowaną DO SIEBIE od KONKRETNEJ OSOBY/FIRMY która pyta o pozwolenie na otrzymywane takich wiadomości to jest to mailing a nie spam. I nie pisz że to jedno i to samo, bo codziennie dostaję kilkadziesiąt maili; tak list mailingowych jak i Spamu i doskonale znam praktyki firm powaznych jak i reklmujących VIAGRĘ czy WIN XP za połowę ceny.
Nie myj pojęc, SPAM to niechciana poczta a mailing to wiadomość której na której otrzymanie osoba wyraziła zgodę. |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 06-04-2005, 10:32
|
|
|
Oblookaj to
http://www.zoom.idg.pl/ft...%203.4.195.html
Ja mam konta pocztowe w poczta.fm (u nich mam mail wlasnie do takich "rzeczy" jak rejestracja gdzies na jakis forum/listach i pomimo ze go duzo uzywam praktycznie nie przychodzi spam)
Drugie konto mam w @vp.pl - (onetu) tu zero spamu
No i 3cie konto to w @tempra.org - tu sa wloczne filtry antyspamowe na wszystkich skrzynkach i rowniez nie przychodzi spam.
A to byla taka mala rekalma... skrzynek. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Jagi
|
Wysłany: 06-04-2005, 11:27
|
|
|
Panie marcinie ja wiem czym sie różni spam od mailingu ... nie przypadkowo wstawiłem " :yawinkle: "
A undiclosed sie interesowalem bo czasem mam potrzebe wyslania maila do calej listy kontaktow i nie chce zeby ktos wykorzystywal moje kontakty do swoich potrzeb (bo i tak sie zdarzalo) ... drugim rozwiazaniem jest to co piszesz i czego szukasz, ale ja nie prowadze firmy i nie robie tego regularnie wiec undisclosed mi wystarczy raz na rok albo i to nie
Pozdrawiam |
_________________ KIA Clarus 1.8 SLX DOHC |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|