peszek |
Autor |
Wiadomość |
Woks
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 27-05-2007, 22:02 peszek
|
|
|
wracalem sobie dzisiaj z pracy i chcialem sobie zkrucic troche droge :d
ale Pan Bóg mnie skaral i jak wjezdzalem na tory oczywiscie tramwajowe to zachaczylem o kraweznik tak srednio przygazowalem go troche po tym i pojezdzilem po dziurkach i naszczescie zadny objaw jedzie prosto po dodaniu gazu jak i po chamowaniu
ale zerduszko troche mocniej zabilo
w jakie najgorsze dziury wjechaliscie?? |
_________________ Fiat Tipo 1.4 i.e.
1994 |
|
|
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 28-05-2007, 05:48
|
|
|
skrócić
Woks napisał/a: | zachaczylem | zahaczyłem
Woks napisał/a: | chamowaniu |
hamowaniu
Woks napisał/a: | zerduszko |
serduszko
Ty wez czasem słownik do ręki bo az niemilo sie to czyta... |
|
|
Gibson
Pomógł: 1 raz Wiek: 47 Dołączył: 09 Lip 2005 Posty: 276 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 28-05-2007, 05:57
|
|
|
weź
** Dodano: 28-05-2007, 07:58 **
aż
** Dodano: 28-05-2007, 07:58 **
się
nie to żebym się czepiał ...
** Dodano: 28-05-2007, 08:00 **
Woks napisał/a: | w jakie najgorsze dziury wjechaliscie?? |
właśnie wjechaliśmy w największą polską dziurę ... w ortografię |
_________________ Był Tipek 1.6 OHC '92 rok, gaźnik, LPG - Lovato
Jest Astra 1.6, 16V, X16XEL '98 rok, kombi, benzyna |
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 28-05-2007, 10:11
|
|
|
jakbys nie zauwazyl - nie uzywam polskich znakow. I to nie blad ortograficzny. Moze mam taka klawiature albo windowsa ktory to uniemozliwia? Nie pomyslales o tym? A orty perfidne to juz cos innego...Nie zebym sie czepial...
Poza tym mysle ze nie chcialbys konkurowac ze mna w ortografii...Zawsze bylo 5 A internet oglupia. |
|
|
Gibson
|
Wysłany: 28-05-2007, 11:14
|
|
|
Ninja napisał/a: | Nie pomyslales o tym? |
pomyślałem, nie czepiam się... po prostu to jakoś tak wygląda żeby się czepić ...
ale jest lux i masz rację.
Co do ortografii ... to sorry ... ale wiele osób ma z nią problem i w związku z zapytaniem kolegi Woksa i Twoimi poprawkami podałem to jako przykład ... może głupi ... ale myślałem że poprawi to komuś humor, rozbawi itd.
Także jest ok. |
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 28-05-2007, 18:11
|
|
|
no to jak jest ok to ok |
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 28-05-2007, 18:16
|
|
|
--------------------------------------------------------------------------------------------
a wracając do tematu... chyba wszędzie są takie wyrwy nieraz, że nie ma co się licytować... uda się ominąć to OK, nie uda o potem boli...
suktki zależą od prędkości, kształtu dziury, jak wpadniesz, czy np na hamulcy i skręconych kołach (chyba najgorzsze podejście do dziury), czy może się przetoczą swowodnie przez dziurę jakoś, a także od szczęścia;
możesz zmienić geometrię a przy totalnie najgorszym przypadku, ogromiastej dziurze i większej prędkości -da się- by pęknął i się skrzywił wahacz a co za tym to już wiadomo, jak się jedno kółko w trakcie jazdy nieco odkrzywi, odchyli...
często skutkiem jest na szczęście (?) tylko po krótkim czasie jak wyjdzie - bania na oponie i opona do wymiany , w zasadzie para...
