Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tipo 2.0 8v vs. Golf3 2.0 16v
Autor Wiadomość
KRT 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 25-03-2007, 17:00   Tipo 2.0 8v vs. Golf3 2.0 16v

Byłem dziś ze znajomym na spocie VW Golf-a (on swoim golf-em 1.8 8v gt) i powiem wam że myslałem że dostane ostre baty od tego golfika ale było tak :
1 - idziemy prawie równo :food:
2 - idziemy równo :food:
3 - odpala mnie na długość maski :zolta:
4 - no i dramat odpalił mnie na półtorej długości auta :sciana:

Ale powiem wam że kolo miał letnie kapcie i fele a ja na stalówkach zimówkach i ruszyłem ze zbyt małych obrotów no i jak zwykle po 20 minutach zabawy police police :bambam: pzdr dla maniaków szybkości =D> p.s. może wrzucą filmik na stronce golf-a to zapodam tu link

No i jeszcze jedno czy aż tak mało jest ludzi z okolic krk z tipkami albo temperówkami z klubu . Można by kiedyś sie jakoś spotkać tak integracyjnie na :piwko:

Ninja 

Województwo: Pomorskie
Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 25-03-2007, 18:18   

a mnie sie podoba najbardziej Twoj podpis (a tak sie pultałeś jak mowilem ze gaz to zło)

Cytat:
Fiat Tipo 2.0 8v Niestety ZaGazowany :zolta:

8)
A to ze golf GT zostawi tipo to bylo do przewidzenia. Chyba ze by Sedici startował. To inna bajka.

www.budowork.pl
     assistance

KRT 

Wysłany: 25-03-2007, 18:52   

hehe Niestety ZaGazowany bo na chwile obecną marzy mi się turbinka ale niewżuce jej żeby ją zagazować :lalala: ale czasem jest mieć dobrze gaz jak bieda przyciśnie :sciana: dlatego tylko :zolta: a nie że to zło bo czasem bieda jest i na czym wtedy jeżdzić , a co do golf-a to myślałem że bardziej mnie odpali jak bym dosiadł sedici to bym go z palcem w d... wyj.... pzdr ninja

p.s. golf niebył gt tylko gti bo takie są chyba te 2.0 16v

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 25-03-2007, 18:55   

KRT napisał/a:
Niestety ZaGazowany bo na chwile obecną marzy mi się turbinka

no tak ale co gaz przeszkadza w uturbieniu? Sa przeciez auta z turbo ktore chodzą na LPG.
Choc w Twoim przypadku uturbienie 2,0 8V to kuuupa roboty.
KRT napisał/a:
ale czasem jest mieć dobrze gaz jak bieda przyciśnie

a to napewno. :)
KRT napisał/a:
a co do golf-a to myślałem że bardziej mnie odpali jak bym dosiadł sedici to bym go z palcem w d... wyj....

hehehe no to logiczne. Ale juz gdyby golf mial 2,0 16V pod maską to bys mial problem nawet Sedici :P chociaz mysle ze Fiat dalby rade. Z VR6 to nie mialby co startować.

P.S. tak sie tylko drocze :)
Pozdro. :)

www.budowork.pl
     assistance

KRT 

Wysłany: 25-03-2007, 19:01   

Ten tego ale według mnie to śmieszne troszku mieć turbo i gaz a VR6 śmigała jedna ale nawet do niej niepodbijałem bo jak kolo szedł nią prawie do 90km/h na jedynce to ja dziękuje bardzo ja wtedy do 3 się przymierzam phhhi... ;D

Krzysio2.0 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 25-03-2007, 19:12   

