|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
problem - bas + tylne drzwi = dzwonek :/ |
Autor |
Wiadomość |
kris_ldz
Wiek: 37 Dołączył: 01 Gru 2006 Posty: 279 Skąd: Warszawa / Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 30-07-2007, 23:42 problem - bas + tylne drzwi = dzwonek :/
|
|
|
Złożyłem sobie suba z głośnika Lanzar MAXP124 (wcześniej miałem DIBEISI) i mam problem (wcześniej go nie miałem - za mała moc ) podkręcam skale w radiu do 15 i co słyszę... przy Dibeisi czasem było słychać nieczystość spowodowaną słabą jakością głośnika, przy Lanzarze słyszę "dzwonek" wywołany drganiem metali w tylnych drzwiach... co zrobić, żeby "zabić dzwonek", proszę o pomoc - jestem strasznie uczulony na wszelkie dźwięki psujące odsłuch (chyba mam coś w sobie z audiofila ), a ten mnie straszliwie irytuje |
_________________ Fiat Tipo 1.6ie S 93' LPG morski metalik
powoli do przodu... --> |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 31-07-2007, 07:09
|
|
|
Rozebrać drzwi, sprawdzić czy gdzieś Ci podnośnik nie dotyka metalem o to wzmocnienie do którego jest przykręcony. Sprawdzić każdy element ruchomy który może wpadać w wibracie. To chyba tyle, no ewentualnie dodatkowo wytłumić drzwi. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 31-07-2007, 08:06
|
|
|
A napewno to z drzwi? Czasami luźna rejestracja może pukać.
Niestety w takim przypadku zostaje Ci jak Hipo pisał rozebranie dudniących elementów i próba ich dokręcenia lub wytłumienia. Można kupić specjalny środek do tłumienia drzwi. Smaruje się go na wewnętrznej stronie, ale co on daje faktycznie? Kiedyś kupiłem i tak leży do dzisiaj, bo nigdy nie zrobiłem tego.
W zasadzie nie powinno tam nic pukac, więc warto rozebrać tapicerkę i zobaczyć. Przy okazji dokręcisz |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
kris_ldz
|
Wysłany: 31-07-2007, 09:22
|
|
|
no właśnie zauważyłem dzisiaj jak jechałem bez radia, że na nierównościach też coś tak przydzwania... Więc wygląda na to że coś tam się chyba poluzowało... Jutro pewnie się do tego dobiorę, bo dziś kiepsko z czasem... |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 31-07-2007, 12:55
|
|
|
Założył Lanzara i auto zaczeło się rozsypywać |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
kris_ldz
|
Wysłany: 31-07-2007, 22:03
|
|
|
Hipo napisał/a: | Założył Lanzara i auto zaczeło się rozsypywać |
Hehe z tablicą rejestracyjną macie racje... jak jest jakieś mocniejsze uderzenie to lata jak głupia aż w środku słychać brzęczenie chyba będę musiał jakieś gumowe podkładki pod nią dać... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|