Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
peszek
Autor Wiadomość
Woks 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 27-05-2007, 22:02   peszek

wracalem sobie dzisiaj z pracy i chcialem sobie zkrucic troche droge :d
ale Pan Bóg mnie skaral i jak wjezdzalem na tory oczywiscie tramwajowe :) to zachaczylem o kraweznik tak srednio przygazowalem go troche po tym i pojezdzilem po dziurkach i naszczescie zadny objaw jedzie prosto po dodaniu gazu jak i po chamowaniu :)
ale zerduszko troche mocniej zabilo
w jakie najgorsze dziury wjechaliscie??

Ninja 

Województwo: Pomorskie
Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 28-05-2007, 05:48   

Woks napisał/a:
zkrucic

skrócić
Woks napisał/a:
zachaczylem
zahaczyłem
Woks napisał/a:
chamowaniu

hamowaniu
Woks napisał/a:
zerduszko

serduszko

Ty wez czasem słownik do ręki bo az niemilo sie to czyta...

www.budowork.pl
     assistance

Gibson 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 28-05-2007, 05:57   

Ninja napisał/a:
wez

weź

** Dodano: 28-05-2007, 07:58 **
Ninja napisał/a:
az

** Dodano: 28-05-2007, 07:58 **
Ninja napisał/a:
sie

się

nie to żebym się czepiał ... ;)

** Dodano: 28-05-2007, 08:00 **
Woks napisał/a:

właśnie wjechaliśmy w największą polską dziurę ... w ortografię ;)

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 28-05-2007, 10:11   

jakbys nie zauwazyl - nie uzywam polskich znakow. I to nie blad ortograficzny. Moze mam taka klawiature albo windowsa ktory to uniemozliwia? Nie pomyslales o tym? A orty perfidne to juz cos innego...Nie zebym sie czepial...
Poza tym mysle ze nie chcialbys konkurowac ze mna w ortografii...Zawsze bylo 5 :P A internet oglupia. :lalala:

www.budowork.pl
     assistance

Gibson 

Wysłany: 28-05-2007, 11:14   

Ninja napisał/a:
Nie pomyslales o tym?

pomyślałem, nie czepiam się... po prostu to jakoś tak wygląda żeby się czepić ...
ale jest lux i masz rację.
Co do ortografii ... to sorry ... ale wiele osób ma z nią problem i w związku z zapytaniem kolegi Woksa i Twoimi poprawkami podałem to jako przykład ... może głupi ... ale myślałem że poprawi to komuś humor, rozbawi itd.
Także jest ok.

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 28-05-2007, 18:11   

no to jak jest ok to ok :lol: 8)

www.budowork.pl
     assistance

unknown 

Wysłany: 28-05-2007, 18:16   

--------------------------------------------------------------------------------------------

a wracając do tematu... chyba wszędzie są takie wyrwy nieraz, że nie ma co się licytować... uda się ominąć to OK, nie uda o potem boli...

suktki zależą od prędkości, kształtu dziury, jak wpadniesz, czy np na hamulcy i skręconych kołach (chyba najgorzsze podejście do dziury), czy może się przetoczą swowodnie przez dziurę jakoś, a także od szczęścia;

możesz zmienić geometrię a przy totalnie najgorszym przypadku, ogromiastej dziurze i większej prędkości -da się- by pęknął i się skrzywił wahacz a co za tym to już wiadomo, jak się jedno kółko w trakcie jazdy nieco odkrzywi, odchyli...

często skutkiem jest na szczęście (?) tylko po krótkim czasie jak wyjdzie - bania na oponie i opona do wymiany , w zasadzie para...

ale nie zawsze to wesołe takie - ja niedawno , by mieć komplet, na tył dokupiłem letnie... fajne ładne oponki, tanio, michelin czy dunlop BYŁY, prawie nie jeżdżone... miód... pojeździłem 2 :!: dni... jadąc przez miasto drogą 2x2pasy :!: przepisowo 50 :!: przejechałem przez odcinek gdzie była "tarka", jak fale na morzu :badgrin: ... nie byla to dziura nawet jakaś... w efekcie wqr.. ostro musiałem po 2 dniach znów kupować opony... a po przejechaniu na dziurze też mi kiedyś strzeliła jedna zdrowo...

lepiej nie wpadać w żadną wiaodmo i zwalniać na 'przymusowej dziurze' ale bez hamulca przejechać
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Woks 

Wysłany: 28-05-2007, 22:10   

panowie panowie :)
o czym my tu mowimy
jak pisze na klawiaturze to nie zwracam u wagi na nia i sie nie pateze a dyzlekcje mam wiec sorki :P

Raku 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 29-05-2007, 06:56   

Woks napisał/a:
dyzlekcje

nafet nie fiesz jak siem nasyfa tfoja horopa? :doubt: :sciana:
     Moneta

Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 29-05-2007, 20:39   

Woks napisał/a:
a dyzlekcje mam wiec sorki

Jak słyszę słowo DYSLEKSJA to mnie szlag trafia :evil:
Dzisiaj 60% analfabetów usprawiedliwia się dysleksją, a 50% rozwydrzonych gówniarzy ma ADHD.

assistance   Moneta

KRT 

Wysłany: 29-05-2007, 20:49   

OT haha haha haha no comment :lalala: :!:

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 29-05-2007, 21:10   

Emf napisał/a:

Jak słyszę słowo DYSLEKSJA to mnie szlag trafia :evil:
Dzisiaj 60% analfabetów usprawiedliwia się dysleksją, a 50% rozwydrzonych gówniarzy ma ADHD.

