Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Antena
Autor Wiadomość
elvis-78 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 28-05-2006, 20:54   Antena

Jak przeciągnąć nowy przewoód antenowy pod podsufitką zeby jej nie sciagać.Zamiat kabla antenowego ktos kiedyś wstawił jakis przewód elektryczny ale taki łamliwy ze szok.trzeszczy charczy i fale uciekają musze zmienić przewód i przy okazji antenke....

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 28-05-2006, 21:15   

hmm... w zasadzie w orginale przechodzi koło lampki oświetlenia wnętrza (nad/za nią), a dochodzi tam bodajże którymś słupkiem, chyba prawym (od pasażera) a potem idzie podsufitką prosto do anteny w dachu, znaczy się zakończenia mocowania anteny, wewnętrznej jego części (w dachu pod podsufitką); kabelek nowy aż od radia najłatwiej też Ci będzie pociągnąć jak orginalny, tzn radio, w prawo w okolice dmuchawy (za schowkiem) a potem słupkiem do góry; z tym nie ma problemów; teraz albo możesz sobie pociągnąć w okolice lusterka wstecznego (nie trzeba ściągać do tego momentu podsufitki, wystarczy ją odchylać, ew na krawędzi częściowo odczepić; ja tak bez zdejmowania przeciągałem kabel od oświetlenia gdy dokadałem światełko z tyłu sobie); albo możesz od ślupka ciągnąć bokiem auta odkręcając plastiki nad drzwiami (otworami drzwi znaczy się); ale bez względu na wybór drogi czy od lusterka czy od boku musisz jakoś kabel do otworu w dachu podciągną, znaczy mocowania anteny, więc podsufitkę choćby częściowo czyli z przodu trochę lub z boku musisz odczepić; ewentualnie (ale czy to wykonalne tak normalnie?) może jakoś z zewnątrz wyczepić mocowanie anteny (ale i tak pewnie jest zaczepiane pod podsufitką z wewnątrz też więc ją trzba będzie zdjąć...) , wsadzić kabel i go 'wyłowić' tylko poprzez odchylony lekko bok/przód podsufitki i wtedy przeciągać do radia... ale raczej nie wyjdzie...
a 3mu się boisz zdjąć podsufitkę?
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Chiquita 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 28-05-2006, 21:15   

nie da się zmienic przewodu bez ściągania części podsufitki. Ja w ten weekend to właśnie zrobiłem. Żeby zmienic przewód musisz odkręcic:- osłony przeciw słoneczne, plastiki nad drzwiami przednimi, no i w moim przypadku obramowanie szyperdachu, rączki i sposobem jedynie odchylic podsufitke.....

assistance

elvis-78 

Wysłany: 31-05-2006, 20:26   

boję sie sciagac posufitke bo nie wiem jak ona jest mocowana i czy pozniej ewentualnie ja przyczepie tak samo.

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 31-05-2006, 22:59   

Tak jak przedmowcy pisali. Wyjmij lampkę, koło lusterka wypnij ten czarny "korek" i odkręć osłonę przeciwsłoneczną oraz po lewej stronie odkręć plastik masukjący słupek. Ten plastik ciągnie się na długość środkowego słupka od drzwi.

No i tyle, jak odkrecisz to bez problemu podwazysz podsuftikę i poprowadzisz kabel.

elvis-78 

Wysłany: 01-06-2006, 07:13   

Spoko , dzieki za porade na pewno skorzystam .częsciowo juz kiedys zabrałem sie do tego i poodkrecałem te elementy o ktorych piszecie tylko nie wiedziałem czy wybrałem własciwa droge .Jeszcze raz dzięki i zajrzae tam zeby sobie to zrobić cześć

Odpowiedz do tematu