Niewiem jaki byl dokladnie ten golf ale na 100% GTI i mialem przyjemnosc sie z takim zmierzyc z lotnego startu swoim 2.0 8V i golfik wymiekl od samego startu byc moze byl to ten 1.8 GTI dodam takze ze BMW 2.0 tez nie dawalo rady i do czasu pojedynku z mercedesem na autostradzie uwazalem ze 2.0 8V jest nie do wy**b niestety Mesiek dochodzil tylko do 205km\h a Tipek cisna do 225km\h i zeby nie bylo przypalu to potrzymlem go tak na dystansie okolo 5km i niestety stuk puk w silniku i musialem spasowac mesiek mnie doszedl i wkoncu wyprzedzil a ja ledwo do zjazdu sie doczlapalem i musialem skorzystac z linki cholowniczej ale juz jest 2.0 16V i wszystko jasne :D golfy moga sobie :sciana:
     Moneta

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 25-03-2007, 19:19   

KRT napisał/a:
bo jak kolo szedł nią prawie do 90km/h na jedynce

w to nie uwierze. do 60km/h to tak.
u mnie 1 - spokojnie do 60
2 - 110
3 - 150-160
4 - 170
5 - 240

Tak mniej wiecej. Moze wiecej,bo mnie napewno nie. :)
KRT napisał/a:
Ten tego ale według mnie to śmieszne troszku mieć turbo

a tu sie w pelni z Toba zgodze :)
ale jedno drugiego poprostu nie wyklucza.
Krzysio2.0, cos pokreciłes.
BMW 2,0 (24V) ma 150 konny silnik - pozamiatało by Cie ze bys nie zdazyl nawet przeczytac co Cie wyprzedzalo.
Krzysio2.0 napisał/a:
Tipek cisna do 225km\h

no kompletna bzdura. Skoro Sedici podłubany 220km/h cisnie a Twoj 2,0 8V 225 to cos nie halo.
Ile ty masz KM - 200? :?
Jesli juz bys mial wtedy 2,0 16V to bym uwierzyl...

Krzysio2.0 napisał/a:
ale juz jest 2.0 16V i wszystko jasne :D golfy moga sobie :sciana:

mowisz? A VR6? nie zdazylbys numerow przeczytac :lalala:

www.budowork.pl
     assistance

KRT 

Wysłany: 25-03-2007, 19:19   

Że 225km/h leciałeś swoim tipkiem to ciekawe bo ja ze swojego wykrzesałem tylko 204km/h tyle było na digital-u :arrow: ;D golf-y mogą sobie :sciana: ,ale wymiekłbyś przy VR6 albo nawet przy 2.0 takim jednym jak dziś był z turbinką zapewne i wyp... golf-a 5 gti z paluszkiem w :lalala:

p.s. NINJA jak boga kocham kolo twierdził że na 1 dochodzi prawie do 90km/h :food:

assistance

Krzysio2.0 

Wysłany: 25-03-2007, 19:21   

Dodam jeszcze ze na 1\4 w Skarbimierzu Tipokiem 2.0 8V startowalem z Calibra 2.0 16V i na start nie dala rady dopiero doszla mnie na 3 moim biegu i na mecie byla szybsza o 3 dlugosci auta zaznacze jeszcze ze Coliberek byl przygotowany do 1\4 w postaci Vpower byl bez siedzen itd itp a ja mialem jechac tylko popatrzec lecz pokusa byla za duza i sie skusilem moj tipek byl zaladowany na grila [bagaznik prawie na ful] i impreze na zwykej 95
     Moneta

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 25-03-2007, 19:25   

KRT napisał/a:
NINJA jak boga kocham kolo twierdził że na 1 dochodzi prawie do 90km/h :food:

nie wierz kolesiowi bo bajki opowiada. Przy seryjnej skrzyni to by pogubil czesci. Dopoki sam bys nie zobaczyl to nie wierz w bajki.
Krzysio2.0 napisał/a:
Dodam jeszcze ze na 1\4 w Skarbimierzu Tipokiem 2.0 8V startowalem z Calibra 2.0 16V

Calibra 2,0 16V to muł. Taką to robie w ten sposob ze sie z nia jeszcze zrównuje celowo i pomimo ze on cisnie jak oszalały to bez problemu mu odchodze kiedy chce.

