|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Orange Freedom |
Autor |
Wiadomość |
opti
Pomógł: 29 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 1621 Skąd: Podkarpacie
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 05-05-2008, 06:30 Orange Freedom
|
|
|
interesuje mnie szybkosc aktywacji uslugi po zlozeniu zamowienia, smiga tak jak nalezy? tj. zgodnie z zamawiana predkoscia?
pytam bo do 29maja jak cos musze zlozyc wypowiedzenie umowy na obecna neostrade, a cena z neo 2mbit przy umowie 12mcy tj. 139zl na miesiac mi srednio odpowiada, bylo taniej w styczniu no ale tepsa podniosla ceny tylko o 30zl bo bylo 109zl na 12mcznej umowie..
no i stad temat orange freedom |
_________________ Tipo 1.9TD 90KM Granturismo
Nuova Bravo 1.9 16v mj 190KM Sport |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 05-05-2008, 11:06
|
|
|
Dużo się nie wypowiem, ale korzydtałem może nie z Orange, ale z iPlusa.
W małych mieścinach prędkość GPRS'a czyli jak modem, w dużych miastach już jest ok.
Pingi są średnie, tak więc nie pograsz w gry typu CS. Do WWW, poczty, gg starcza. Do ściągania plików już nie bardzo bo są limity, bynajmniej w plusie |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 05-05-2008, 12:40
|
|
|
Potwierdzam to co mowi prezes tez uzywam IPLUSa |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
opti
|
Wysłany: 05-05-2008, 13:00
|
|
|
Iplus dla mnie odpada bo przy limicie 1GB - 4GB to bym mial neta tragicznego w ciagu 2 dni
mecze NBA swoje waza wiec po iplusie by zaraz bylo
cos wygrzebalem ze jesli sie przekroczy 40GB na freedomie to przysylaja jakies zawiadomienie ze ustalaja limit 40GB do konca umowy, nie wiem czy to prawda czy sciema ale jesli to fakt to niezbyt fajnie to wyglada juz |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 05-05-2008, 18:43
|
|
|
opti, znajoma jakiś czas temu zakupiła w oranżadzie poprzednią usługę dostępu, (uczciwie jej odradzałem) wtedy nie nazywała się freedom ale w każdym razie żałuje do tej pory bo umowa jej się dopiero kończy za kilka miechów
Tepsę z cenami pogięło.
Ja np. w UPC za pełny pakiet tv i chello easy 2Mb bez limitów, płacę za te dwie usługi łącznie 59zł m-cznie |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
sivo
Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 113 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 05-05-2008, 19:44
|
|
|
ale tepsa to monopol.... ja też bym z wielką chęcią sobie od nich poszedł jak najdalej, ale niestety u mnie na osiedlu nic innego nie ma :/ dialog kilka lat temu sie czaił, ale za mało chętnych było.... a jak patrzyłem na ceny np. netii internetu na łączach tp to tam jeszcze drożej wychodzi :/ |
_________________ http://INDIANIE.net & http://MENELE.net |
|
|
|
|
opti
|
Wysłany: 16-05-2008, 18:06
|
|
|
Emf napisał/a: | Ja np. w UPC za pełny pakiet tv i chello easy 2Mb bez limitów, płacę za te dwie usługi łącznie 59zł m-cznie |
a to jakbym mial UPC dostepne u siebie to juz by smigalo 20Mb za 149zl |
|
|
|
|
ubek
Pomógł: 50 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 17-05-2008, 09:44
|
|
|
opti napisał/a: | Iplus dla mnie odpada bo przy limicie 1GB - 4GB to bym mial neta tragicznego w ciagu 2 dni |
Ja używałem długo czas iPlusa i z tymi limitami to jest tak że zmieniają prędkość transmisji - jeżeli w miejscu gdzie będziesz korzystał z sieci jest tylko gprs to limity Cię nie będą obowiązywały bo właśnie to tego standardu obniżają dodatkowo przewalenie 4 gb danych na gprs czy edge jest dość trudne i sporo czasu minie nim to zrobisz.
Takie połączenie ma jednak swoje zalety, teraz mam w domu normalne łącze a kartę iPlusa w telefonie i mam zawsze dostęp do siec.
Kolejną zaletą jest to że jak masz kartę w lapku lub połączysz lapka z komórką to możesz swobodnie podróżować i mieć dostęp do sieci.
Obecnie najszybszą transmisją danych jest HSPDA lecz jest dostępne tylko w większych miastach. UMTS też dobrze chodzi.
Między edge a gprs nie ma już takiej różnicy, stronki i pocztę można sprawdzać ale np. ściągać to już kłopot jest i długo to trwa.. |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
|
opti
|
Wysłany: 20-05-2008, 06:01
|
|
|
nic.. freedom odpada, ponoc dochodzi do tego dlugi czas aktywacji siegajacy 21dni..
wypowiem umowe na obecne neo i od lipca wezme od nowa w nowej promocji i jesli moje info sie sprawdzi ceny na 2mbit i 6mbit maja spasc do poziomu 94zl za 2mbit na 24mce nie jak jest teraz 119zl..
zobaczymy co i jak
** Dodano: 19-06-2008, 12:31 **
temat sie zakonczyl tak ze wypowiedzialem u mowe a 5czerwca tp wycofala promocje na neo pod nazwa mala cena i wprowadzila nowa w ktorej 2048 kosztuje przy umowie 12mcznej 102zl.. wiec rezygnacja zostala cofnieta i przedluzylem umowe na tych nowych zasadach |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|