dokladnie...glupie tłumaczenie.

www.budowork.pl
     assistance

Matizz 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 29-05-2007, 21:12   

Emf napisał/a:
Jak słyszę słowo DYSLEKSJA to mnie szlag trafia

Ja też mam dysleksje i bynajmniej nie na potrzeby jakichkolwiek egzaminów, więc jeśli mowa o dyslektykach to prosił bym o odrobinę szacunku, a to że ją mam nie świadczy że jestem kimś gorszym. Mam świadomość tego że mogę zrobić jakiś błąd dlatego też jeśli cokolwiek piszę i wiem że to będzie czytane przez kogoś to zawsze czynie to w Wordzie który podkreśla ewentualne błędy i wtedy mam pewność że nikt nie zwróci mi za nie uwagi. POZDRO

Woks 

Wysłany: 29-05-2007, 21:15   

a co to mamy jakies forum ortograficzne czy co
ktos robi bledy i ch... ja nie zwracam uwagi jak pisze bo sie nie patrze na klawiature i pisze jak jest a nie bede pisal 1 tekstu pol dnia a moze tez kiedys popatrzscie jakie WY robicie bledy
tez sie znich ktos pewnie smioeje!!!!!!!!!!

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 29-05-2007, 21:40   

Woks napisał/a:
a co to mamy jakies forum ortograficzne czy co
ktos robi bledy i ch... ja nie zwracam uwagi jak pisze bo sie nie patrze na klawiature i pisze jak jest a nie bede pisal 1 tekstu pol dnia a moze tez kiedys popatrzscie jakie WY robicie bledy
tez sie znich ktos pewnie smioeje!!!!!!!!!!

Zrozum czlowieku ze ciezko sie ciebie wogole czyta,juz mniejsza o orty ale stary,jak masz przekrecac litery to lepiej patrz na klawiature i pisz po ludzku. Ja tez nie patrze na klawe a nie robie takich bykow jak Ty. Wiec proponuje sie albo troche doszkolic w pisaniu na klawiaturze albo poprostu zaczac na nia patrzec. I nikt sie nie smieje z bledow. Poprostu Ci zwraca uwage. Jakby kazdy tak pisal jak Ty to bylby jeden wielki burdel.
A jak Ci ciezko to sobie zainstaluj firefoxa ktory poprawia juz bledy i juz a nie rzucasz sie od razu jak gowno w betoniarce.
Matizz napisał/a:
więc jeśli mowa o dyslektykach to prosił bym o odrobinę szacunku

Szacunek jest,tylko ze w pewnych przypadkach to nie dysleksja tylko zwykle lenistwo.

www.budowork.pl
     assistance

RobertWroc 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 29-05-2007, 22:09   

chmm...jeżeli juz chodzi o dysleksję...tak naprawdę nie jest ona zadnym usprawiedliwieniem dla fatalnej ortografi.Ponieważ dysleksja to TRUDNOŚĆ w nauce czytania i pisania,ale nie niemożliwośc.Najczęściej jest to zwykłe lenistwo.Przekonał się o tym mój syn,który z wielką radością przyjął skierowanie na badania pod kątem dysleksji.i co?no i wyszło że ma lekką dysleksję,dysgrafię i żadnej dysortografii.A znaczy to ze jak pisze wuz zamiast wóz to jest tuman nie dyslektyk.wiec jedyne co, to musi więcej ćwiczyć,i kiedyś będzie mógł oddawać prace pisane na komputerze.(kurcze gnojek nawet gotowców z neta nie będzie musiał przepisywać)
Więc nie jest tłumaczeniem styl kolegi Woksa, że ma dysleksję bo to moze tłumaczyć jedynie sporadyczne błędy w żadko używanych słowach.
Ale z drugiej strony dotąd dokąd posty będą czytelne i zrozumiałe czasem można przymknąć oko na błędy,te niewielkie.

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 30-05-2007, 05:48   

RobertWroc napisał/a:
Ale z drugiej strony dotąd dokąd posty będą czytelne i zrozumiałe czasem można przymknąć oko na błędy,te niewielkie.

Nie czepiam sie bledow ortograficznych bo jestem swiadomy ze sam takowe popelniam.

Czepiam sie - takegoi sytylu pisanai (celowo poprzekrecalem slowa) bo on nie patrzy na klawiature. To niech patrzy i uzywa chociaz kropek a nie wali jednym ciagiem pare zdan. Ciezko sie to czyta.

www.budowork.pl
     assistance

Gibson 

Wysłany: 30-05-2007, 10:23   

Woks napisał/a:

po treści odpowiedzi sądzę że właśnie wpadliśmy w jedną wielką dziurę ;)

ale poważnie ...
w największe dziury wpada moja żona ... kurcze ona wpada we wszystkie dziury ;)
kiedyś przejechałem po kilku dziurach na odcinku ok 100 metrów (drogę wypłukało i wywiało) i obrotomierz mi się zawiesił, parę dni puźniej moja żona wjechała w jedyną dziurę na pięknej długiej nowej drodze :sciana: ... ale kobiety to potrafią ... i wstrząs spowodował że obrotek znów zaczął kręcić ... darowałem jej pogadankę ... ale ten jeden raz ;>

Woks 

Wysłany: 30-05-2007, 16:03   

spoko nie bijcie mnie :D
postaram sie poprawic. Wiecej grzechow nie pamietam :P

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 30-05-2007, 17:28   

Ooo, takich ludzi lubie. Na miekko ale postaraja sie poprawic. Jestes spoko. Pzdr. 8)

www.budowork.pl
     assistance

Odpowiedz do tematu