ale nie zawsze to wesołe takie - ja niedawno , by mieć komplet, na tył dokupiłem letnie... fajne ładne oponki, tanio, michelin czy dunlop BYŁY, prawie nie jeżdżone... miód... pojeździłem 2 dni... jadąc przez miasto drogą 2x2pasy przepisowo 50 przejechałem przez odcinek gdzie była "tarka", jak fale na morzu ... nie byla to dziura nawet jakaś... w efekcie wqr.. ostro musiałem po 2 dniach znów kupować opony... a po przejechaniu na dziurze też mi kiedyś strzeliła jedna zdrowo...
lepiej nie wpadać w żadną wiaodmo i zwalniać na 'przymusowej dziurze' ale bez hamulca przejechać |
|
|
Woks
|
Wysłany: 28-05-2007, 22:10
|
|
|
panowie panowie
o czym my tu mowimy
jak pisze na klawiaturze to nie zwracam u wagi na nia i sie nie pateze a dyzlekcje mam wiec sorki |
1994 |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 29-05-2007, 20:39
|
|
|
Woks napisał/a: | a dyzlekcje mam wiec sorki |
Jak słyszę słowo DYSLEKSJA to mnie szlag trafia
Dzisiaj 60% analfabetów usprawiedliwia się dysleksją, a 50% rozwydrzonych gówniarzy ma ADHD. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
KRT
Wiek: 38 Dołączył: 31 Sty 2007 Posty: 397 Skąd: Kraków - NH
|
Wysłany: 29-05-2007, 20:49
|
|
|
OT no comment |
_________________ NieCh MoC BędZie Z waMi WaRiAtaMi Tipo 2.0 8v <-rozbity Calibra C20NE |
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 29-05-2007, 21:10
|
|
|
Emf napisał/a: |
Jak słyszę słowo DYSLEKSJA to mnie szlag trafia
Dzisiaj 60% analfabetów usprawiedliwia się dysleksją, a 50% rozwydrzonych gówniarzy ma ADHD. |
dokladnie...glupie tłumaczenie. |
|
|
Matizz
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 29-05-2007, 21:12
|
|
|
Emf napisał/a: | Jak słyszę słowo DYSLEKSJA to mnie szlag trafia |
Ja też mam dysleksje i bynajmniej nie na potrzeby jakichkolwiek egzaminów, więc jeśli mowa o dyslektykach to prosił bym o odrobinę szacunku, a to że ją mam nie świadczy że jestem kimś gorszym. Mam świadomość tego że mogę zrobić jakiś błąd dlatego też jeśli cokolwiek piszę i wiem że to będzie czytane przez kogoś to zawsze czynie to w Wordzie który podkreśla ewentualne błędy i wtedy mam pewność że nikt nie zwróci mi za nie uwagi. POZDRO |
_________________ TIPO 1.4 i.e 1994r. przebieg 100tys (Podtlenek Butanu- LPG)
|
|
|
|
|
Woks
|
Wysłany: 29-05-2007, 21:15
|
|
|
a co to mamy jakies forum ortograficzne czy co
ktos robi bledy i ch... ja nie zwracam uwagi jak pisze bo sie nie patrze na klawiature i pisze jak jest a nie bede pisal 1 tekstu pol dnia a moze tez kiedys popatrzscie jakie WY robicie bledy
tez sie znich ktos pewnie smioeje!!!!!!!!!! |
1994 |
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 29-05-2007, 21:40
|
|
|
Woks napisał/a: | a co to mamy jakies forum ortograficzne czy co
ktos robi bledy i ch... ja nie zwracam uwagi jak pisze bo sie nie patrze na klawiature i pisze jak jest a nie bede pisal 1 tekstu pol dnia a moze tez kiedys popatrzscie jakie WY robicie bledy
tez sie znich ktos pewnie smioeje!!!!!!!!!! |
Zrozum czlowieku ze ciezko sie ciebie wogole czyta,juz mniejsza o orty ale stary,jak masz przekrecac litery to lepiej patrz na klawiature i pisz po ludzku. Ja tez nie patrze na klawe a nie robie takich bykow jak Ty. Wiec proponuje sie albo troche doszkolic w pisaniu na klawiaturze albo poprostu zaczac na nia patrzec. I nikt sie nie smieje z bledow. Poprostu Ci zwraca uwage. Jakby kazdy tak pisal jak Ty to bylby jeden wielki burdel.
