|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problem z anteną |
Autor |
Wiadomość |
Zbyniu
Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 294 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 01-07-2006, 19:17 Problem z anteną
|
|
|
Cześć,
Dziś cała antena została mi w ręku (plastiki popękały i trzymały się na niby). Niestety śrubka na której się to wszystko trzyma kompletnie skorodowała i nie daje się wykręcić z dachu. Co robić ??
Pozdr,
Zbyszek |
_________________ Zbyszek - Przyjaciel TTT
Jest Honda Accord 2.0i ES 1997 (162 tys.)
Był FIAT TEMPRA 1.6 i.e S 1995 (sprzedany przy 149 tys.) |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 01-07-2006, 22:26
|
|
|
Wez katowke i utnij ja wkrecisz itak nowa :-)
Albo wiertarke i rozwierc:-) |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
marcinwodnik
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 06 Kwi 2005 Posty: 353 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 02-07-2006, 00:18
|
|
|
Witaj !
Podejmij probe uzycia porzadnego odrdzewiacza badz plynu hamulcowego ... |
_________________ Pozdrawiam,
Marcin
Kochaj szalej nie pytaj co dalej !!
<Baby są kochane!!>
Bmw 745i 2004, Syrena 105 lux 1980 |
|
|
|
|
bob96
Pomógł: 7 razy Wiek: 63 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 519 Skąd: Jastrzębie Zdrój
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 02-07-2006, 06:28
|
|
|
Mnie też to spotkało, nie pomogły żadne specyfiki takie jak np. WD 40 śruby nie dało się wykręcić Jedyne co zrobiłem to reszte wystajacej śruby nagwintowałem gwint M-5 i przykreciłem zwykłą antene. Nie wyglada jak orginał ale za to radio gra dobrze |
_________________ Cromka 1.9 automat
Marea Weekend 1,8 +BRC sekwencja
Przez 7 latek Tempra 1,6 gażnik + gaz BRC
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite |
|
|
|
|
Zbyniu
Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 294 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 02-07-2006, 10:03
|
|
|
Właśnie tego się obawiam - że to się nie da wykręcić. Miałem co prawda słabe narzędzia (kombinerki - bo z łba śruby niewiele zostało i o śrubokręcie można zapomnieć) i nie miałem WD40 ani nic podobnego pod ręką - dopiero dziś to popsikałem WD40 i zostawiłem, żeby nasiąkło. Nagwinitować to możę być ciężko bo śruba strasznie przerdzewiała.
Boję się, żeby mi to teraz nie przeciekało w razie deszczu. Oryginalna duża uszczelka (ta jajowata) pomiędzy anteną a dachem jest teraz nieobecna. Jak poruszam śrubą to to plastikowe kółko które wystaje z dachu się nieco obraca.
Gdybym chciał wymienić tą całą obsadkę anteny to to jest duży problem ? (na pewno trzeba by trochę pomajstrować przy podsufitce ale może nie trzeba by jej całkiem zdejmować ?)
Pozdr,
Zbyszek |
_________________ Zbyszek - Przyjaciel TTT
Jest Honda Accord 2.0i ES 1997 (162 tys.)
Był FIAT TEMPRA 1.6 i.e S 1995 (sprzedany przy 149 tys.) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|