|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
przełącznik świteł przy kierownicy - świtła gasną |
Autor |
Wiadomość |
artek_x
Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 15 Cze 2005 Posty: 33 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 21-06-2005, 17:39 przełącznik świteł przy kierownicy - świtła gasną
|
|
|
Witam,
Po pierwsze chcę się przywitać, bo to mój pierwszy pościk. Mam Fiata Tipo 2.0 ie. Od kilku dni mam problem ze światłami, a dokładniej z przełącznikiem świteł. Gdy załączę świtła i troszkę poświecą wystarczy minimalnie puknąć w przłącznik lub nim poruszyć i światła znikają pomimo tego, że są cały czas załączone. Może ktoś naprawiał taki przełącznik ?? Czy on jest zintegrowany razem z wycieraczkami czy wystarczy wyjąć tylko lewą część ( tą załączania świateł drogowych i długich ) ??
Proszę o pomoc. Może ktoś posiada schemat takiego włącznika.
Pozdrawiam
Artur |
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 21-06-2005, 20:03
|
|
|
Witaj,
Z tego co wiem to dźwignia od świateł / kierunków pracuje niezależnie od dźwigni wycieraczek. Polecam poszukać na forum bo o ile dobrze pamiętam to ktoś - i to całkiem niedawno - podawał opis jak wyjąć i rozebrać całą dźwignię.
Powodzenia |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 21-06-2005, 22:40
|
|
|
Na samym dole http://www.tempra.org/manuale.php
Te dzwiegienki sa oddzielne. W sumie tam masz wszyskto opisane. Chociaz jest to pokazane na przykladzie dzwigienki od wycieraczek, ale podobny jest tok myslenia. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|