|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Syczenie gdzieś w silniku - lewe powietrze? |
Autor |
Wiadomość |
Marshall
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 04-12-2011, 22:12 Syczenie gdzieś w silniku - lewe powietrze?
|
|
|
1.8 8v 1993 hatch po lifcie
Byłem ostatnio u gazownika, żeby mi załatwił problem z gaśniecięm i zauważyliśmy że po dodaniu gazu do pewnych obrotów, jak i po puszczeniu gazu (wtedy gdy silnik spada na naprawde niskie obroty i podnoszą się z trudem by w końcu ustabilizować) słychać dosyć głośne syczenie tsyt tsyt XD spędził gościu nad tym 2 godziny i wkońcu powiedział że sie poddaje, macie jakieś wskazówki gdzie tego zacząć szukać bo naprawde ręce mi opadają chyba nigdy nie znajde a gdzieś to musi byc ! ...
I powiedział, że na 90% to przez to moje problemy z gaśnięciem silnika tylko weź człowieku to zlokalizuj XD |
|
|
|
|
lynx
Pomógł: 10 razy Wiek: 39 Dołączył: 30 Wrz 2010 Posty: 420 Skąd: Gliwice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 04-12-2011, 22:19
|
|
|
Jeżeli masz nieszczelnosc w dolocie, to weź np plak i popsikaj w komorze - kollektor dolotowy, wtrysk, węże podciśnienia, węże odmy itp. Jeżeli psikniesz a obroty wzrosną, to znaczy że w tym miejscu masz nieszczelnośc. Ale źródeł takiego dzwieku może byc naprawde wiele. |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 04-12-2011, 22:52
|
|
|
Marshall, u mnie w 1,4 na wtrysku był kiedys ten sam problem i okazał sie pekniety wężyk od podciśnienia i autko gasło po puszczeniu obrotów. Po wymianie wężyka problem ustał. Z tym że nie wiem czy w Twoim 1,8 tak samo ma sie sytuacja. |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|