Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ROZRZAD
Autor Wiadomość
ADERR 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 17-05-2006, 18:42   ROZRZAD

WITAM JAK WYMIANIC ROZRZAD W TIPO 2000 16V CO JEST POTRZEBNE CZESCI PASEK ROLKA NAPINACZA CO JASZE WCHODI W SKLAD ROZRZADU ? POZDRAWIAM

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 17-05-2006, 18:57   

wymiana nie jest trudna,ale czasochłonna ze wzgledu na małą ilosc miejsca pod maska,jak sciagniesz obudowe rozrzadu to na silniku na gorze zaraz nad kołami zebatymi od wałkow masz dwa znaki,bardzo dobrze widoczne,na dole znak powinien Ci sie juz ustawic sam,popuszczasz napinacz i sciagasz delikatnie pasek,zakładasz nowy i naciagasz napinacz (nie jest do niego łatwo podejśc) Wszystko byłoby piekne,gdyby nie to,że żeby sie dostac do rozrządu musisz po drodze ściagnąć pasek od wałków wyważających,wspomagania i pompy wodnej (z tego co mi sie to przypomina jak zmienialem) pamietaj zeby ustawic wałki wywazajace na znakach,bo inaczej bedzie Ci wszystko drzało w aucie,poznasz że żle ustawiłes napewno,bo nie da sie kompletnie jeździć,na górnym wałku znak masz zaraz jak pompa wodna,a na dolnym jest widoczny,górny ustawiałem poprzez lusterko,bo inaczej to nic nie było widac....to chyba tyle,życze powodzenia :lol: jakby cos to miałem opisy i zdjęcia jak ustawic znaki
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

ADERR 

Wysłany: 17-05-2006, 20:40   

DZIEKI EGO PODAJ ZDJECIA OPISY I WSZYSTKO CO MASZ Z GORY DZIEKI POZDRAWIAM

ego 

Wysłany: 17-05-2006, 20:46   

aha zapomniałem o jednej najwazniejszej rzeczy,na wale korbowym na kole jest lewy gwint! pamietaj o tym! jak tylko znajde to dam znac i wysle Ci na meila wszystko
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

ADERR 

Wysłany: 17-05-2006, 21:07   

DZIEKI EGO CZEKAM NA MAILA POZDRAWIAM TRZYMAJ SIE.

MiKuS 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 18-05-2006, 07:30   

Dopiszę się do tematu.
Moje tipko ma 246 tyś km. Nie wiem kiedy ostatnio był zmieniany rozrząd a mam go 2 lata jak to sprawdzić i jak myślicie czy to jest trzeci pasek czy drugi wyciska juz ostatnie poty??

MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 18-05-2006, 07:33   

Nie sprawdzisz :-)
Moja temperowka ma dokaldnie ten sam prtzebieg z tego co z wlasiccielem gadalem poprzendim to wymiana bedzie wyapdac na ajkeis 250-255kkm taka bezpieczna zeby nie zylowac:-)
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

ego 

Wysłany: 18-05-2006, 07:48   

jak sciagniesz obudowe od rozrządu,poruszaj kołem na wale i jeśli zeby paska bedą miału luz w zębach kół od razrządu to możesz zacząć sie bać :lol:
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

MiKuS 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 18-05-2006, 12:40   

A co ile sie wymienia rozrząd?
Czy na pasku można oszczędzać czy najlepiej do ASO po pasek?
Ile weźmie mechanik za robote a ile kosztuje pasek?

Marcin - fiattipo.pl 

Wysłany: 18-05-2006, 13:20   

MiKuS napisał/a:
A co ile sie wymienia rozrząd?
Czy na pasku można oszczędzać czy najlepiej do ASO po pasek?

Wg. Fiata co 120 tys, wg. zaleceń popartych praktyką co 60 tys. Nie musi być z ASO, byle znanej firmy...
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl
     Moneta

ego 

Wysłany: 18-05-2006, 19:26   

jesli chodzi o Mnie to machanik powiedział mi od 150 PLN za wymiane samego paska :badgrin: smiech na sali .... wymieniłem go sam jakby cos to mam w rodzinie warsztat,gwarantuje "smieszne" ceny ;D
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 18-05-2006, 21:43   

mi gościu (fajny, do pogadania...) wymienił za 70 zeta wszystko, a na prośbę robił przez wieczór/noc bo wtedy tylko mogłem autko podstawić... to ejst dobra cena i mechanik :D
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu