|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Naprawa blacharska Mercedesa W123 |
Autor |
Wiadomość |
Raul
Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 26 Paź 2011 Posty: 100 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 01-12-2011, 17:59 Naprawa blacharska Mercedesa W123
|
|
|
Więc tak pokazałem to auto w dziale wypadek ale podaje link TUTAJ
Wyglądało to na błahostkę a jednak okazało się dużo ciekawiej.
Więc tak 1.5h wyrywałem drzwi a raczej wycinałem je przecinakiem bo drzwi były wprasowane w progi.
Po kolei zacząłem wycinać tak długo aż wyciąłem podłogę,progi i 3/4 błotnika
Sorki zdjęcia z telefonu nie mam innej możliwości chwilowo
a tak to wygląda dziś po waleniu młotem tydzień czasu, dziś dopasowałem błotnik złapałem go z jednej strony i ostatnie 3cm młotem zbiłem i pasuje próg
Jutro punktowo złapię progi przykręcę drzwi żeby sprawdzić czy jest wszystko prosto tak jak ma być,i dalsza fotorelację przedstawię,po pospawaniu wszystkiego pojedzie to do lakiernika mam nadzieję że doczekam efektu końcowego zanim wylecę
|
_________________ Diabeł nie sypia z byle kim,w Piekle Diabeł jest postacią pozytywna,nie lekceważ Diabła ktoś go po coś stworzył |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 01-12-2011, 18:06
|
|
|
Raul napisał/a: | zanim wylecę |
A gdzie lecisz? |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
Raul
|
Wysłany: 01-12-2011, 18:07
|
|
|
Do UK 17.12.2011 o 10:20 |
_________________ Diabeł nie sypia z byle kim,w Piekle Diabeł jest postacią pozytywna,nie lekceważ Diabła ktoś go po coś stworzył |
|
|
|
|
meter30
Pomógł: 26 razy Wiek: 36 Dołączył: 26 Paź 2007 Posty: 904 Skąd: Jędrzejów
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 01-12-2011, 18:10
|
|
|
Strona internetowa z linku kłamie. Z uszkodzeń wynika, że audi uderzyło w merca, a tam jest opisane, że mercedes przysadził w Audi. Chyba, że kierująca mercem włączała się do ruchu na drifcie No cóż, kto ma media, ten ma władzę Swoją drogą chyba dobrze idzie naprawa, żeby tylko lakier dobrze dobrać i nie będzie śladu. Powodzenia |
_________________ Był Tipo 1.4 i.e. 3D TURBO LPG 1994r (MANIA)
Był Bravo 1,6 16V LPG 1997r (Bobek)
Był Citroen Xsara 1.4 8V LPG 1998r zmarł śmiercią tragiczną...
Był JAGUAR X-TYPE 2.0D 2005r
Jest Octavia 1.2 TSI 2011r |
|
|
|
|
Raul
|
Wysłany: 01-12-2011, 18:14
|
|
|
Lakier już dobrany a co do wypadku opisałem go w odpowiednim dziale jak to było bo nawet pomieszali kto czym jechał taka bajka ale od bicia młotem mam taki POWER w prawej ręce że jak przywalę to głowa odpadnie |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 01-12-2011, 21:52
|
|
|
A wahacz i zawieszenie ok? Bo to okolice koła. Blacha to blacha, wyklepie się. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
MARIOVIRUS
Pomógł: 18 razy Wiek: 35 Dołączył: 30 Sty 2008 Posty: 571 Skąd: Bolesławiec
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 01-12-2011, 21:58
|
|
|
Raul, narepruj go bo warto te autka sa swietne a ten komfort jazdy ... |
_________________ Tipo 1,6 I.E. 94r +LPG 835c1,000 było
Mercedes W123 200D 81r jest
Fiat Marea 2.0 20V 98r była
BMW E34 2.0 vanos był
Golf II 1.3 90r. był
Vento 1,8 LPG 94 był
Audi 80 2.6 94 było
Audi 100c4 2.8 quattro bylo
Fiat Tipo 1.8 92 jest |
|
|
|
|
Raul
|
Wysłany: 02-12-2011, 08:20
|
|
|
miszkowygląda że ok ale wiesz wszystko wyjdzie w praniu autem normalnie się jechało nie było kołyski,za pół roku się okaże po oponach czy się przesunął o jakieś 5mm,ale przy takiej jeździe jak jeździ na kobieta( w koło komina nigdzie nie wyjeżdża poza swoje miasto praktycznie) to nawet jak by był przesunięty nie zauważy robiąc 3-5 tyś na rok
MARIOVIRUS wiem znam miałem 2 takie a ten jest 2.0 benzyna na automacie stary sinik M102 na gaźniku ale zasuwa jak przecinak jak bym to ja jechał tym autem to nigdy by nie trafił mnie tym audikiem,ale cóż jak się jeździ powoli i spokojnie to potem się tak kończy przykład prosty kupiłem jej passata(znaczy wybrałem sama se zapłaciła oczywiście) ja tym paskiem zapierniczam jak wariat 1.6 benzynka na automacie auto cukierek sam bym chciał go mieć bo jak na 1.6 o mocy 101 KM to chodzi ślicznie,a nie daje mi rady jak ja jadę temperówką twierdzi że nie wyprzedza bo automat wolno się zbiera,a ja za każdym razem jej przypominam jak ja wracałem tym autem a ona całą drogę się bała(200km/h lekko szedł )więc sami rozumiecie dlaczego beczka tak wygląda jak wygląda.
** Dodano: 03-12-2011, 16:58 **
Wczoraj kont przy błotniku wyglądał tak
A dziś wygląda tak trzeba było wyciąć cały narożnik,z blachy wyprofilować nowy o kształcie w miarę podobnym do oryginały i wspawać i zakonserwować spawy pastą
W poniedziałek będę kończył łączenie progów zewnętrznych z zewnętrznymi oczywiście ściśnięcie miejsc łączenia progów u góry w miejscu gdzie przychodzi uszczelka wycięcie w trójkąt miejsca łączenia i zaspawanie wycięcia na równo i wyszlifowanie boków i góry do równej płaszczyzny tak żeby wyglądało i trzymało tak jak powinno oczywiście pomiędzy progami pasta,oczywiście wrzucenie nowego płatu podłogi konserwacja i wygłuszenie płytami Kellera ale to pokarze oczywiście po niedzieli |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|