|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Silnik wentylara nagrzewnicy. Czy da sie zreanimować? |
Autor |
Wiadomość |
balwanekbuli
Pomógł: 2 razy Wiek: 41 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 176 Skąd: Siemianowice Śląskie
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 09-08-2009, 18:51 Silnik wentylara nagrzewnicy. Czy da sie zreanimować?
|
|
|
Witam
Mój wentylator zaczął wydawaćdziwne dźwięki rzegotania i zgrzypienia, telepania. Ciężko to określić ale robić dość duże larmo.
Wymontowałem bydlaka i po wstępnych oględzinach okazało się że ma luz osiowy. Rozebrałem to na części. Okazało się że na wirniku u góry jest tulejka. Niestety moja nie ma okrągłego otworu tylko jajko.
czy jest możliwość dokupienia tego?
Albo jakies pomysły na naprawę. Może ktoś ma spalony silnik i by wydobył ten element? |
_________________ Fiat Tempra 1,6 B+G 1993 wersja podstawowa
Ford Mondeo 1,8 16V B+G ver. GHIA |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 09-08-2009, 19:07
|
|
|
balwanekbuli, jak nie dostaniesz u kogos oryginalnej tulei to pierwszy lepszy ślusarz powinien Ci ja za grosze dorobic...
A jesli nie to pozostaje np zakup kompletnego wentylatora np takiego http://allegro.pl/item695..._gwarancja.html |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
balwanekbuli
Pomógł: 2 razy Wiek: 41 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 176 Skąd: Siemianowice Śląskie
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 09-08-2009, 19:36
|
|
|
Właśnie sobie przypomniałem że w pomieszczeniu cześciowym leży obudowa z nagrzewnica z tipo. Cheche wydobyłem z n iej wentylator.
Tylko tam jest prawie zero szczotek, narazie włozyłem dla sztuki jak bede miał chwile to poskładam z dwóch jeden |
_________________ Fiat Tempra 1,6 B+G 1993 wersja podstawowa
Ford Mondeo 1,8 16V B+G ver. GHIA |
|
|
|
|
Tijo
witamy nowego
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 11-03-2010, 00:43
|
|
|
Da się zreanimować Tulejki do dostania u każdego elektryka samochodowego - pasują od innych silników koszt około 3 do 5 zeta. Szczotki nowe dobre smarowanie i zapominasz o tym na nastepne 20 lat |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|