A jak Ci ciezko to sobie zainstaluj firefoxa ktory poprawia juz bledy i juz a nie rzucasz sie od razu jak gowno w betoniarce. Matizz napisał/a: | więc jeśli mowa o dyslektykach to prosił bym o odrobinę szacunku |
Szacunek jest,tylko ze w pewnych przypadkach to nie dysleksja tylko zwykle lenistwo. |
|
|
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 29-05-2007, 22:09
|
|
|
chmm...jeżeli juz chodzi o dysleksję...tak naprawdę nie jest ona zadnym usprawiedliwieniem dla fatalnej ortografi.Ponieważ dysleksja to TRUDNOŚĆ w nauce czytania i pisania,ale nie niemożliwośc.Najczęściej jest to zwykłe lenistwo.Przekonał się o tym mój syn,który z wielką radością przyjął skierowanie na badania pod kątem dysleksji.i co?no i wyszło że ma lekką dysleksję,dysgrafię i żadnej dysortografii.A znaczy to ze jak pisze wuz zamiast wóz to jest tuman nie dyslektyk.wiec jedyne co, to musi więcej ćwiczyć,i kiedyś będzie mógł oddawać prace pisane na komputerze.(kurcze gnojek nawet gotowców z neta nie będzie musiał przepisywać)
Więc nie jest tłumaczeniem styl kolegi Woksa, że ma dysleksję bo to moze tłumaczyć jedynie sporadyczne błędy w żadko używanych słowach.
Ale z drugiej strony dotąd dokąd posty będą czytelne i zrozumiałe czasem można przymknąć oko na błędy,te niewielkie. |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 30-05-2007, 05:48
|
|
|
RobertWroc napisał/a: | Ale z drugiej strony dotąd dokąd posty będą czytelne i zrozumiałe czasem można przymknąć oko na błędy,te niewielkie. |
Nie czepiam sie bledow ortograficznych bo jestem swiadomy ze sam takowe popelniam.
Czepiam sie - takegoi sytylu pisanai (celowo poprzekrecalem slowa) bo on nie patrzy na klawiature. To niech patrzy i uzywa chociaz kropek a nie wali jednym ciagiem pare zdan. Ciezko sie to czyta. |
|
|
Gibson
|
Wysłany: 30-05-2007, 10:23
|
|
|
Woks napisał/a: | w jakie najgorsze dziury wjechaliscie?? |
po treści odpowiedzi sądzę że właśnie wpadliśmy w jedną wielką dziurę
ale poważnie ...
w największe dziury wpada moja żona ... kurcze ona wpada we wszystkie dziury
kiedyś przejechałem po kilku dziurach na odcinku ok 100 metrów (drogę wypłukało i wywiało) i obrotomierz mi się zawiesił, parę dni puźniej moja żona wjechała w jedyną dziurę na pięknej długiej nowej drodze ... ale kobiety to potrafią ... i wstrząs spowodował że obrotek znów zaczął kręcić ... darowałem jej pogadankę ... ale ten jeden raz |
|
|
|
|
Woks
|
Wysłany: 30-05-2007, 16:03
|
|
|
spoko nie bijcie mnie
postaram sie poprawic. Wiecej grzechow nie pamietam |
1994 |
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 30-05-2007, 17:28
|
|
|
Ooo, takich ludzi lubie. Na miekko ale postaraja sie poprawic. Jestes spoko. Pzdr. |
|
|
|