|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Może komuś się przyda |
Autor |
Wiadomość |
latarnia
Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Cze 2007 Posty: 164 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 12-03-2011, 12:42 Może komuś się przyda
|
|
|
Witam,
ostatnio zdarzyła mi się dosyć ciekawa usterka
autko na benzynie jeździło elegancko, przełączając się na gaz nie dało się wcale jeździć, szarpało, na wolnych obrotach gasł.
Pierwsza moja myśl - przewody, ale w sumie dziwna sprawa, bo miesiąc temu zmieniałem i przejechałem na nich może 1 500 km, wieczorem patrzę faktycznie trochę świecą, więc oddałem je na reklamację (firma BOSH) i kupiłem drugie takie same, jednocześnie zmieniłem palec i kopułkę, świece zmieniane były wcześniej. Jednak to nie pomogło.
Rad nie rad pojechałem do gaziarzy.
Co się okazało, odkręciły się 2 śrubki i odpadł przewód doprowadzający gaz do miksera.
Wiem, że to dosyć nietypowa usterka, więc opiszę na forum, może komuś się przyda kiedyś. |
_________________ był fiat uno 1,0
czekana ostatnią podróż tempra 1,6 SW + LPG
jest Lancia Lybra SW 2,0 + LPG
www.aleswiatlo.pl dla ttt zniżki |
|
|
|
|
piotr1
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 30-03-2011, 10:09
|
|
|
a mógłby się kolega podzielić info jak Tempra 1,6 z mixerem śmiga bo właśnie chce zagazować naszą takim właśnie gazikiem |
_________________ Fiat Tempra 1,6 SW 1995
zielony moc 78 KM
Stag 200
Zavoli N
2 cewki z MAtrixa 5xx
FLo2
4 generacja wtrysku LPG w Monowtrysku ,, |
|
|
|
|
Mosior
Pomógł: 9 razy Dołączył: 14 Sty 2010 Posty: 527 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 30-03-2011, 13:50
|
|
|
ja Ci mogę powiedzieć jak Tipek 1.4 na LPG śmiga a to praktycznie taki samo motor jak w Temprze 1.6.
Śmiga lux ile on już kasy zaoszczędził (wszystko co zaoszczędził władowałem w remonty )
Właduj LPG i się nie zastanawiaj bo relacja do ceny Pb mniej niż 50% |
_________________ FIAT TIPO 1.4S + LPG, 78 kucyków
razem przeżywamy upadki i wzloty..
FORD MONDEO MK3 2.2TDCI Platinum - zaprojektowany by cieszyć |
|
|
|
|
piotr1
|
Wysłany: 30-03-2011, 21:22
|
|
|
o lpg to wiem jak jest bo chcę troszkę odstawić od codziennej jazdy 2 gie autko co zjada 12 litrów po Krakowie i inwestycja w tempre już była od zakupu
progi podłoga
alternator
pompa ham
wszystkię wężyki miedz + guma
klocki tarcze
szczęki
świeczki wiec sporo wpakowane warto by odjeżdżało zresztą nasze najsłynniejsze tenisistki jeździły nim na treningi czyli to autko zawiozło je na SZczyt ,,, |
_________________ Fiat Tempra 1,6 SW 1995
zielony moc 78 KM
Stag 200
Zavoli N
2 cewki z MAtrixa 5xx
FLo2
4 generacja wtrysku LPG w Monowtrysku ,, |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Zaproszone osoby: 3
|
|
|
|
|
latarnia
Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Cze 2007 Posty: 164 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 13-04-2011, 18:59
|
|
|
ja swoją kupiłem już zagazowaną, z gazem oprócz wymiany filtra i regulacji i tego pechowego wypadku nie miałem problemu
zastanawiam się tylko kiedy trzeba będzie coś z parownikiem robić, bo jak kupowałem to był założony nowy, a ja w sumie już ponad 110 tyś. już zrobiłem
problemów więc z gazem praktycznie żadnych, ile zaoszczędziłem nie liczyłem, ale u mnie auto zarabia na siebie
spalanie hmm, na około 34 litrach przejeżdżam ok. 280 km, w trasie nawet ok. 380
zawsze odpalam auto na benzynie i jak się zagrzeje dopiero gaz, przed zostawieniem auta na dłuższy postój (noc, lub jak przyjadę do sklepu) też chwilkę autko chodzi na benzynie, chociaż nie wiem, czy to coś daje |
_________________ był fiat uno 1,0
czekana ostatnią podróż tempra 1,6 SW + LPG
jest Lancia Lybra SW 2,0 + LPG
www.aleswiatlo.pl dla ttt zniżki |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|