Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Fiat Tempra małe obroty problem
Autor Wiadomość
Diablo 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 09-09-2011, 18:38   Fiat Tempra małe obroty problem

Fiat tempra gaśnie mi na małych obrotach dzisiaj niemało bym miał przez to stłuczkę na autostradzie :sciana: (oczywiscie rano jak nie dam mu dużo gazu to gaśnie od razu , murzę cały czas gazować żeby ruszyć z miejsca zanim zgaśnie) gdy auto zacznie wskazywać temperaturę 70 stopni auto już nie gaśnie(auto nieraz szarpie z rana)(świece są nowe) na małych obrotach tempra 1,6 benzyna +LPG problem występuje i na benzynie i na gazie. ktoś ma jakiś pomysł co może być nie tak ???(auto jeździło normalnie od roku stało i teraz już się tak dzieje):(

palidzojnt221 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 09-09-2011, 19:06   

przeczytaj swój post i zastanów sie czy rozumiesz cośz z niego, jak auto stało to warto zajrzec do filtrów powietrza, paliwa i gazu, wyczyścić gaźnik lub wtrysk bo nie wiem co tam siedzi u Ciebie dokładnie, do sprawdzenie możesz mieć tez kopułke oraz palec czy nie zaśniedziały, ewentualnie jak masz gaźnik to platynki, to chyba tyle jężeli chodzi o części którym dłuzszy postój nie słuzy za dobrze

Diablo 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 09-09-2011, 20:22   

to wszystko co wypisałeś sprawdzone jest w porządku przed chwilą zajrzałem do kabli od świec iskrzą wiec przyczynę znalazłem jak będzie coś jeszcze nie tak to napisze

** Dodano: 15-09-2011, 14:34 **
sprawdziłem filtrów powietrza, paliwa i gazu, kopułka oraz palec czyste zmieniłem kable od świec i świece.Samochód długo trzeba odpalać a po zapaleniu jak nie daje dużo gazu to gaśnie to samo sie dzieje przy zmianie biegów przy naciśnięciu sprzęgła obroty szybko lecą w dół i gaśnie. Problem występuje na LPG i Benzynie.Lece czyścić gaźnik ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?

** Dodano: 15-09-2011, 14:57 **
heh gaźnik czyst już nie wiem co może być:/

Odpowiedz do tematu