www.budowork.pl
     assistance

Krzysio2.0 

Wysłany: 25-03-2007, 19:26   

panowie nie bede udowadnial bo juz silnik padl mowie na bank 225km\h sam bylem w szoku a moja laska w jeszcze wiekszym co do BMW bylo to 2.0 zwykle bodajze na 5 lub 6 garach a co do golfa VR6 to fak zgadzam sie w 100% ale moim zdaniem to juz za wysoka pulka do porownywania z tipo
     Moneta

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 25-03-2007, 19:29   

Cytat:
panowie nie bede udowadnial bo juz silnik padl mowie na bank 225km\h sam bylem w szoku
licznik Ci musial duuuuzo zawyżać. Bo innej mozliwosci nie widze.
Krzysio2.0 napisał/a:
BMW bylo to 2.0 zwykle bodajze na 5 lub 6 garach

na 6 garach. ok 130 lub 150 koni. Nie sposób zwyklym 2,0 8V to wyprzedzic.
Krzysio2.0 napisał/a:
a co do golfa VR6 to fak zgadzam sie w 100% ale moim zdaniem to juz za wysoka pulka do porownywania z tipo

da sie,ale trzeba podłubać.

www.budowork.pl
     assistance

Krzysio2.0 

Wysłany: 25-03-2007, 19:29   

ninja porownaj sie z autem o mocy 200kucy a nie z Calibra 150konna
     Moneta

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 25-03-2007, 19:33   

Krzysio2.0 napisał/a:
ninja porownaj sie z autem o mocy 200kucy a nie z Calibra 150konna

porównywalem sie z BMW 525 (193KM) , Lexusem 210 konnym, mercedesem ponad 200 konnym i kilkoma innymi o podobnej mocy. Mam ta przewage ze mam AWD i tym samym trakcje na starcie. Daje rade. Wiadomo ze nie mam najszybszego w 3 city. Ganialem sie z STi ale wiadomo ze mi odchodził. Dzis ganialem sie z Kawasaki 750. Odchodzil mi to normalne,ale dziwil sie ze dosc szybko go doganialem. tzn nie odchodzil mi za daleko zeby mi znikl z pola widzenia. hehe

www.budowork.pl
     assistance

Krzysio2.0 

Wysłany: 25-03-2007, 19:34   

Ninja BMW 2.0 w budzie E36 nie dalo rady i kropka mowie na starcie nz swiatlach moze na predkosc tak ale nie na przyspieszenie a co do licznika z ladarem w Swidnicy bylo identycznie ale sprawdzalem z predkoscia 80km\h
     Moneta

KRT 

Wysłany: 25-03-2007, 19:36   

A NINJA tak szczerze to przy VR6 byś wymiękł albo juz nawet myśle że przy G60 chociaż niekoniecznie . Cooo jak myślisz ? Kolo może i opowiada bajki ale dziś to widziałem i słyszałem i naprawde kolo objechał odcinek z 400m zaje... szybko i ze sporą dawką huku silnika na wysokich obrotach :D :lol: :o

Spokojnie panowie bo zaraz znowu ktoś wybuchnie i prezes będzie sie musiał wysilac żeby każdemu reprymende wysłać

Krzysio2.0 

Wysłany: 25-03-2007, 19:39   

Ninja nie mowie ze masz slabe autko tylko ze Coliberek to zaden rywal dla ciebie dodam tylko ze sam obecnie szukam motoru 2.0 16V Turbo z Cupe Fiata i wtedy na jakims zlocie mozemy stanac :lol:
     Moneta

KRT 

Wysłany: 25-03-2007, 19:43   

NINJA ja też się przymierzam do całkowitej przeróbki z fiata coupe 2.0 20v Turbo który po chip-tunningu wykrzesuje z siebie około 250 kucyków to wtedy NINJA wymiękniesz :lol:

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 25-03-2007, 19:59   

KRT napisał/a:
A NINJA tak szczerze to przy VR6 byś wymiękł albo juz nawet myśle że przy G60 chociaż niekoniecznie .

nie dał mi rady. sprawdzone :)
KRT napisał/a:
NINJA ja też się przymierzam do całkowitej przeróbki z fiata coupe 2.0 20v Turbo który po chip-tunningu wykrzesuje z siebie około 250 kucyków to wtedy NINJA wymiękniesz

no niekoniecznie. bo ja w tym czasie (czyt. w przeciagu 2 lat) albo bede dłubał Legaca albo juz bede mial Impreze GT.

A z samym Fiatem Coupe 2,0 20V T nie mam szans to fakt. Impreza GT juz go załatwia za to :P hehe

No dobra...tak naprawde mozemy sobie gdybać :) to bez sensu :)

Tylko dziwi mnie nazwa tematu:

Tipo 2.0 8v vs. Golf3 2.0 16v
a w poscie:

Cytat:
yłem dziś ze znajomym na spocie VW Golf-a (on swoim golf-em 1.8 8v gt)

No to jaki w koncu? 2,0 czy 1,8?

www.budowork.pl

assistance

KRT 

Wysłany: 25-03-2007, 20:06   

Ninja napisał/a:
KRT napisał/a:
A NINJA tak szczerze to przy VR6 byś wymiękł albo juz nawet myśle że przy G60 chociaż niekoniecznie .

nie dał mi rady. sprawdzone

Taaa a powiedz ;D jest jakieś auto które wogóle może cię dogonić :?: :lalala:

Ninja napisał/a:
bueheh Chip tuning powiadasz? A wiesz ze to nie wszystko? Bo sam chip tuning to mało. Zeby wszystko bylo tak proste jak Ci sie wydaje...

To znaczy dokładnie napisz o co ci chodzi bo nierozumiem :?:

Ninja napisał/a:
bo ja w tym czasie (czyt. w przeciagu 2 lat) albo bede dłubał Legaca albo juz bede mial Impreze GT.

Wiesz wtedy napewno wymiękne , ale zawsze będe miał ta frajde że moje autko to staruszek z lat 90 a twój to skomputeryzowany japończyk ;D :lalala:

** Dodano: 25-03-2007, 21:09 **
Ninja napisał/a:
Cytat:
yłem dziś ze znajomym na spocie VW Golf-a (on swoim golf-em 1.8 8v gt)

No to jaki w koncu? 2,0 czy 1,8?

No byłem ze znajomym on swoim 1.8 8v tak po prostu bo to zlot golf-ów a ja się wybrałem swoim tipciem i podbiłem do wszystkich i pytam który chce się sprubować z włochem . No to oni odrazu że tu ta VR6 jest chetna ale ja że hallo ja mam tylko 2.0 no i zaczeli mysleć a dość sporo ich tam było potem jakiegoś 2.0 z turbinom no też że chyba są chorzy i wkońcu wystawili golf-a 3 2.0 16v . NINJA JUŻ WIESZ ;D

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 25-03-2007, 20:10   

KRT napisał/a:
Taaa a powiedz ;D jest jakieś auto które wogóle może cię dogonić :?: :lalala:

pisalem wyżej :)
Cytat:
To znaczy dokładnie napisz o co ci chodzi bo nierozumiem :?:

wyedytowalem bo sie zorientowalem ze palnałem bzdure.
KRT napisał/a:
Wiesz wtedy napewno wymiękne , ale zawsze będe miał ta frajde że moje autko to staruszek z lat 90 a twój to skomputeryzowany japończyk

mylisz sie. nie taki straszny diabeł jak go malują. poza tym chce impreze z 96-98 jesli juz. A to lata 90-te :P

www.budowork.pl
     assistance

sosen86 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 25-03-2007, 20:13   

KRT napisał/a:
po 20 minutach zabawy police police :bambam: pzdr dla maniaków szybkości
hehe jestes z krakowa gdzie macie miejscowke do scigania??
SPRZEDAŻ CZĘŚCI DO SAMOCHODÓW
WARSZTAT SAMOCHODOWY :
sklep.automotive@gmail.com
warsztat.automotive@gmail.com
     Moneta

konikks 

Wysłany: 25-03-2007, 20:14   

KRT napisał/a:
Można by kiedyś sie jakoś spotkać tak integracyjnie na

nie ma problema daj znać kiedy i gdzie (proponuje jakiś market)

można wiedzieć gdzie ten zlocik był?

KRT 

Wysłany: 25-03-2007, 20:58   

sosen86 napisał/a:
KRT napisał/a:
po 20 minutach zabawy police police pzdr dla maniaków szybkości
hehe jestes z krakowa gdzie macie miejscowke do scigania??

To znaczy troche hmm. przypałowo pisać gdzie , ale i tak tam się zawsze po jakiejś chwili pojawia policja więc co tam . Miejscówka dobrze znana ładny asfalcik , długa prosta i zajefajnie mały prawie zerowy ruch sprawia że to miejsce jest miodzio a jest to koło rybitw hmmm... dokładniej to po prostu koło rybitw jak masz po prawej rybitwy a po lewej szrot z auto angolami to mijasz mały mostek i w lewo a tam kozacka prosta na której możesz grzać ile wlezie i na prawie całej długości tej drogi jest parking gdzie można stać i podziwiać . Najczęściej w piatki wieczorem 8)

Ninja napisał/a:
KRT napisał/a:
Wiesz wtedy napewno wymiękne , ale zawsze będe miał ta frajde że moje autko to staruszek z lat 90 a twój to skomputeryzowany japończyk

mylisz sie. nie taki straszny diabeł jak go malują. poza tym chce impreze z 96-98 jesli juz. A to lata 90-te

A no to chyba że tak bo te Subarki są ładne jeśli myśle że to ta co myśle ;D bo te nowe to wyglądają jakby niewyglądały :lol:

konikks napisał/a:
KRT napisał/a:
Można by kiedyś sie jakoś spotkać tak integracyjnie na

nie ma problema daj znać kiedy i gdzie (proponuje jakiś market)

można wiedzieć gdzie ten zlocik był?

To niech zgłosi sie paru chętnych w temacie w małopolsce w spotkaniach i się można umówić tak żeby każdemu pasowało a co do zlotu to był po GEANT-em a właściwie REAL-em a potem pojechali na rybitwy

moley 

Wysłany: 25-03-2007, 21:51   

Ninja, chłopak źle napisał. On jeździ samochodem konstrukcji koniec 80 lat początek 90 a ty chcesz coś z połowy 90 to już ogromna różnica i wielki postęp techniczny.

Pozatym ścigać sie do świateł to dla mnie jest dziecinada bo wystarczy że jakiś pacanek chce się z kimś pościgać a biegów nie umie dobrze zmieniac do tego nie zna możliwości autka i niech se nawet będzie i 1000kucy miał to i tak przegra.

Z tego co Ninja pisze o swoim subaru to wniskuje że nauczył się nim jeździć i wie co może jego autko i jak to wykorzystac.

Golf vr6 ma 174km/5800 (wersja 2,8), 190km/5800 (wersja 2,9) bez turbo i niestety subarka z 2,0 16v +turbo+AWD zawsze wygra chyba że ktoś nie umie nią jeździć.

Tipo 2,0 8v ma ~105-115km Tipo 2,0 16v ma ~150km golf 2,0 8v ma 115km/5400 golf 2,016v ma 150km/6000 (wersja GTI) Golf g60 (był montowany w golfie 2) to jest sztrucel i go nie wliczam, nie chce o nim nawet pisać/słyszeć .

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi